Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Skandālu un baumu apvīto Nīderlandes trenera krēslu iegūst Advokāts

Agris Suveizda

Skandālu un baumu apvīto Nīderlandes trenera krēslu iegūst Advokāts
Diks Advokāts
Foto: imago/Seskim Photo

Nīderlandes Karaliskā futbola asociācija šodien preses konferencē oficiāli paziņoja, ka Nīderlandes izlases galvenā trenera amatā atgriezies Diks Advokāts, kuram palīdzēs Rūds Gulits.

Ar abiem vienošanās gan noslēgta tikai līdz 2018. gada Pasaules kausa cikla vai finālturnīra beigām – atkarībā, vai Nīderlande izcīnīs ceļazīmi uz Krieviju -, bet nākamajam ciklam jau izvēlēsies jaunu treneri ar domu par ilgtermiņu. "Mums bija divi iespējamie scenāriji," sacīja asociācijas tehniskais direktors Hanss van Brēkelens. "Varējām izvēlēties starp ilgtermiņu un cīņu par iekļūšanu 2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā. Izvēlējāmies otro variantu. Šim darbam mums bija nepieciešams ļoti pieredzējis profesionālis, vēlams – autoritāte."

Par pieredzi nepilnus 70 gadus vecais Advokāts sūdzēties nevar – Nīderlandes izlase trenēta jau no 1992. līdz 1994. un no 2002. līdz 2004. gadam, tāpat viņa biogrāfijā ir darbs ar tādām valstsvienībām kā AAE, Dienvidkoreja, Beļģija, Krievija un Serbija. Tomēr par autoritāti varētu būt ļoti daudz jautājumu, jo nesen Advokāts jau pievienojās izlases štābam kā asistents, tomēr pagājušā gada augustā negaidīti pārcēlās uz Stambulas "Fenerbahce".

Sākoties baumām par Advokāta iespējamo atgriešanos, pieredzējušā speciālista, kurš martā pat bija paziņojis par došanos pensijā pēc sezonas beigām, kandidatūra nebija pārāk populāra spēlētāju vidū. "Sentimentālās sajūtas vajadzēja palikt maliņā. Realitāte ir tāda, ka mums šobrīd ir nepieciešams kvalitatīvs treneris. Šobrīd galvenās ir izlases intereses. Spēlētāji bija pārsteigti par šo izvēli, bet viņi ir profesionāļi un spēs sastrādāties," sacīja van Brēkelens.

Tehniskais direktors apstiprināja, ka uz amatu kandidējis arī Hūbs Stīvenss un Henks ten Kate. Un Nīderlandes mediji iepriekš baumoja, ka Advokāts ne tuvu nebija asociācijas kandidāts numur viens – saskaņā ar neoficiālu informāciju gan Luī van Gāls, gan Ronalds Kūmans, gan Franks de Būrs, gan Rogers Šmits, gan ten Kate nav piekrituši strādāt ar izlasi. AAE kluba "Al Jazira" vadītājs ten Kate pat nesen publiski mazgāja netīro veļu, paziņojot, ka viņam darbs jau bija apsolīts, taču jutis neuzticību no asociācijas puses, pats pārdomājis un atteicies. Van Brēkelens to gan noliedza: "Nekad neesmu teicis, ka viņš kļūs par galveno treneri. Un beigu beigās esmu priecīgs, ka viņu neizvēlējāmies."

Nīderlandes izlases līdzšinējais galvenais treneris Denijs Blinds martā no amata atkāpās pēc zaudējuma Bulgārijā (0:2). Nīderlande ar septiņiem punktiem pēc pirmā apļa ieņem tikai ceturto vietu, taču otrajā vietā esošā Zviedrija ir vienas uzvaras attālumā. Advokāts amatā atgriezīsies ar mājas spēli pret Luksemburgu, un tāpat Nīderlandei mājās vēl jāspēlē pret Bulgāriju un Zviedriju, kamēr izbraukumā būs jādodas uz Franciju un Baltkrieviju.

VKomandaSUNZVārtiP
1.Francija541010:313
2.Zviedrija531110:310
3.Bulgārija53028:109
4.Nīderlande52128:67
5.Baltkrievija50232:102
6.Luksemburga50146:121

Izmantotie resursi:
KNVB zet sentimenten opzij met keuze voor...

  +1 [+] [-]

, 2017-05-09 16:59, pirms 7 gadiem
Holandei diezgan švaks sastāvs palicis