Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Tiesneša asistenti Pasaules kausā necels karodziņu pie šaubīgām aizmugurēm

Andrejs Siliņš

Tiesneša asistenti Pasaules kausā necels karodziņu pie šaubīgām aizmugurēm
VAR darba telpa
Foto: TASS / Scanpix

Pirms Pasaules kausa izcīņas finālturnīra, kas jau rīt sāksies Krievijā, tiesnešu asistenti aicināti spēļu laikā ar karodziņiem nesignalizēt gadījumos, ja nav pārliecinoši uzskatāms aizmugures stāvoklis, lai neapturētu iesākušos uzbrukumus.

Šajā Pasaules kausa izcīņā pirmo reizi tiks pielietota video atkārtojumu sistēma, kas ļaus pārliecināties par konkrētu notikumu gaitu un precīzi fiksēt laukumā notikušo strīdīgās situācijās. Viena no tādām potenciāli ir aizmugures stāvokļi, tāpēc tiesnešu asistenti aicināti nesignalizēt ar saviem karodziņiem par šaubīgām aizmugurēm.

"Ja tiesnesis nepacels karodziņu, tas nebūs tāpēc, ka viņš pieļāvis kļūdu," skaidroja FIFA tiesnešu komitejas vadītājs Pjerluidži Kolina. "Tā tas būs tāpēc, ka viņš ievēros dotās instrukcijas. Tiesneši lūgti necelt karodziņus, ja nav simtprocentīgas situācijas, lai neaprautu daudzsološus uzbrukumus un vārtu gūšanas iespējas. Ja tiesnesis paceļ karodziņu, viss beidzas. Ja situācija turpinās attīstīties un varbūt tiks gūti vārti, būs iespēja video atkārtojumā noskatīties šo epizodi ar jaunieviestās tehnoloģijas palīdzību."

Līdz šim video atkārtojumu tehnoloģija (VAR) praksē realizēta Vācijā un Itālijā, kā arī dažās Anglijas kausa izcīņas spēlēs. VAR drīkstēs pielietot četros gadījumos: 1) pie vārtu guvumiem; 2) strīdīgos potenciālos 11 metru soda sitienu gadījumos; 3) sarkanajām kartītēm; 4) gadījumos, kad jāpārliecinās par spēlētāju, kam piešķirams brīdinājums vai noraidījums.

Strīdīgās pendeles un sarkanās kartītes laukumā esošajam galvenajam tiesnesim būs iespēja atkārtojumā noskatīties pašam turpat laukuma malā. Strīdīgās epizodes un VAR pielietošana tiks rādīta arī uz lielajiem ekrāniem stadionos, līdz ar to tai sekot līdzi varēs arī klātienē esošie līdzjutēji, taču tas notiks pēc tam, kad tiesnesis jau būs pieņēmis lēmumu, lai līdzjutēji neradītu lieku spiedienu tiesnesi lēmuma pieņemšanas procesā.

Izmantotie resursi:
BBC

  +6 [+] [-]

, 2018-06-13 10:04, pirms 6 gadiem
Būs interesanti.Redzēsim ,cik ilgi ieilgs puslaiks un spēle?Ja minimāli,tad noteikti jaunievedums attaisnosies un"zelta roka" paliks pagājušā gadsimtā.

  -2 [+] [-]

, 2018-06-13 10:08, pirms 6 gadiem
Dieva roka būs šajā turnīrā vai nē? Argentīnai vai citai izlasei. Messi utt.

     [+] [-]

, 2018-06-13 10:20, pirms 6 gadiem
faniem zudīs iespēja apspriest kļūdainos lēmumus un lamāt soģi.
sak ko grib bet tas bija fūža sastāvdaļa

  +1 [+] [-]

, 2018-06-13 10:24, pirms 6 gadiem
Vajag apspriest spēli, nevis kaut kādus tiesneša lēmumus, 100% pareizs lēmums.

     [+] [-]

, 2018-06-13 12:48, pirms 6 gadiem
Ja sākumā dzudzi čīkstēs, ka veidojas pauzes video atkārtojuma dēļ, tad pēc gadiem trim pieciem visi jau būs pie tā pieraduši, un arī tehnoloģijas būs attīstījušās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-06-13 13:36, pirms 6 gadiem
Futbols ieiet 21 gadsimtā.

     [+] [-]

, 2018-06-13 18:16, pirms 6 gadiem
rodgerz rakstīja: Futbols ieiet 21 gadsimtā.
Bet pareizi! Katru aizmuguri ņemt un atkārtojumā skatīties?

Tak jau sen ir rekomendācija, ka aizmugures "uz robežas" ir par labu uzbrūkošajai komandai!

Un tas ir pareizi, jo tīri faktiski tiesneši pārāk bieži svilpj, kad aizmugures nav, nevis otrādāk. Un tas reāli tracina, jo tā jau ir ļoti grūti aizsargus noķert vienā līnijā, bet tad vēl svilpj ne pa tēmu.
Aleluja!!

     [+] [-]

, 2018-06-13 18:17, pirms 6 gadiem
Pandora rakstīja: Ja sākumā dzudzi čīkstēs, ka veidojas pauzes video atkārtojuma dēļ, tad pēc gadiem trim pieciem visi jau būs pie tā pieraduši, un arī tehnoloģijas būs attīstījušās.
Kādi videoatkārtojumi? Lai ņem piemēru no citiem sportiem un izmanto "chalange"

     [+] [-]

, 2018-06-13 20:15, pirms 6 gadiem
Nesapratu kādēļ tiek izdalīti 4 varianti , kad izmantos VAR. Pilnīgi pietiek ar 1,2 un 4 punktu. Trešo var izlaist un būtībā nekas nemainās.