Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Francija izrauj neizšķirtu pret ASV, Spānijai samocīta uzvara, Serbijai supervārti

Francija izrauj neizšķirtu pret ASV, Spānijai samocīta uzvara, Serbijai supervārti
Kilians Mbapē
Foto: Reuters/Scanpix

Vairākas izlases aizvadījušas savas pēdējās pārbaudes spēles pirms Pasaules kausa finālturnīra. Favorītes Francija un Spānija aizvadīja ne pārāk pārliecinošus mačus - francūži atspēlējās un tika pie neizšķirta 1:1 pret ASV, bet spāņi tikai pašās spēles beigās izrāva 1:0 uzvaru pār Tunisiju.

Francijas izlase spēlē pret ASV, kas šoreiz finālturnīram nav kvalificējusies, izlika savu labāko sākumsastāvu, veicot ģenerālmēģinājumu pirms PK sākuma. Pirmajās 40 minūtēs Francija dominēja, uzbrūkot ļoti daudz, taču situācijas saasinājumi nemaz nebija tik bieži. Teicami spēlēja ASV vārtsargs Zeks Stefens, atvairot vairākus bīstamus Pola Pogbā sitienus, bet Olivjē Žirū nogāšana soda laukumā izgājienā viens pret vienu tomēr netika sodīta ar pendeli.

Tikmēr ASV 44. minūtē guva vārtus praktiski no nekā – savu vārtu tuvumā nedroši nospēlēja Sidibē, viņš paklupa, un Vācijā spēlējošais ASV uzbrucējs Džulians Grīns ar negaidītu sitienu pagriezienā pārsteidza Francijas vārtsargu Lorisu, atklājot rezultātu.

Labās malas aizsarga Sidibē situācija kļuva vēl interesantāka mača otrajā pusē, kad viņš tika nomainīts pret Benžamēnu Pavāru, un Pavārs pāris minūtes pēc uznākšanas laukumā palīdzēja Francijai panākt neizšķirtu. Tieši „Stuttgart” aizsargs izdarīja rezultatīvu piespēli soda laukumā, kas noveda pie Kiliana Mbapē vārtu guvuma. Pēc neizšķirta panākšanas Francija turpināja dominēt un bija ļoti tuvu uzvaras vārtu guvumam kompensācijas laikā, taču Fekira sitiens tomēr bija nedaudz garām.

Spānijas izlase tikmēr Krasnodarā satikās ar Tunisiju, kas savus vārtus nosargāja neskartus līdz pat spēles pēdējām minūtēm. Spāņiem arī nebija nemaz tik milzīgs teritoritālais pārsvars, bet izdarīto sitienu skaits vārtu rāmī abām izlasēm pat bija vienāds (2:2). Taču 84. minūtē uz maiņu nākušais Djēgu Kosta tika pie izgājiena viens pret vienu, kurā viņš ļoti eleganti „noguldīja” aizsargu. Taču sitiena vietā Kosta izvēlējās nomānīt arī vārtsargu, tad censties vēl apspēlēt klāt pienākušo aizsargu, kas gandrīz noveda pie momenta izniekošanas, taču Kosta tomēr atspēlēja Aspasam, kurš trāpīja no soda laukuma robežas, izraujot Spānijai uzvaru 1:0. Tas pārtrauca Tunisijas desmit nezaudēto spēļu sēriju, kamēr spāņi uz finālturnīru ieradīsies ar 20 nezaudētām spēlēm pēc kārtas, to vidū 14 uzvarām.

Austrālijas izlasei pēc Čehijas pieveikšanas ar 4:0 jūnija sākumā šodien izdevās pārspēt Ungāriju ar 2:1. Uzvara gan tika gūta par mata tiesu, jo ungāru futbolists kompensācijas laikā netīšām raidīja bumbu savos vārtos. Savukārt pirmos vārtus izlasē guva Danjels Arzani, 19 gadus vecais pusaudzis, kurš Pasaules kausā būs visjaunākais spēlētājs un vienīgais, kurš dzimis pēc 1998. gada.

