Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Čīle pēc 15 gadu pārtraukuma uzvar Brazīliju, zaudē arī Argentīna

Agris Suveizda

Čīle pēc 15 gadu pārtraukuma uzvar Brazīliju, zaudē arī Argentīna
Čīles uzvaras vārtu autors Edvardo Vargass
Foto: AFP/Scanpix

Lieliski 2018. gada Pasaules kausa kvalifikāciju sākusi pašreizējā "Copa America" sargātāja Čīle, kas savā laukumā izcīnīja sen gaidītu uzvaru pār Brazīliju. Pateicoties Edvardo Vargasa un Alekša Sančesa gūtajiem vārtiem, Čīle bija pārāka ar rezultātu 2:0 un Brazīliju uzvarēja pirmoreiz kopš 2000. gada augusta. Zaudējumu šonakt cieta arī Argentīna, kura ar 0:2 savā laukumā piekāpās Ekvadorai.

Ne Čīles, ne Brazīlijas sastāvos nebija lielu pārsteigumu. Mājinieki izvēlējās ierasto 3-4-1-2 un pēc diskvalifikācijas izciešanas aizsardzībā spēlēja arī Gonsalo Hara, savukārt Brazīlija spēlēja ar 4-2-3-1 ar Duglasu Koštu un Viljanu flangos, Oskaru desmitā numura lomā un Halku brazīliešiem sāpīgajā uzbrukuma smailē. Diskvalifikācijas dēļ joprojām nespēlēja Brazīlijas uzbrukuma līderis Neimārs.

Spēli daudz aktīvāk sāka Čīle, bet Brazīlija atbildēja ar Halka šāvienu no distances un Oskara sitienu pāri vārtiem. Puslaika vidū viesiem izdevās izlīdzināt spēles gaitu, taču 42. minūtē puslaika labākā iespēja bija Čīlei – zibenīgs pretuzbrukuma noslēdzās ar Alekša Sančesa sitienu pa stabu. Līdz pārtraukumam abas komandas bija paguvušas izdarīt pa vienai maiņai – Brazīlijai savainoto Davidu Luizu aizstāja viņa kluba biedrs Markinjušs, bet čīlieši veica taktisku maiņu, pārejot uz četru aizsargu līniju.

Otrā puslaika sākumā Maurisio Isla ar spēcīgu sitienu no distances vēlreiz norībināja brazīliešu vārtu stabu, un arī puslaika turpinājumā laukumā saimniekoja mājinieki. Čīle daudz un bīstami uzbruka, vienā epizodē Sančesam tikai nedaudz pietrūka, lai pie tālā vārtu staba aizsniegtos līdz bumbai, taču 72. minūtē mājinieki beidzot atklāja rezultātu. Matiass Fernandess izpildīja standartsituāciju, bet Edvardo Vargass precīzi pielaboja viņa centrējumu (1:0). Pamatlaika pēdējā minūtē treknu punktu spēlei pielika Sančess, kurš pretuzbrukumā izspēlēja sieniņu ar Arturo Vidalu un ar otro piegājienu no tuva attāluma raidīja bumbu tukšos vārtos (2:0).

Čīle brazīliešus uzvarēja pēc 14 maču (0-2-12, vārti 8:29) un vairāk nekā 15 gadu pārtraukuma. Čīle pēdējo panākumu pār Brazīliju bija svinējusi 2000. gada augustā, kad Pasaules kausa atlasē savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 3:0. Čīle, kas svinēja sesto uzvaru pēc kārtas un astoto uzvaru pēdējās deviņās spēlēs, nākamo spēli pēc Latvijas laika aizvadīs naktī uz trešdienu, kad viesosies Peru, savukārt Brazīlija uzņems Venecuēlu.

Citā spēlē Argentīna savā laukumā uzņēma Ekvadoru. Savainojuma dēļ spēlēt nevarēja argentīniešu superzvaigzne Lionels Mesi, bet jau 24. minūtē mačs priekšlaicīgi beidzās citam uzbrucējam Serhio Agvero. Mančestras "City" līderis acīmredzot iedzīvojās paceles cīpslas savainojumā. Agvero vietā laukumā devās Karloss Tevess, taču ne viņam, ne kādam citam argentīnietim šonakt izcelties neizdevās, savukārt Ekvadora līdz 80. minūtei noturēja neizšķirtu 0:0 un pēc tam ātri atbildēja ar Eraso un Kaisedo vārtu guvumiem, PK2014 finālisti nosūtot nokdaunā.

