Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Enrike apstiprināts Spānijas izlases galvenā trenera amatā

Enrike apstiprināts Spānijas izlases galvenā trenera amatā
Luiss Enrike
Foto: AFP / Scanpix

LETA--DPA. Kādreizējais Spānijas futbola granda "Barcelona" galvenais treneris Luiss Enrike iecelts par Spānijas nacionālās izlases galveno treneri, ziņo Spānijas Futbola federācija (RFEF).

Enrikes līguma nosacījumi paredz, ka Spānijas izlasi viņš vadīs divus gadus. Spānijas izlases pagaidu galvenais treneris Fernando Jerro svētdien pameta gan trenera posteni, gan arī iepriekš pārstāvēto sporta direktora amatu.

Enrike savu trenera karjeru uzsāka 2008.gadā, vadot Barselonas otro komandu. Vēlāk viņš bija galvenais treneris tādās vienībās kā "AS Roma" Itālijā un Vigo "Celta" Spānijā. Vēlāk Enrike kļuva par "Barcelona" treneri, pavadot šajā komandā trīs sezonas. Ar Barselonas klubu viņš izcīnīja divus Spānijas čempionu titulus, kā arī vienreiz triumfēja UEFA Čempionu līgā. Tāpat viņa kontā trīs uzvaras Spānijas kausa izcīņā.

Kā spēlētājs Enrike savulaik bija viens no retajiem, kurš pārstāvējis abus spāņu principiālos pretiniekus Madrides "Real" un "Barcelona". Tāpat viņš nospēlēja arī 62 spēles Spānijas valstsvienībā. Savukārt Jerro vadībā Spānija izcīnīja uzvaru B apakšgrupā, sakrājot piecus punktus. Turnīru spāņi sāka ar neizšķirtu 3:3 pret Portugāli, turpināja ar minimālu uzvaru 1:0 pret Irānu, bet trešajā grupas spēlē cīnījās neizšķirti 1:1 pret Maroku.

Astotdaļfinālā Spānija sensacionāli zaudēja turnīra rīkotājai Krievijai. Pamatlaikā mačs beidzās ar 1:1 un arī papildlaikā vārti netika gūti, taču krievi svinēja uzvaru pēcspēles sitienu sērijā. Jerro negaidīti kļuva par Spānijas izlases treneri īsi pirms Pasaules kausa izcīņas finālturnīra sākuma, jo no amata tika atlaists Hulens Lopetegi.

RFEF 51 gadus veco Lopetegi atlaida pēc tam, kad viņš neilgi pirms sacensību sākuma tika nosaukts par granda Madrides "Real" galveno treneri. Šādu rīcību Spānijas futbola vadība uzskatīja par nepieņemamu, sakot, ka Lopetegi darīja lietas aiz izlases muguras.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-07-09 15:57, pirms 6 gadiem
Tātad spēles stila ziņā nekas nemainīsies.
Šķiet, ka vajadzēja tomēr kaut ko jaunu, svaigu.
, 2018-07-09 16:02, pirms 6 gadiem
Kā spēlētājs viņš bija super! Kā treneris- ar visu treble- diez vai. Bet nu redzēs- Spānijai būs jauns sastāvs, kaut gan visi tāpat zināmi. Paskatīsimies.
, 2018-07-09 17:13, pirms 6 gadiem
tad kas paliek Chelsea?
, 2018-07-09 17:31, pirms 6 gadiem
Varbūt, ka otrais piegājiens (es domāju pēc Barsas) izdosies.
, 2018-07-09 18:29, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: tad kas paliek Chelsea?
Enrike jau tak sen vairs nebija kandidaats uz sho amatu,paaraak lielu pikji prasiija.Bijushais Napoli bos Sarri tagad galvenais kandidaats,tik jaagaida kursh pirmais sanjemsies-Konte aiziet pats vai Abramovic vinju atlaidiis, bet viens negrib pazaudeet un otrs negrib maksaat atlaishanas gadiijumaa paredzeeto kompensaaciju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Vitālijs Mutko. Foto: TASS / Scanpix

Mutko pamet Krievijas Futbola federācijas prezidenta amatu

Krievijas Futbola federācijas prezidents Vitālijs Mutko, kurš ir arī Krievijas premjerministra vietnieks, turējis iepriekš doto solījumu un paziņojis par atkāpšanos no amata.
Viens no pasaules čempiones Francijas līderiem Pols Pogbā. Foto: EMPICS Sport/Scanpix
35

Pētījums: populārākā sporta veida statusu Latvijā atguvis futbols

Kā liecina mediju aģentūras "Mindshare" veiktā pētījuma rezultāti, kā populārāko no sporta veidiem Latvijas iedzīvotāji 2018. gadā ierindojuši futbolu. Apjomīgais “Latvijas sporta veidu tops” šoruden izveidots jau septīto reizi, un tajā apkopoti dati par sporta nozares aktualitātēm un attīstības tendencēm kopš 2009. gada. Šogad pētījuma ietvaros analizēti 55 sporta veidi, kuru popularitātes indekss noteikts, balstoties uz sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību, sporta veidu statistiskajiem rādītājiem, kā arī kopējo sporta notikumu auditoriju TV un interneta vidē.