Mūsu kaimiņvalsts Igaunija pēc Baltijas kausa beigām samēroja spēkus ar PK finālturnīra dalībnieci Maroku, zaudējot 1:3. Marokai šī bija jau 18. nezaudētā spēle pēc kārtas. Zviedrija un Peru tikmēr vienojās par bezvārtu neizšķirtu, Somijas izlases rindās savus pirmos vārtus guva bijušais Jūrmalas "Spartaka" spēlētājs Moštags Jagobi, palīdzot somiem ar 2:0 pieveikt Baltkrieviju, bet Serbija ar 5:1 sadragāja Bolīviju. Serbiem ar „hat-trick” izcēlās Aleksandars Mitrovičs no „Fulham”, bet datorspēles cienīgus vārtus guva Branislavs Ivanovičs, kad Serbijas futbolisti veica ilgstošu skaistu saspēli pa gaisu ap pretinieku soda laukumu, ne reizi nenolaižot bumbu zemē (video zemāk).

Pārbaudes spēles

KomandasRez.Vārtu guvēji
Ungārija – Austrālija1:2 (0:0)Seinberī 88` (s.v.) – Arzani 74` Kadars 90+2` (s.v.)
Somija-Baltkrievija2:0 (1:0)Uronens 7` Jagobi 75`
Igaunija-Maroka1:3 (0:2)Pirje 76` - Belhanda 11` Zijehs 38` (11m) en-Nesiri 72`
Serbija-Bolīvija5:1 (4:0)Mitrovičs 4` 23` 68` Ļjajičs 19` Ivanovičs 42` - Kamposs 48`
Zviedrija-Peru0:0-
Dānija-Meksika2:0 (0:0)Polsens 71` Ēriksens 74`
Tunisija-Spānija0:1 (0:0)Aspass 84`
Francija – ASV1:1 (0:1)Mbapē 78` - Grīns 44`

, 2018-06-10 01:13, pirms 6 gadiem
Ungārijas - Austrālijas spēles nobeigums bija visai savdabīgs.
, 2018-06-10 06:51, pirms 6 gadiem
19 gadīgs pusaudzis, kāds te jūk prātā..
, 2018-06-10 07:17, pirms 6 gadiem
Serbijas golam Puškāsu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-06-10 10:37, pirms 6 gadiem
Latvijas izlasei jāsāk ar vismaz trīs precīzām piespēlēm un tad (tas jau būtu nākamajā paaudzē), jāsit arī šādi goli. Mācīties un vēlreiz mācīties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Vitālijs Mutko. Foto: TASS / Scanpix

Mutko pamet Krievijas Futbola federācijas prezidenta amatu

Krievijas Futbola federācijas prezidents Vitālijs Mutko, kurš ir arī Krievijas premjerministra vietnieks, turējis iepriekš doto solījumu un paziņojis par atkāpšanos no amata.
Viens no pasaules čempiones Francijas līderiem Pols Pogbā. Foto: EMPICS Sport/Scanpix
35

Pētījums: populārākā sporta veida statusu Latvijā atguvis futbols

Kā liecina mediju aģentūras "Mindshare" veiktā pētījuma rezultāti, kā populārāko no sporta veidiem Latvijas iedzīvotāji 2018. gadā ierindojuši futbolu. Apjomīgais “Latvijas sporta veidu tops” šoruden izveidots jau septīto reizi, un tajā apkopoti dati par sporta nozares aktualitātēm un attīstības tendencēm kopš 2009. gada. Šogad pētījuma ietvaros analizēti 55 sporta veidi, kuru popularitātes indekss noteikts, balstoties uz sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību, sporta veidu statistiskajiem rādītājiem, kā arī kopējo sporta notikumu auditoriju TV un interneta vidē.