Arī Ekvadorai šis ir vēsturisks panākums, jo Argentīnu tās laukumā Pasaules kausa kvalifikācijas mačā tā pratusi pieveikt pirmo reizi - iepriekš pieci neizšķirti un 15 zaudējumi.

Dienvidamerikas zonas kvalifikācija

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Bolīvija – Urugvaja0:2 (0:1)Kaseress 10' Godins 69'
Kolumbija – Peru2:0 (1:0)Gutjeress 36' Kardona 90'+5
Venecuēla – Paragvaja0:1 (0:0)Gonsaless 85'
Čīle – Brazīlija2:0 (0:0)Vargass 72' Sančess 90'
Argentīna – Ekvadora0:2 (0:0)Eraso 81' Kaisedo 82'

     [+] [-]

, 2015-10-09 07:26, pirms 9 gadiem
Nav nau nekads brinums,Braziliju uzvar vissi

  +2 [+] [-]

, 2015-10-09 08:42, pirms 9 gadiem
Argentīna ierija no Ekvadoras

     [+] [-]

, 2015-10-09 09:44, pirms 9 gadiem
Fuc.. nafig Kūnu bija jālaiž laukumā, bija taču zināms, ka viņam harmstring knapi vesels, tagad atkal, visticamāk, mēnesis...

     [+] [-]

, 2015-10-09 10:51, pirms 9 gadiem
Rietumu_Fronte, 2015-10-08 14:26, vakar
Kādēļ lai Agvero būtu kāds jāizstāj? bez Messi Argentīna arī ir Argentīna! Jūs to pavēršat tā it kā Argentīna bez Messi ir 0... smieklīgi

smieklīgi gan skatīties, kad kāds mudaks aptaisās

     [+] [-]

, 2015-10-09 11:15, pirms 9 gadiem
Argentīna bez Messi = Barcelona bez Messi = nulle. Tiešām, abās tik daudz lielisku spēlētāju bet bez Messi spēlē nesaturīgi.

     [+] [-]

, 2015-10-09 13:15, pirms 9 gadiem
Tas ir vnk murgs ar Aguero. Pēdējās pāris sezonas to tik vien dara, kā ik pa laikam krīt ārā uz mēnesi. Kā var tā neveikties?

     [+] [-]

, 2015-10-09 13:55, pirms 9 gadiem
Es to nesauktu par neveiksmi, lai gan arī veiksmes faktors tajā kaut kāds ir).

Šovasar viņš ilgi spēlēja Copa America - pirmsezonā dabūja maz atpūsties un arī pilnvērtīga pirmsezona viņam izkrita. Pēdējās pāris nedēļas bija spiests spēlēt 2x nedēļā faktiski bez maiņām (jo Bonī un Keleči bija notraumējušies reizē). Šādos apstākļos skaidrs, ka traumas risks palielinās.

Vēl tieši tagad Messi notraumējās un viņam tiek ARG No 10, kas varbūt deva papildus vēlmi sevi nesaudzēt. Īstenībā šī trauma bija diezgan prognozējama. Būtu pareizi ļaut viņam atpūsties šajā spēlē, jo pret NEW viņš jau spēlēja ne 100% vesels. Bet nu var saprast arī izlases treneri...

Patiesībā jebkuram spēlētājam ir vidējais laiks sezonas laikā, kurā viņš nespēlē dēļ traumas un ar to jārēķinās. Ceru, ka Aguero šī būs vienīgā trauma šosezon. Pagājušā sezonā viņš iztika ar 1 nopietnu traumu.

     [+] [-]

, 2015-10-09 14:15, pirms 9 gadiem
Šodien būšot scans un tad jau varēs vairāk zināt cik ilgi ārā, bet ja nebūs pārsteigumu, tad kā parasti šādos gadījumos- 4-6 nedēļas, tas nozīmētu 7 spēles, ieskaitot 2 pret Sevilju un derbiju....

