Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Anglija baidās, ka krievu hakeri Pasaules kausā nozags taktiskos plānus

Anglija baidās, ka krievu hakeri Pasaules kausā nozags taktiskos plānus
Markuss Rešfords un Garets Sautgeits
Foto: Reuters/Scanpix

Lai arī Anglijas futbola izlase vēl nav oficiāli nodrošinājusi dalību 2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā, tā ir pārliecinošā F grupas vadībā un, visdrīzāk, ceļazīmi no rokām neizlaidīs. Angļi jau ir potenciālās bāzes meklēšanā, taču neatkarīgi no mītnes vietas Futbola asociācija ievērojami pastiprinās izlases kiberdrošību.

Jau iepriekšējā Eiropas čempionātā angļi bijās, ka pretinieki varētu mēģināt viņus izspiegot, tādēļ treniņlaukuma žogam apkārt tika apvilkts vairāk nekā divus metrus augsts brezenta pārklājs, bet dienu pirms spēles angļi atteicās trenēties spēles stadionā, kur parasti tiek aizvadīti oficiālie pirmsspēles treniņi. Jāpiebilst, ka 2014. gadā Francijas izlasei jau bija aizdomas par spiegošanas mēģinājumu pirms Pasaules kausa atklāšanas spēles, jo franču treniņā tika pamanīts nesankcionēts bezpilota lidaparāts.

Nākamajā Pasaules kausā, ja izdosies tajā iekļūt, angļi grasās iet soli tālāk un ievērojami pastiprinās izlases kiberdrošību. FIFA pārstāvis sarunā ar The Guardian apstiprināja, ka Futbola asociācija šajā sakarā jau vērsās FIFA. Paredzams, ka angļu spēlētājiem tiks aizliegts vai stingri ieteikts neizmantot publiskās interneta pieejas vietas. Futbolistu datori, planšetes un telefoni tiks aprīkoti ar īpašām aizsargprogrammām, un izlasei tiks nodrošināta īpaša interneta piekļuves vieta. Tāpat futbolistiem tiks piekodināts rūpīgi apdomāt, ar kādu informāciju un attēliem viņi dalās sociālajos tīklos.

Galvenais iemesls angļu bažām ir krievu hakeru grupa Fancy Bears, kas jau iepriekš ir izcēlusies sporta jomā un nopludinājusi slepenu informāciju un medicīnas dokumentus saistībā ar dopinga pārbaudēm un aizliegto vielu lietošanu. Anglijas izlase bīstas, ka šie hakeri varētu mēģināt piekļūt valstsvienības iekšējiem saziņas tīkliem un nozagt taktisko informāciju pirms gaidāmajām spēlēm.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...


, 2017-09-12 15:30, pirms 7 gadiem
Te ir ideja - beidziet lietot datorsimulatorus taktikām. Zīmējiet uz tāfelēm treniņos kā normāli cilvēki
, 2017-09-12 15:59, pirms 7 gadiem
Angļiem nav par ko uztraukties, tāpat tālāk par 1/4 finalu netiks
, 2017-09-12 16:13, pirms 7 gadiem
Angļi paši pasviež ideju hakeriem, moš viņiem tāda plāna nebija, a tagad pameta ideju..
, 2017-09-12 16:22, pirms 7 gadiem
Ja nozags angļu plānus, tad nekas jau neuzlabosies
, 2017-09-12 18:53, pirms 7 gadiem
plani jau ir nozagti, bet angli vel to nezin.
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Vitālijs Mutko. Foto: TASS / Scanpix

Mutko pamet Krievijas Futbola federācijas prezidenta amatu

Krievijas Futbola federācijas prezidents Vitālijs Mutko, kurš ir arī Krievijas premjerministra vietnieks, turējis iepriekš doto solījumu un paziņojis par atkāpšanos no amata.
Viens no pasaules čempiones Francijas līderiem Pols Pogbā. Foto: EMPICS Sport/Scanpix
35

Pētījums: populārākā sporta veida statusu Latvijā atguvis futbols

Kā liecina mediju aģentūras "Mindshare" veiktā pētījuma rezultāti, kā populārāko no sporta veidiem Latvijas iedzīvotāji 2018. gadā ierindojuši futbolu. Apjomīgais “Latvijas sporta veidu tops” šoruden izveidots jau septīto reizi, un tajā apkopoti dati par sporta nozares aktualitātēm un attīstības tendencēm kopš 2009. gada. Šogad pētījuma ietvaros analizēti 55 sporta veidi, kuru popularitātes indekss noteikts, balstoties uz sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību, sporta veidu statistiskajiem rādītājiem, kā arī kopējo sporta notikumu auditoriju TV un interneta vidē.