Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Benzemā: "Kamēr vien Franciju vadīs Dešāns, man izlasi neredzēt"

Benzemā: "Kamēr vien Franciju vadīs Dešāns, man izlasi neredzēt"
Karims Benzemā savā pēdējā spēlē izlasē pret Armēniju (4:0) guva divus vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli
Foto: AFP/Scanpix

Kamēr Francijas izlase uzvarēja A grupā un kvalificējās 2018. gada Pasaules kausa finālturnīram, pēdējās dienās franču medijos arvien biežāk uzmanības centrā bijis valstsvienības ignorētais Karims Benzemā, par kuru tika izveidota dokumentāla filma un kurš vakar viesojās populārā futbola šovā Canal+ ēterā.

Madrides "Real" uzbrucējs izlasē nav spēlējis kopš 2015. gada rudens, kad uzvirmoja Matjē Valbuenā šantāžas skandāls, kurā viens no galvenajiem aizdomās turamajiem bija arī pats Benzemā. Valstsvienības galvenais treneris Didjē Dešāns joprojām cenšas izvairīties no tiešām atbildēm, kādēļ neizsauc Benzemā, kurš kopā ar Antuānu Grīzmanu ir starp labākajiem Francijas uzbrucējiem, taču nepilnus 30 gadus vecajam Benzemā viens ir skaidrs: "Kamēr vien izlasi vadīs viņš, man nav izredžu tajā atgriezties."

Nesen Dešāns līgumu pagarināja līdz 2020. gadam – tādējādi nav izslēgts, ka Benzemā savu pēdējo spēli izlasē jau ir aizvadījis… Benzemā gan uzstāja, ka par spīti visam joprojām tic, ka atgriezīsies, un cer doties pat uz nākamā gada finālturnīru: "Protams, ka es ticu. Protams! Tomēr es neesmu muļķis – kopš manas pēdējās spēles aizritējuši jau vairāk nekā divi gadi." Pašlaik Dešāns visbiežāk izvēlas spēlēt ar 4-4-2 un Grīzmanu un mērķa uzbrucēju Olivjē Žirū priekšējā līnijā. Benzemā izteicās, ka Žirū ir labs spēlētājs (izlasē Žirū 69 spēlēs guvis 29 vārtus, bet Benzemā 81 spēlē ir vien 27 vārti), kurš ļoti labi darbojas ar muguru pret vārtiem, tomēr izlases spēle ar viņu kļūst lēnāka.

"Nav runas par to, vai Dešāns mani izsauc vai nē. Vēl pirms "Euro 2016" runāju ar viņu pa telefonu, taču tā arī nesaņēmu nekādu izskaidrojumu," Benzemā uzsvēra, ka ir gatavs samierināties arī ar nespēlēšanu izlasē, ja vien Dešāns godīgi paskaidros sava lēmuma iemeslus. "Es viņu ļoti cienu, un arī viņš man agrāk izrādīja cieņu, tomēr tagad viņš man ir pagriezis muguru. Tas sāp. Taču, ja viņš vēlas, esmu gatavs tikties. Dievinu izlašu spēles, un šādos turnīros spiediens ir pavisam cits [nekā kluba līmenī]. Es gribu kopā ar savu valsti izcīnīt trofejas. Joprojām ticu, ka tas ir iespējams."

Ar Dešāna sastāva izvēli apmierināts nav arī "Chelsea" centra pussargs Tjemuē Bakajoko , kurš šajā ciklā tikai vienā spēlē bijis izlases pieteikumā: "Nedomāju, ka [Adrjēns] Rabio, [Ngolo] Kantē, [Blēzs] Matuidī vai [Korentēns Toliso] būtu labāki par mani. Cienu trenera izvēli un spēlētājus, kurus viņš ir izvēlējies. Viņi ir talantīgi spēlētāji, viņi ir mani draugi, un esmu lepns, ka viņi ir izsaukti. Tomēr es gribētu būt kopā ar viņiem un nedomāju, ka esmu kaut drusku vājāks par viņiem. Esmu vīlies. Ticu, ka vēl varu tikt uz Pasaules kausu, kas ir mans mērķis. Spēlēju lielā klubā, un domāju, ka tas var nākt par labu."