     [+] [-]

, 2015-10-09 16:15, pirms 9 gadiem
Pilnīgi besī tās izlašu spēļu pauzes sezonas laikā. Manuprāt tā ir pilnīga spēlētāju čakarēšana, īpaši jau tiem kuriem jālido uz Dienvidameriku un tamlīdzīgiem attālumiem. Un kam tas vajadzīgs? Kāpēc nevar izlašu kvalifikācijas turnīrus uztaisīt sezonu beigās? Vasaras sākumā aptuveni pa mēnesi to varētu izspēlēt, bet klubu sezonu varētu atļauties līdz ar to nedaudz saīsināt. Skatītājiem būtu interesantāk, izlašu galvenie treneri varētu pirms tam vismaz pāris nedēļas patrenēt normāli komandu un šādiem turnīriem publicitāte būtu daudz lielāka, arī sponsoru piesaistīšanā.

     [+] [-]

, 2015-10-09 16:47, pirms 9 gadiem
Tā ir lieliska ideja, bet diez vai visas kontinentu konfederācijas, kuras tagad, maigi sakot, neatrodas labākajā kondīcijā, kaut kad pārskatāmā nākotnē par to vienosies.

Vienīgais, ko varu iedomāties, ka izlases treneri tāpat gribētu redzēt spēlētājus sezonas laikā, tādēļ, vismaz dažas, pārbaudes spēles klubu sezonas laikā vajadzētu tāpat. Lai gan teorētiski varētu, protams, iztikt bez tām, iedod izlašu treneriem pāris nedēļas sagatavoties turnīram, tajā skaitā, apskatot visus potenciālos kandidātus.

     [+] [-]

, 2015-10-09 17:35, pirms 9 gadiem
ABa rakstīja: Kāpēc nevar izlašu kvalifikācijas turnīrus uztaisīt sezonu beigās? Vasaras sākumā aptuveni pa mēnesi to varētu izspēlēt, bet klubu sezonu varētu atļauties līdz ar to nedaudz saīsināt.
Nu gan jau ka tā paša iemesla dēļ, kapēc rietumeiropā klubu sezona ir rudens-pavasaris, nevis otrādi.
Visizdevīgāk izlases nodarbināt pavasarī un rudenī, jo tad daudz maz visiem ir pieņemami laikapstākļi.

     [+] [-]

, 2015-10-09 23:15, pirms 9 gadiem
yuka rakstīja: Nu gan jau ka tā paša iemesla dēļ, kapēc rietumeiropā klubu sezona ir rudens-pavasaris, nevis otrādi.
Visizdevīgāk izlases nodarbināt pavasarī un rudenī, jo tad daudz maz visiem ir pieņemami laikapstākļi.
Nu tā nav nekāda neatrisināma problēma. Austrālijā ir ziema kad mums ir vasara un tamlīdzīgi. Visas sīkās neērtības var pielāgot. Bet man šķiet pilnīgi stulbi, ka sezonas laikā spēlētāji lidinās uz visām pasaules malām, klubiem ir pienākums viņus atlaist, spēlētāji mocās, jo tas nav viegli pāris nedēļu laikā sezonas karstumā mainīt laika joslas divu nedēļu laikā un regulāri. Izlašu trenerus es neredzu ieguvējus, jo tajā īsajā laikā neko būtisku nav iespējams ietrenēt. Futbolistiem ir darbs, kur viņi pelna sev iztiku, bet brīvajā laikā nodarbojas ar patriotismu (izlasi). Klubā ir vieni dakteri, kuri regulāri seko līdz un perfekti pārzin spēlētājus, tad futbolists aizbrauc uz izlasi un tur viņam stāsta jau cits ārsts ko viņam darīt. Nav brīnums, ka klubi cenšas kaut ko muhļīt lai spēlētājus pa kluso atrunātu no braukšanas uz izlasēm. Pēc sezonas visu to darīt būtu ērtāk gan izlasēm, gan spēlētājiem, gan skatītājiem interesantāk un kompaktāk visam sekot līdz.