Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Infantīno: "Futbols ir kas vairāk par Eiropu un Dienvidameriku"

Agris Suveizda

Infantīno: "Futbols ir kas vairāk par Eiropu un Dienvidameriku"
Džanni Infantīno
Foto: AP/Scanpix

Deviņus gadus pirms 2026. gada Pasaules kausa izcīņas FIFA pieņēma lēmumu finālturnīra dalībnieču skaitu palielināt no 32 līdz 48 komandām. Publisku atbalstu jau izteikusi Skotija un Nigērija, kamēr, piemēram, Vācija un arī Eiropas Klubu asociācija (ECA) šaubās par šādu pārmaiņu patiesajiem iemesliem, uzskatot, ka politiskie un finansiālie aspekti guvuši virsroku pār sportiskajiem. FIFA prezidents Džanni Infantīno gan, protams, aizstāvēja pieņemto lēmumu.

"Pat, ja mēs organizētu Pasaules kausu tikai ar divām komandām, viena no tām, protams, būtu Vācija – viņi ir pasaules čempioni. Lai kāds arī nebūtu formāts, Vācija finālturnīrā piedalītos," teica Džanni Infantīno. "Daudzām citām valstīm šī būs iespēja kvalificēties, piedalīties. Turnīrs katru reiz ilgst vienu mēnesi, un tas tā arī paliks. Tā ka izmaiņu patiesībā nemaz nebūs tik daudz, ja neskaita formātu un dalībnieču skaitu. Ceru, ka līdz tam laikam viņi ieraudzīs, ko šīs izmaiņas dos futbola pasaulei. Bundeslīgā ir daudz spēlētāju no visas pasaules. Ir jauki, ka šiem spēlētājiem ir iespēja piedalīties tādā notikumā kā Pasaules kauss."

"Ar Eiropas Klubu asociāciju runājam jau daudzus gadus, tās pārstāvjus pazīstu personīgi. No dažiem klubiem izskan kritiskas piezīmes, taču vēlos koncentrēties pozitīvajām – tādu ir ļoti daudz," Infantīno turpināja. "Protams, vairākkārt esam šajā sakarā runājuši ar klubiem. Sarunu galvenais punkts allaž bija nepaildzināt turnīra norisi un neuzlikt spēlētājiem papildu slodzi."

"Dzīvojam 21. gadsimtā, un mums Pasaules kauss jāveido atbilstoši 21. gadsimtam," piebilda Infantīno. "Futbols ir kas vairāk nekā tikai Eiropa un Dienvidamerika. Futbola drudzis valstīs, kuras kvalificējas finālturnīram, ir labākais futbola popularizācijas veids, kādu var iedomāties. Šie deviņi mēneši no novembra, kad izlase kvalificējas, līdz jūnijam, kad sākas finālturnīrs, ir paši svarīgākie."

Masu medijos figurējusi virkne variantu, kā reģioni varētu sadalīt ceļazīmju kvotas un kā varētu noritēt kvalifikācijas turnīri, taču Infantīno uzsvēra, ka tas netiks paziņots, kamēr nebūs zināma finālturnīra saimniece: "Šis lēmums pagaidām nav pieņemts, jo to pagaidām vēl nav nepieciešams pieņemt. Mums ir jābūt drošiem, ka kandidēšana uz turnīra uzņemšanu būs absolūti caurspīdīga. Šā procesa ietvaros kvotu sadalījuma zināšana nav obligāta, tomēr tas ir svarīgi." Sākotnējā pieteikšanās 2026. gada finālturnīra rīkošanai Krievijas un Kataras skandālu dēļ tika atlikta un turnīra saimniece varētu tapt skaidra vien 2020. gadā.

Izmantotie resursi:
'Football is more than Europe and South...

  +3 [+] [-]

, 2017-01-10 18:47, pirms 7 gadiem
nu 2012.gada Okeānijas čempioni Taiti izsita Jaunzēlandi un 2013.gadā atbrauca uz Confederation Cup - vs Nigērija 1:6, Urugvaja 0:8, Spānija 0:10. futbola popularizēšana?

  +1 [+] [-]

, 2017-01-10 20:00, pirms 7 gadiem
Uzpirktie .....

  -1 [+] [-]

, 2017-01-10 20:39, pirms 7 gadiem
apmēram šādi varētu tikt dalitas kvotas uz PK pēc manām domām
Eiropa - 24 komanas
Dienvidamerika - 7 komandas
Okeānija- 1 komanda
Āzija- 6 komandas
Āfrika 6 komandas
Ziemeļamerika 4 komandas

     [+] [-]

, 2017-01-10 21:40, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: apmēram šādi varētu tikt dalitas kvotas uz PK pēc manām domām
Eiropa - 24 komanas
Dienvidamerika - 7 komandas
Okeānija- 1 komanda
Āzija- 6 komandas
Āfrika 6 komandas
Ziemeļamerika 4 komandas
Diezvai, Eiropai 3-4 iedos, maksimumu Āfrikai. Kas paliks pāri to Āzijai un Z-Amerikai.

     [+] [-]

, 2017-01-10 23:06, pirms 7 gadiem
Ārprātīga suņa murgi.. tiek iznīcināta vēl viena mīļa, pārbaudīta vērtība. Jau EČ bija daudz par daudz neinteresantu spēļu, par ilgu turnīrs, pēdējā kārtā spēlēja ar otriem sastāviem un beigās pa vienu pusi spēlēja visi, kas prot un pa otru setku visi, kas «strādā» futbolu.. Un beigās neizprotama Portugāle dabū čempi.. Bet traģiskākais, ka, ja agrāk es katras dienas sākumā zināju un trīceju, gaidīdams katru spēli, tad jau šajā EČ es «nogulēju» GER-FRA 1.puslaiku, jo viss šis izstieptais kalendārs.. Murgi un mērķtiecīga sporta hamburgerizācija tupinās.. Ļoti žēl.

  -1 [+] [-]

, 2017-01-11 03:15, pirms 7 gadiem
homer
Diezvai, Eiropai 3-4 iedos, maksimumu Āfrikai. Kas paliks pāri to Āzijai un Z-Amerikai.

Piekritu,Eiropai vairak par 4-7 kvotam diezvai bus klat.Kas nozime kadas 17-20blices no Eiropas( tagad ir 13kvotas Eiropai.)
Secinajumi .Uz Pasaules kausu joprojam bus grutak kvalificeties ka uz Eiropas cempi.Sis viss izdomats lai popularizetu futolu Afrika,Azija tur kvotas tiks dotas klat.D-amerika un Eiropa salidzinosi maz tiks pie papildus kvotam.Bet ka bus tad jau redzes.
Reali prakse tas nozime,ka Eiropas kvalifikacijas zona grupa deres tikai 1 un 2vieta... Atklati sakot bez lielam izmainam tadai valstij ka Lv....varbut virsviduvejam Eiropas izlasem vieglak tikt...Tacu Lv kalibra izlasem joprojam varianti 1procents.....Ari ar so sistemu dazam laba limena Eiropas komandam naksies skatities Pasaules kausu tv ekranos.....( netiks atlase top 2grupa)

     [+] [-]

, 2017-01-11 19:17, pirms 7 gadiem
No UEFA konfederācijas tiešām būs joprojām kvalificēties grūtāk, kā uz Eč, taču vieglāk, kā pirms 4 gadiem, kad kvalificēties varēja tikai 14-15 komandas.
Parādīšu visiem kāds ir kvotu sadalījums pašlaik pa konfederācijām, kad var kvalificēties 31 komanda (rīkotājs pie kvotām netiek skaitīts) un kāds tas būs, kad kopā būs iespēja kvalificēties 47 komandām.

  -2 [+] [-]

, 2017-01-11 19:35, pirms 7 gadiem
Bpm failu negrib pievienot, tā ka iztiksiet.😂