Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Sampaoli debijā pie Argentīnas stūres principiālā cīņā pārtrauc Brazīlijas sēriju

Agris Suveizda

Sampaoli debijā pie Argentīnas stūres principiālā cīņā pārtrauc Brazīlijas sēriju
Horhe Sampaoli un Anhels Di Marija
Foto: Reuters/Scanpix

Austrālijas pilsētā Melburnā noslēgusies pārbaudes spēle starp principiālajām pretiniecēm Brazīliju un Argentīnu. Cīņa neitrālajā laukumā beidzās ar argentīniešu uzvaru – 1:0.

Kamēr Brazīlija pēc nogurdinošās sezonas nebija iespējami labākajā sastāvā – nespēlēja arī tās lielākā zvaigzne Neimārs -, Horhes Sampaoli debijā Argentīna laukumā sūtīja ļoti spēcīgu virknējumu ar Lionelu Mesi, Gonsalo Igvainu, Paulo Divalu un Anhelu Di Mariju priekšējā līnijā. Salīdzinājumā ar pēdējo atlases spēli Bolīvijā (0:2) sākumsastāvā vietu saglabāja vien trīs futbolisti – vārtsargs Serhio Romero, kā arī Di Marija un Evers Banega. Jāpiebilst, ka Brazīlijai pirmoreiz gandrīz divu gadu laikā pamatsastāvā izgāja kādreizējais aizsardzības līderis Tjagu Silva, kurš šodien atguva kapteiņa apsēju.

Vienīgie vārti tika gūti pirmā puslaika izskaņā, un simboliski, ka tos guva Gabriels Merkado, kurš sezonu pavadīja Sampaoli vadītajā Spānijas klubā "Sevilla". Argentīnieši īsi izspēlēja stūra sitienu, pēc divām piespēlēm sekoja centrējums soda laukumā un Nikolasa Otamendi sitiens ar galvu, bet no vārtu staba atlekušo bumbu mērķī ieraidīja Merkado (1:0).

Rezultāts vairs nemainījās, un līdz ar to pārtrūka Brazīlijas galvenā trenera Tites teicamā sērija. Kopš stāšanās amatā Brazīlija viņa vadībā bija aizvadījusi deviņas spēles un izcīnījusi deviņas uzvaras, turklāt ielaižot tikai vienus vārtus (25:1). Nākamās Pasaules kausa atlases spēles Dienvidamerikā paredzētas vien augustā, un Brazīlija un Argentīna 13. jūnijā aizvadīs vēl pa vienai pārbaudes spēlei, viesojoties attiecīgi pie Austrālijas un Singapūras.

Brazīlija – Argentīna 0:1 (0:1)
Vārti: Merkado 45'
Brazīlijas pamatsastāvs: Vevertons, Filipi Luiss, Tjagu Silva, Fāgners, Žils, Viljans, Renatu Augustu, Fernandinju, Paulinju, Koutinju, Žezuss
Argentīnas pamatsastāvs: Romero, Maidana, Merkado, Otamendi, Gomess, Biglija, Di Marija, Banega, Mesi, Igvains, Divala

  +1 [+] [-]

, 2017-06-09 15:58, pirms 7 gadiem
ARG priekseja linaja graujosa

     [+] [-]

, 2017-06-09 18:26, pirms 7 gadiem
Tā neko sastāviņi!