Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

Turīnas "Juventus" gatava iegādāties Krievijas izlases pussargu

Turīnas "Juventus" gatava iegādāties Krievijas izlases pussargu
Aleksandrs Golovins
Foto: TASS / Scanpix

Divas dienas pirms Pasaules kausa sākuma uz ietekmīgās Itālijas sporta avīzes Tuttosport vāka publicēta 22 gadus vecā Maskavas CSKA pussarga Aleksandra Golovina bilde. Paredzēts, ka tuvāko dienu laikā Turīnas "Juventus" liks galdā 18 miljonus eiro, lai iegādātos krievu futbolistu.

Pirmais par iespējamo "Juventus" interesi 5. jūnija paziņoja franču žurnālists Mohameds Buhafsī. Iepriekš bija runas, ka Golovins varētu pievienoties "Monaco" vienībai, taču konkrēts piedāvājums no Francijas kluba puses nesekoja. Maskavas CSKA kā izpirkuma maksu par savu futbolistu uzlikusi 25 miljonus eiro, kas nav tālu no summas, ko potenciāli var piedāvāt "Juventus". Turīnā cer, ka klubi varēs vienoties par 20 miljonu eiro transfēra summu plus bonusiem, kuri būs atkarīgi no futbolista snieguma.

"Golovins ir mūsdienu pussarga prototips," sacīja Maskavas "Spartak" galvenais treneris Masimo Karera, kurš savulaik strādājis arī Turīnas kluba treneru štābā. "Ar ko viņu var salīdzināt? Grūts jautājums, taču man šķiet, ka Golovinam ir kaut kas kopīgs ar Pāvelu Nedvedu." Savukārt bijušais Krievijas valstsvienības treneris Fabio Kapello uzsver, ka Maskavas CSKA pussargs ir ļoti tehnisks un radošs, kas pilnībā attaisno uz viņa liktās cerības. Jāmin, ka pieaugušo izlases rindās Golovins debitēja tieši Kapello vadībā.

Golovina vārds pirmo reizi skaļi izskanēja 2013. gadā, kad viņš Krievijas U17 sastāvā izcīnīja Eiropas zeltu. Vēl pēc diviem gadiem tobrīd 19 gadus vecais futbolists Krievijas U19 izlases rindās tika pie Eiropas čempionāta sudraba medaļas. Jābilst, ka abas reizes pie Krievijas jaunatnes izlašu stūres bijis Dmitrijs Homuha, kurš vēlāk strādājis ar Virslīgas vienību "Riga".

2017./18. gada sezonā Aleksandrs Golovins aizvadīja 43 spēles Maskavas CSKA sastāvā, kurās guva septiņus vārtus. Tāpat pussargs nostiprinājās Krievijas nacionālās izlases sastāvā un tieši no Golovina tiek daudz gaidīts pēc divām dienām startējošā finālturnīrā.

Izmantotie resursi: Tuttosport


, 2018-06-12 10:16, pirms 6 gadiem
-35% cenas- nav tālu no vēlamās summas.. protams, protams
, 2018-06-12 12:07, pirms 6 gadiem
Nebuus drusku par aukstu uzskaapis?Vinja vecumaa ir jaaspeelee un jaaspeelee,bet ej veel tiec Juventus sastaavaa,ja vien vinju uzreiz neiziiree kaadam mazaakam klubam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-06-12 13:10, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: Nebuus drusku par aukstu uzskaapis?Vinja vecumaa ir jaaspeelee un jaaspeelee,bet ej veel tiec Juventus sastaavaa,ja vien vinju uzreiz neiziiree kaadam mazaakam klubam.
Kā var jaukt "augstu" un "aukstu"?
, 2018-06-12 14:05, pirms 6 gadiem
Tad jau labāk aitu ganampulku nopirkt
, 2018-06-12 14:55, pirms 6 gadiem
Man ar grūti iztēloties šo čali Juves pamatā, lai gan it kā jau perspektīvs..
NilsK rakstīja: Nebuus drusku par aukstu uzskaapis?Vinja vecumaa ir jaaspeelee un jaaspeelee,bet ej veel tiec Juventus sastaavaa,ja vien vinju uzreiz neiziiree kaadam mazaakam klubam.
, 2018-06-12 18:05, pirms 6 gadiem
ne pa teemu,bet izskataas ka Real Madrid atradushi sev jaunu treneri-Spaanijas izlases tagadeejo vadiitaaju Lupategi
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Vitālijs Mutko. Foto: TASS / Scanpix

Mutko pamet Krievijas Futbola federācijas prezidenta amatu

Krievijas Futbola federācijas prezidents Vitālijs Mutko, kurš ir arī Krievijas premjerministra vietnieks, turējis iepriekš doto solījumu un paziņojis par atkāpšanos no amata.
Viens no pasaules čempiones Francijas līderiem Pols Pogbā. Foto: EMPICS Sport/Scanpix
35

Pētījums: populārākā sporta veida statusu Latvijā atguvis futbols

Kā liecina mediju aģentūras "Mindshare" veiktā pētījuma rezultāti, kā populārāko no sporta veidiem Latvijas iedzīvotāji 2018. gadā ierindojuši futbolu. Apjomīgais “Latvijas sporta veidu tops” šoruden izveidots jau septīto reizi, un tajā apkopoti dati par sporta nozares aktualitātēm un attīstības tendencēm kopš 2009. gada. Šogad pētījuma ietvaros analizēti 55 sporta veidi, kuru popularitātes indekss noteikts, balstoties uz sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību, sporta veidu statistiskajiem rādītājiem, kā arī kopējo sporta notikumu auditoriju TV un interneta vidē.