Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Portugāles treneris un futbolisti atzīst, ka līdz pirmajiem vārtiem spēle bija ļoti grūta

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Portugāles treneris un futbolisti atzīst, ka līdz pirmajiem vārtiem spēle bija ļoti grūta
Oļegs Laizāns, Vitālijs Maksimenko un Krištianu Ronaldu
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas B grupā uz pēdējo vietu noslīdējusi Latvijas izlase, kas vakar ar 0:3 piekāpās Eiropas čempionei Portugālei, kuras rindās divus vārtus guva Krištianu Ronaldu. Tomēr portugāļi atzīmēja, ka līdz pirmajam vārtu guvumam mačs bijis ļoti grūts.

Portugāles izlases galvenais treneris Fernandu Santušs: "Grūtības radās situācijās, kad pretinieki aizsardzībā nosēdās dziļāk un atņēma mums brīvās zonas. Bija nepieciešams laiks, lai pielāgotos. Guvām vārtus pirmā puslaika beigās, bet otrajā puslaikā vēl vairāk pamainījām spēli un uzlabojām sniegumu. Bijām ātrāki un labāki, un tā bija uzvaras atslēga. Atšķirība bija tā, ka Portugāles izlase zināja, kā tikt galā ar grūtībām."

Tāpat viesu galvenais treneris norādīja, ka nav uzminējis ar Rikardu Kvarežmu un viņa laišanu laukumā. Pēc maiņas portugāļi guva otros un trešos vārtus. "Zinām, kāda ir saikne starp viņu un Krištianu Ronaldu, un tā ilgusi jau daudzus gadus. Zinām, ka viņš prot ietekmēt spēles rezultātu," pauda Santušs. Viņš arī atklāja, ka Pepe pret Latviju nav spēlējis savainojuma dēļ, tomēr centra aizsargs būs gatavs Konfederācijas kausam.

Portugāles izlases uzbrucējs Andrē Silva, kurš guva trešos vārtus, un viņam tas bija septītais precīzais sitiens astoņos mačos: "Laukumā saprotamies ļoti labi. Kad spēlē kopā ar tik meistarīgiem futbolistiem, ir vieglāk spēlēt un gūt vārtus. Koncentrējāmies spēlei pret Latviju. Ieradāmies, lai uzvarētu, lai iegūtu trīs punktus. Esmu priecīgs un lepojos ar rezultātu. Tagad varēsim domāt par Konfederācijas kausu. Vispirms jānosvin uzvara, tad domāsim par turnīru."

Portugāles izlases aizsargs Žuzē Fonte: "Esam Eiropas čempioni, tāpēc mums ir jāuzvar ikvienā spēlē. Zinām, ka Konfederācijas kauss būs smags turnīrs, tomēr esam psiholoģiski gatavi un ticam, ka spēlēsim labi. Pret Latviju neielaidām vārtus un izcīnījām trīs punktus – tas ir pats svarīgākais. Pārāk daudz nedomājām par Šveices noķeršanu. Koncentrējāmies šim mačam, tad jau redzēsim, kas notiks turpinājumā.

Krištianu Ronaldu ir fenomenāls spēlētājs – vairs neko nevaru pateikt. Viņš ir pats labākais pasaulē. Viņam piemīt apbrīnojams instinkts vienmēr zināt, kur nonāks bumba. Viņš vienīgais zina, kā atrasties īstajā vietā."

Portugāles izlases aizsargs Sedriks: "Zāliens bija diezgan sauss, taču komanda spēlēja labi un paveica savu darbu. Iespējams, cilvēki nepiekritīs, bet līdz pirmajiem vārtiem spēle bija ļoti grūta."

Portugāles izlases aizsargs Brunu Alvešs: "Bija smaga spēle, saskārāmies ar daudzām grūtībām, tāpēc ir patīkami uzvarēt. Pētījām Latvijas izlasi, zinājām par tās pretuzbrukumiem. Zinājām, ka nedrīkstam kļūdīties un ļaut viņiem iesist vārtus. Uzvarējām, neielaižot vārtus, un tas ir pats svarīgākais."

Izmantotie resursi:
abola.pt

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja