Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Arī Žirkovs beidz karjeru Krievijas izlasē

Arī Žirkovs beidz karjeru Krievijas izlasē
Jurijs Žirkovs
Foto: Sputnik / Scanpix

34 gadus vecais Jurijs Žirkovs pēc Krievijas izstāšanās no pašu mājās notiekošās Pasaules kausa izcīņas, ceturtdaļfinālā pēcspēles sitienos piekāpjoties Horvātijai, sacījis ardievas spēlēšanai valstsvienībā.

"Man nav pietiekami daudz enerģijas, lai spēlētu šajā līmenī. Svaigākais savainojums bija pēdējais signāls. Man nav bijis laika ģimenei un bērniem, un šī bija kārtējā vasara bez atvaļinājuma," iemeslus beigt spēlēt izlasē skaidroja Žirkovs. "Vēlos pateikties visiem, ar ko esmu spēlējis, visiem treneriem, mūsu līdzjutējiem un, protams, savai ģimenei, kas mani pierunāja palikt komandā līdz Pasaules kausa izcīņai."

Malējais aizsargs Žirkovs pārstāvēja Krieviju divos Pasaules kausa izcīņas finālturnīros un divos Eiropas čempionātu finālturnīros. Iepriekš par karjeras beigšanu paziņoja arī 38 gadus vecais centra aizsargs Sergejs Ignaševičs, taču Žirkovs vēl plāno spēlēt klubā.

Kopš 2016. gada Žirkovs pārstāv Sanktpēterburgas "Zenit", bet iepriekš pārstāvējis arī Maskavas "Dynamo", Mahačkalas "Anzhi", Londonas "Chelsea", Maskavas CSKA un Tambovas "Spartak". 2009. gadā Žirkovu par aptuveni 20 miljoniem eiro iegādājās "Chelsea", aizsargam kļūstot par tā brīža dārgāko Krievijas futbolistu vēsturē.

Valstsvienībā Žirkovs debitēja 2005. gadā un 13 gadu laikā aizvadīja 87 spēles, izceļoties ar diviem vārtu guvumiem pārbaudes mačos.

Izmantotie resursi:
https://www.fourfourtwo.com/


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Vitālijs Mutko. Foto: TASS / Scanpix

Mutko pamet Krievijas Futbola federācijas prezidenta amatu

Krievijas Futbola federācijas prezidents Vitālijs Mutko, kurš ir arī Krievijas premjerministra vietnieks, turējis iepriekš doto solījumu un paziņojis par atkāpšanos no amata.
Viens no pasaules čempiones Francijas līderiem Pols Pogbā. Foto: EMPICS Sport/Scanpix
35

Pētījums: populārākā sporta veida statusu Latvijā atguvis futbols

Kā liecina mediju aģentūras "Mindshare" veiktā pētījuma rezultāti, kā populārāko no sporta veidiem Latvijas iedzīvotāji 2018. gadā ierindojuši futbolu. Apjomīgais “Latvijas sporta veidu tops” šoruden izveidots jau septīto reizi, un tajā apkopoti dati par sporta nozares aktualitātēm un attīstības tendencēm kopš 2009. gada. Šogad pētījuma ietvaros analizēti 55 sporta veidi, kuru popularitātes indekss noteikts, balstoties uz sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību, sporta veidu statistiskajiem rādītājiem, kā arī kopējo sporta notikumu auditoriju TV un interneta vidē.