Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

"Euro 2020" atklāšanas spēle notiks Romā, fināls - Londonā

"Euro 2020" atklāšanas spēle notiks Romā, fināls - Londonā
Romas stadions
Foto: FIFA

Pēc Šveices pilsētā Nionā notikušās UEFA Izpildkomitejas sanāksmes pieņemts lēmums, ka 2020. gada Eiropas čempionāta finālturnīra atklāšanas spēle tiks aizvadīta ''Stadio Olimpico'' Itālijas pilsētā Romā

Tāpat tiesības uz četrām (trim grupas un vienu astotdaļfināla) spēlēm atņemtas Briselei, kas nespēja izpildīt visas UEFA prasības attiecībā uz stadionu. Pēc komitejas balsojuma pieņemts lēmums, ka Briseles vietā šīs cīņas uzņems Vemblija stadions.

Tas nozīmē, ka Londonā kopā notiks septiņas spēles, jo jau iepriekš bija zināms, ka Vemblija stadionā tiks aizvadītas pusfināla un fināla spēles. Katra no rīkotājvalstīm vismaz divas spēles nospēlēs savā laukumā.

Pēc valstu atrašanās vietas UEFA arī noteikusi sešus pilsētu pārus, kurās notiks grupu turnīra cīņas. Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalīsies 24 komandas. Paredzams, ka atklāšanas spēle notiks 12. jūnijā, bet lielais fināls - mēnesi vēlāk.

A grupa: Roma un Baku
B grupa: Sanktpēterburga un Kopenhāgena
C grupa: Amsterdama un Bukareste
D grupa: Londona un Glāzgova
E grupa: Bilbao un Dublina
F grupa: Minhene un Budapešta

Izmantotie resursi:
EURO 2020 to open in Rome, more London games,...


, 2017-12-07 18:26, pirms 6 gadiem
Minhenes vietā varēja būt arī Dortmunde, Vācijas izlase ja nemaldos Dortmundē ir zaudējuši tikai Itāļie. atmosfēra arī episkāka..
Kurš vēl atcerās spēli Dortmundē, Vācija 1-0 Polija ... 2006 gada PK.
https://youtu.be/T1r1bBCqE_0

Episki, un vārtu guvējs Oliver Noivils....
, 2017-12-07 20:00, pirms 6 gadiem
Sanktpēterburgas stadiona vietā varēja būt labāk kāds no Portugāļu stadioniem
, 2017-12-07 20:25, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: Sanktpēterburgas stadiona vietā varēja būt labāk kāds no Portugāļu stadioniem
Jep, piemēram, Benfikas stadions Estadio da Luz.
, 2017-12-07 20:42, pirms 6 gadiem
Vispār, kad ziņoja, ka euro 2020 notiks vairākās valstīs, es kaut kā iedomājos un cerēju uz plašāku ģeogrāfiju. Piemēram, varēja iedot kaut vienu spēli katrai EČ titula ieguvējai. Tagad sanāk, ka 7 spēles būs Anglijai+ 1 spēle Skotijai, tik nav skaidrs par kādiem nopelniem? Par nulle iegūtiem EČ tituliem? Kamēr sarakstā neredz Franciju, Grieķiju, Portugāli, Čehiju. Nah māžoties ar kaut kādu Baku un 7 spēlēm Londonā?! Tad jau labāk būtu iedevuši normāli vienai valstij visu rīkot.
, 2017-12-07 21:13, pirms 6 gadiem
kasagrande rakstīja: Vispār, kad ziņoja, ka euro 2020 notiks vairākās valstīs, es kaut kā iedomājos un cerēju uz plašāku ģeogrāfiju. Piemēram, varēja iedot kaut vienu spēli katrai EČ titula ieguvējai. Tagad sanāk, ka 7 spēles būs Anglijai+ 1 spēle Skotijai, tik nav skaidrs par kādiem nopelniem? Par nulle iegūtiem EČ tituliem? Kamēr sarakstā neredz Franciju, Grieķiju, Portugāli, Čehiju. Nah māžoties ar kaut kādu Baku un 7 spēlēm Londonā?! Tad jau labāk būtu iedevuši normāli vienai valstij visu rīkot.
Skotijai senas tradīcijas futbolā ,, be nu kādā sakārā Baku iedeva rīkot grupu turnīru nesaprotu. varbūt labu summu pārskaitija UEFA
, 2017-12-07 21:17, pirms 6 gadiem
nevaru iedomāties ,ka Baku stadionā būs aizpildītas 95% vietu, jo kurš brauks uz Eiropas galējiem austrumiem
, 2017-12-08 08:59, pirms 6 gadiem
redzēs kā būs, bet pagaidām izskatās savādi tas turnīrs
pietika ar formātu, kad finālturnīru rīkoja 2 valstis
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Vitālijs Mutko. Foto: TASS / Scanpix

Mutko pamet Krievijas Futbola federācijas prezidenta amatu

Krievijas Futbola federācijas prezidents Vitālijs Mutko, kurš ir arī Krievijas premjerministra vietnieks, turējis iepriekš doto solījumu un paziņojis par atkāpšanos no amata.
Viens no pasaules čempiones Francijas līderiem Pols Pogbā. Foto: EMPICS Sport/Scanpix
35

Pētījums: populārākā sporta veida statusu Latvijā atguvis futbols

Kā liecina mediju aģentūras "Mindshare" veiktā pētījuma rezultāti, kā populārāko no sporta veidiem Latvijas iedzīvotāji 2018. gadā ierindojuši futbolu. Apjomīgais “Latvijas sporta veidu tops” šoruden izveidots jau septīto reizi, un tajā apkopoti dati par sporta nozares aktualitātēm un attīstības tendencēm kopš 2009. gada. Šogad pētījuma ietvaros analizēti 55 sporta veidi, kuru popularitātes indekss noteikts, balstoties uz sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību, sporta veidu statistiskajiem rādītājiem, kā arī kopējo sporta notikumu auditoriju TV un interneta vidē.