Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Velsu līdz Eiropas čempionāta pusfinālam aizvedušais Kolmens dodas uz Ķīnu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Velsu līdz Eiropas čempionāta pusfinālam aizvedušais Kolmens dodas uz Ķīnu
Kriss Kolmens
Foto: PA Wire/Scanpix

Kriss Kolmens, kura vadībā Velsas izlase 2016. gada Eiropas čempionātā sasniedza pusfinālu, pārcēlies uz Ķīnu, kļūstot par Hebei "China Fortune" galveno treneri.

Pirms diviem gadiem Velsas valstsvienība kļuva par lielākā pārsteiguma autori, sasniedzot Eiropas čempionāta pusfinālu, kurā ar 0:2 piekāpās topošajai čempionei Portugālei. Toties ceturtdaļfinālā izdevās ar 3:1 sakaut Beļģijas izlasi. Kriss Kolmens komandu vadīja no 2012. gada janvāra līdz 2017. gada novembrim, kad atkāpās no amata, Velsai zaudējot izredzes kvalificēties 2018. gada Pasaules kausa izcīņai.

Tiesa, bez darba viņš bija tikai divas dienas, kļūstot par Anglijas pēc spēka otrās līgas komandas "Sunderland" galveno treneri. Tomēr 48 gadus vecajam speciālistam klājās smagi, jo viņa vadībā "Sunderland" uzvarēja tikai piecos no 29 mačiem un izkrita līgu zemāk, tādējādi aprīlī Kolmens atkal kļuva par bezdarbnieku.

Tagad Kolmens trenēs Ķīnas klubu Hebei "China Fortune", galvenā trenera amatā nomainot pieredzējušo Manuelu Pellegrīni, kurš atgriezās Anglijā un kļuva par "West Ham" vadītāju. Pēc 11 mačiem "China Fortune" ierindojas desmitajā pozīcijā, bet Ķīnas čempionātā tagad ir pauze, spēlēm atsākoties 17. jūlijā. Vienības lielākā zvaigzne ir "Barcelona" bijušais aizsargs Havjers Masčerano.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...