Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Meksikāņiem nospiedošs pārsvars bumbas kontrolē, tomēr ASV notur svarīgu neizšķirtu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Meksikāņiem nospiedošs pārsvars bumbas kontrolē, tomēr ASV notur svarīgu neizšķirtu
ASV futbolisti lietū svin izcīnīto punktu
Foto: Eduardo Verdugo/TT NYHETSBYRÅN/AP/Scanpix

FIFA Pasaules kausa CONCACAF zonas kvalifikācijas piektā posma pirmajā sestās kārtas spēlē Meksika nespēja pārvērst uzvarā milzīgo teritoriālo pārsvaru, nospēlējot 1:1 pret ASV futbolistiem.

Abām komandām šī spēle solījās būt smaga - Meksika un ASV viena otrai allaž bijušas neparocīgs pretinieks, lai kādā arī turnīrā abas savā starpā spēlētu. Pasaules kausa kvalifikācijas piektā posma pirmajā aplī abas tikās Kolumbusā, kur 89. minūtē uzvaru ar 2:1 savai komandai izrāva Meksikas izlases veterāns Rafaels Markess. Šonakt komandas tikās leģendārajā "Azteca" stadionā, Centrālamerikas metropolē Mehiko. Uzvaras gadījumā Meksika Meksikas izlase praktiski nodrošinātu vietu nākošā gada Pasaules kausa finālturnīrā Krievijā, tomēr arī punktu zaudējums saglabātu lieliskas izredzes ceļu uz finālturnīru nobruģēt nākamajās četrās spēlēs. ASV izlases vārtos ierastā Tima Hovarda vietā šonakt stājās Breds Guzans.

Spēles sestajā minūtē Maikls Bredlijs izjauca meksikāņu saspēli laukuma vidusdaļā, ar bumbu aizskrienot ātrajā uzbrukumā un gūstot fantastiskus vārtus - no apmēram 30 metru attāluma Bredlijs spēja pārcelt bumbu pāri Meksikas izlases vārtsargam Giljermo Očoam, kurš bija nedaudz iznācis no saviem vārtiem. Līdz ar to Bredlijs kļuva par sesto ASV izlases spēlētāju, kas guvis vārtus "Azteca" stadionā.

Pēc šī vārtu guvuma Meksika izveidoja divas lieliskas vārtu gūšanas iespējas, tomēr vārtus tajās nespēja gūt, vienā no tām Havjeram Ernandesam jeb Čičarito ļoti sāpīgi saskrienoties ar amerikāņu vārtsargu Guzanu. 23. minūtē "Azteca" stadions tomēr varēja gavilēt - Karloss Vela ar asu sitienu vārtu tuvajā stūrī no soda laukuma robežas panāca Meksikas izlasei 1:1. Pirmais puslaiks noslēdzās ar šādu rezultātu.

Otrajā puslaikā turpinājās Meksikas izlases presings un nospiedošā bumbas kontrole (73:27 (%)), kam par piemēru stipri nosacīti var minēt Eiropas zonas kvalifikācijas spēli starp Vācijas un Sanmarīno izlasēm pagājušajā nedēļas nogalē, kurā vācieši spēja uzvarēt ar 7:0, kontrolējot bumbu 77% no spēles laika. Tomēr Meksikas un ASV spēkošanās, protams, bija daudz līdzvērtīgāka arī par spīti bumbas kontroles attiecībai.

Bīstamu momentu šajā puslaikā nebija daudz - 71. minūtē Ektors Errera no apmēram 25-30 metriem spēja trāpīt pa ASV vārtu pārliktni. 74. minūtē Maikls Bredlijs varēja kļūt par absolūto mača varoni, tomēr viņa tālšāviens no 30 metriem trāpīja pa Meksikas izlases vārtu stabu. 89. minūtē lieliska iespēja izraut uzvaru bija 18 gadīgajam horvātu izcelsmes ASV izlases spēlētājam Kristiānam Pulišičam, tomēr viņa sitiens nolūza, bumbai lidojot garām vārtiem. Spēle beidzās ar rezultātu 1:1, kas acīmredzami izdevīgāks bija priekš ASV izlases.

Meksikas izlase pēc šīs spēles dosies uz Krieviju, kur jāpiedalās Konfederāciju kausa izcīņas turnīrā, spēlējot vienā grupā ar Krieviju, Portugāli un Jaunzēlandi. Nākamā Pasaules kausa kvalifikācijas spēle meksikāņiem gaidāma 1. septembrī, kad mājās jāuzņem Panamas izlase. ASV izlasei Pasaules kausa kvalifikācijas nākamajā spēlē jāuzņem tiešie konkurenti - Kostarikas izlase. Abas komandas jūlijā piedalīsies arī tradicionālajā Zelta kausa izcīņā, kurā Meksikas izlase savā grupā spēkosies ar Salvadoras, Jamaikas un Kirasao izlasēm. ASV izlase, turpretim, cīnīsies ar Panamu, Nikaragvu, kā arī Francijas aizjūras teritoriju - Martiniku.

Pasaules kausa kvalifikācija

Meksika - ASV 1:1 (1:1)
Vārti: Vela 23' - Bredlijs 6'
Meksika: Očoa, Alaniss (Galardo 31'), Moreno, Rejess, Salsedo, Fabiāns (Akino 53'), Errera, dos Santoss (Pinjeda 77'), Ernandess, Vela, Locano.
ASV: Guzans, Rīms, Kamerons, Gonzaless, Akošta, Jedlins, Bīslijs, Bredlijs, Vuds (Altidors 79'), Pulišičs (Zusī 90+2'), Arriola (Nagbe 64').
Sitieni (vārtu rāmī): 10 (1) : 7 (2)
Bumbas kontrole (%): 73 : 27
Pārkāpumi: 13 : 21

CONCACAF zona, 5. posms

VKomandaSUNZVAP
1.Meksika64209:214
2.Kostarika52217:38
3.ASV622211:88
--------
4.Panama51312:26
--------
5.Hondurasa51134:124
6.Trinidada un Tobago51042:83

Izmantotie resursi:
CONCACAF

  +1 [+] [-]

, 2017-06-12 09:31, pirms 7 gadiem
Vai man liekas vai tā bilde izskatās pēc datorspēles?

     [+] [-]

, 2017-06-12 10:44, pirms 7 gadiem
Bredlija gols super labs