Šovakar Francija plkst. 21:45 pēc Latvijas laika Ķelnē viesosies pie pašreizējās Pasaules kausa īpašnieces Vācijas.

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/Football/Act...
Tiemoue Bakayoko: France's midfield options...


, 2017-11-13 15:28, pirms 6 gadiem
Ar Benzema Franči būtu vieni no galvenajiem pretendetiem uz zeltu PK 2018.
Bez viņa esmu pārliecināts apstāsies 1/8, vai 1/4..
, 2017-11-13 16:25, pirms 6 gadiem
zaxx rakstīja: Ar Benzema Franči būtu vieni no galvenajiem pretendetiem uz zeltu PK 2018.
Bez viņa esmu pārliecināts apstāsies 1/8, vai 1/4..
viņi ar vai bez Benzemā ir galvenie turnīra favorīti.
, 2017-11-13 16:28, pirms 6 gadiem
Rutkutēvs rakstīja: Nekāds Dešāns Francijas izlasi nevada. Dešāms gan. Cik var nepareizi kropļot uzvārdus! N burtu tur franču izrunā nekādi iegūt nevar, ja, protams, autoram šie burti nešķiet vienādi...
Ja nav nekāda priekšstata par franču izrunu, labāk paklusē.
https://www.letonika.lv/groups/defa...
Slēpts komentārs: arviic22
, 2017-11-13 16:40, pirms 6 gadiem
Francija var vilkt paralēles ar Latviju...Kamēr izlasi vadīs Starkovs,Karašausku izlasē neredzēt!
, 2017-11-13 16:42, pirms 6 gadiem
zaxx rakstīja: Ar Benzema Franči būtu vieni no galvenajiem pretendetiem uz zeltu PK 2018.
Bez viņa esmu pārliecināts apstāsies 1/8, vai 1/4..
Fraņčiem viņš pilnībā nav vajadzīgs, ir daudz labāki uzbruceji. Francijai vajag normalu treneri, jo ir ļoti daudz talantīgu jauno spelētaju
, 2017-11-13 19:35, pirms 6 gadiem
Franču Karašausks. Tikai atšķirība tā, ka Dešāns var šādu izvēli aizstāt ar Grīzmanu, Žirū, Lakazetu, Mbapē un Marsiālu, kamēr mums tās alternatīvas Karašauskam ir daudz švakākas.
, 2017-11-13 19:48, pirms 6 gadiem
Domāju frančiem īpaši nerausta, ko Benzemā domā. Vismaz pēdejos 3 gadus sevi jau vairs neattaisno. Mbapē, Grīzmans noteikti viņam ieliek.
, 2017-11-13 21:07, pirms 6 gadiem
..esmu franču fans jau 20 gadus un ceru, ka Benzemā vēl tiks sastāvā, jo viņš tur iederas!
, 2017-11-13 21:19, pirms 6 gadiem
stulbeņa gabals brīnās ka viņu komandā neņem, lai atcerās kā viņš ar valbuenu izdarijās. priekš kam ņemt komandā riebekli kurš komandas biedrus šantažē. neņem un pareizi dara es ar neņemtu
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Vitālijs Mutko. Foto: TASS / Scanpix

Mutko pamet Krievijas Futbola federācijas prezidenta amatu

Krievijas Futbola federācijas prezidents Vitālijs Mutko, kurš ir arī Krievijas premjerministra vietnieks, turējis iepriekš doto solījumu un paziņojis par atkāpšanos no amata.
Viens no pasaules čempiones Francijas līderiem Pols Pogbā. Foto: EMPICS Sport/Scanpix
35

Pētījums: populārākā sporta veida statusu Latvijā atguvis futbols

Kā liecina mediju aģentūras "Mindshare" veiktā pētījuma rezultāti, kā populārāko no sporta veidiem Latvijas iedzīvotāji 2018. gadā ierindojuši futbolu. Apjomīgais “Latvijas sporta veidu tops” šoruden izveidots jau septīto reizi, un tajā apkopoti dati par sporta nozares aktualitātēm un attīstības tendencēm kopš 2009. gada. Šogad pētījuma ietvaros analizēti 55 sporta veidi, kuru popularitātes indekss noteikts, balstoties uz sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību, sporta veidu statistiskajiem rādītājiem, kā arī kopējo sporta notikumu auditoriju TV un interneta vidē.