Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Vācija beidzot uzvar, Horvātija atspēlējas, Polija izlaiž divu vārtu pārsvaru

Agris Suveizda

Vācija beidzot uzvar, Horvātija atspēlējas, Polija izlaiž divu vārtu pārsvaru
Tīmo Verners piedalījās abos vārtu guvumos
Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Pirmo uzvaru kopš oktobra svinēja viena no Pasaules kausa favorītēm Vācija, kas pārbaudes spēlē par spīti nepārliecinošam sniegumam ar 2:1 pārspēja Saūda Arābiju. Uzvarēja arī Horvātija (2:1 pret Senegālu), Šveice (2:0 pret Japānu) un Irāna (1:0 pret Lietuvu), bet Polija samierinājās ar neizšķirtu pret Čīli (2:2).

Vācija, kas savā pēdējā pārbaudes spēlē spēcīgā sastāvā ar 2:1 Lēverkūzenē apspēlēja Saūda Arābiju, pārtrauca piecu neuzvarētu spēļu sēriju. Pirmos vārtus vācieši guva jau astotajā minūtē, kad pēc lieliskas tālās piespēles soda laukumā Marko Roiss no gaisa nogādāja bumbu vārtu priekšā, un "Leipzig" uzbrucējs Tīmo Verners sita zem vārtu pārliktņa (1:0). Pirmā puslaika izskaņā pēc Vernera piespēles gar vārtiem bumbu neveiksmīgi savā cietoksnī ievirzīja "Al Nasr" aizsargs Omārs Havsavi (0:2). Pamatlaika izskaņā mājinieku noskaņojums gan tika pabojāts. Ja Andrē ter Stēgenam izdevās atvairīt Taisira Al Džasima 11 metru soda sitienu, tad bumba soda laukuma vidū atleca pie Mohammada Al Sahlavi, kurš gan no tuvas distances nekļūdījās (1:2).

Otro un pēdējo pārbaudes spēli pirms Pasaules kausa aizvadīja Horvātija, kas Osijekā atspēlējās pret Senegālu (2:1). Afrikāņi vadībā izvirzījās otrā puslaika sākumā, kad teicamu tālo piespēli aiz centra aizsargu mugurām izpildīja "Wolverhampton" pussargs Alfrēds Ndiajs, un 20 gadus vecais "Rennes" uzbrucējs Ismaila Sarrs meistarīgi realizēja iespēju (1:0). Horvāti neizšķirtu panāca pēc 15 minūtēm, kad viens no Milānas "Inter" līderiem Ivans Perišičs ar rikošeta palīdzību trāpīja tiešo brīvsitienu (1:1).

Vēl pēc 15 minūtēm "Hoffenheim" uzbrucējs Andrejs Kramaričs ar atkārtotu sitienu atlēkušo bumbu raidīja tālajā stūrī (2:1). Drīzumā laba iespēja izraut neizšķirtu bija "Liverpool" pussargam Sadio Manē, pēc kura tiešā brīvsitiena bumba norībināja pārliktni. Senegāla, kura neuzvarēja ceturtajā spēlē pēc kārtas, pirmdien Austrijā vēl tiksies ar Dienvidkoreju. Otro uzvaru trīs pārbaudes spēlēs svinēja Irāna, kas Maskavā 88. minūtē pieveica Lietuvu (1:0). Vienīgos vārtus guva uz maiņu iznākušais Pirejas "Olympiacos" uzbrucējs Karims Ansarifards, kurš šosezon bija otrais labākais snaiperis Grieķijas Superlīgā.

Tikai pirmo pārbaudes spēli izspēlēja Polija, kas Poznaņā tikās ar ne savā stiprākajā sastāvā esošo Dienvidamerikas čempioni Čīli. Pirmā puslaika beigās astoņās minūtēs tika gūti trīs vārti. Vispirms Minhenes "Bayern" uzbrucējs Roberts Levandovskis izcēlās ar sitienu no distances (1:0), četras minūtes vēlāk "Napoli" pussargs Pjotrs Zeļinskis pēc Kamila Grosicka piespēles viegli noslēdza pretuzbrukumu (2:0), bet vēl pēc četrām minūtēm Meksikas "Morelia" pussargs Djego Valdess pēc centrējuma ar galvu samazināja starpību (1:2). Otrā puslaika sākumā čīlieši jau panāca izlīdzinājumu – ar skaistu tālsitienu augšējā stūrī atzīmējās "Hannover" aizsargs Mīko Albornoss (2:2).

Pēdējo pārbaudes spēli aizvadīja Šveice, kas Lugano ar 2:0 uzveica Japānu. Pirmā puslaika izskaņā soda laukumā krita Brīls Embolo, bet "Milan" aizsargs Rikardo Rodrigess no 11 metru atzīmes trāpīja vārtu stūrī (1:0), savukārt 82. minūtē pēc Fransuā Mubandža piespēles no vārtu priekšas pārsvaru dubultoja Lisabonas "Benfica" uzbrucējs Hariss Seferovičs (2:0). Šveice nezaudēja sestajā spēlē pēc kārtas (4-2-0) un iepriekšējās 17 cīņās zaudējusi vienīgi Portugālē (14-2-1). Savukārt Japāna neuzvarēja piektajā mačā pēc kārtas un otrdien Insbrukā spēlēs pret Paragvaju.

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Irāna – Lietuva1:0 (0:0)Ansarifards 88'
Horvātija – Senegāla2:1 (0:0)Perišičs 63' Kramaričs 78' – Sarrs 48'
Šveice – Japāna2:0 (1:0)Rodrigess 42'(11m) Seferovičs 82'
Vācija – Saūda Arābija2:1 (2:0)Verners 8' Havsavi 43'(s.v.) – Al Džasims 84'
Polija – Čīle2:2 (2:1)Levandovskis 30' Zeļinskis 34' – Valdess 39' Albornoss 56'
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-06-09 08:12, pirms 6 gadiem
Vācieši pirms čempionāta pūš visiem miglu acīsGan jau kā parasti,būs vieni no pretendentiem uz troni.

     [+] [-]

, 2018-06-09 10:30, pirms 6 gadiem
Drīzumā laba iespēja izraut neizšķirtu bija topošajam "Liverpool" pussargam Sadio Manē?kads topošais man liekas kādu laiku jau spēlē.