Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Brazīlija pēdējā pārbaudē pārtrauc Austrijas uzvaru sēriju

Brazīlija pēdējā pārbaudē pārtrauc Austrijas uzvaru sēriju
Neimārs (vidū) vārtu gūšanas brīdī
Foto: AFP / Scanpix

Brazīlijas futbola izlase pēdējā pārbaudes spēlē pirms Pasaules kausa izcīņas finālturnīra svētdien ar rezultātu 3:0 Vīnē sakāva Austriju, izcīnot ceturto uzvaru četrās spēlēs šajā kalendārajā gadā.

Brazīlijai pēdējā pārbaudes spēle pirms čempionāta šodien norisinājās Austrijas galvaspilsētā Vīnē, pretī stājoties austriešiem, kas gatavojas startam Nāciju līgā septembrī. "Manchester City" uzbrucējs Gabriels Žezuss atklāja mača rezultātu 36. spēles minūtē, pēc tālšāviena bumbai atlecot pie futbolista kreisajā pusē vārtsarga laukuma tuvumā. Žezuss vienatnē bumbu apstrādāja un sita vārtos, panākot 1:0.

Jau pirmajā puslaikā brazīliešiem piederēja liels pārsvars bumbas kontrolē, otrajā tas pieauga vēl vairāk, un otrā puslaika otrajā pusē tas tika atainots arī uz rezultāta tablo. 63. minūtē Neimārs saņēma piespēli soda laukumā kreisajā pusē, izrēķinājās ar aizsargu un tad arī vārtsargu, panākot jau 2:0 savas komandas labā. Tikai sešas minūtes vēlāk pretuzbrukumā Filipe Koutinju pa kreiso malu ar bumbu lielā ātrumā pietuvojās vārtiem un no diezgan asa leņķa panāca jau 3:0. Ar šādu rezultātu mačs noslēdzās.

Brazīlija šogad aizvadījusi četras pārbaudes spēles, izcīnot uzvaras visās. Apspēlēta Krievija (3:0), Vācija (1:0), Horvātija (2:0) un tagad arī Austrija (3:0). Pasaules kausa finālturnīru Brazīlija sāks 17. jūnijā, spēlējot pret Šveici. Grupā jācīnās arī ar Kostariku un Serbiju.

Austrijai savukārt šis bija pirmais zaudējums šogad, visās četrās līdzšinējās spēlēs austrieši 2018. gadā bija izcīnījuši tikai uzvaras. Kopumā Austrijai līdz šodienai bija septiņu uzvaru sērija un astoņu nezaudētu spēļu sērija. Austrijai septembrī Nāciju līgas pirmajā spēlē jātiekas ar Bosniju un Hercegovinu.


, 2018-06-10 19:45, pirms 6 gadiem
Neimāra gols krasava
, 2018-06-10 19:49, pirms 6 gadiem
Brazīlija, protams, ir galvenais pretendents, bet, ja paskatās vēlreiz Brazīliju 1970 un Brazīliju 1982, tad žēlīgi, nu ļoti žēligi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Vitālijs Mutko. Foto: TASS / Scanpix

Mutko pamet Krievijas Futbola federācijas prezidenta amatu

Krievijas Futbola federācijas prezidents Vitālijs Mutko, kurš ir arī Krievijas premjerministra vietnieks, turējis iepriekš doto solījumu un paziņojis par atkāpšanos no amata.
Viens no pasaules čempiones Francijas līderiem Pols Pogbā. Foto: EMPICS Sport/Scanpix
35

Pētījums: populārākā sporta veida statusu Latvijā atguvis futbols

Kā liecina mediju aģentūras "Mindshare" veiktā pētījuma rezultāti, kā populārāko no sporta veidiem Latvijas iedzīvotāji 2018. gadā ierindojuši futbolu. Apjomīgais “Latvijas sporta veidu tops” šoruden izveidots jau septīto reizi, un tajā apkopoti dati par sporta nozares aktualitātēm un attīstības tendencēm kopš 2009. gada. Šogad pētījuma ietvaros analizēti 55 sporta veidi, kuru popularitātes indekss noteikts, balstoties uz sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību, sporta veidu statistiskajiem rādītājiem, kā arī kopējo sporta notikumu auditoriju TV un interneta vidē.