Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Van Pērsijam baiss acs savainojums beigsies bez nopietnām sekām

Van Pērsijam baiss acs savainojums beigsies bez nopietnām sekām
Robins van Pērsijs
Foto: Istanbulhaber.com.tr/

Nīderlandes izlases uzbrucējs Robins van Pērsijs vakar Turcijas čempionātā piedzīvoja vizuāli šausminošu traumu, asinīm plūstot no viņa acs, taču viņa klubs „Fenerbahce” vēlāk varēja atviegloti paziņot, ka trauma paliekošas sekas uz sportista redzi neatstās.

33 gadus vecais Robins van Pērsijs vakar Turcijas Superlīgas spēlē 26. minūtē iepriecināja savus līdzjutējus ar vārtu guvumu mačā pret „Akhisar” (3:1), taču pēc 10 minūtēm lika viņiem nodrebēt. Van Pērsijs pretinieku soda laukumā centās apspēlēt vairākus aizsargus un neveiksmīgi saskrējās ar vienu no viņiem. Pretinieka roka trāpīja viņam pa kreiso aci, gaisā pašķīda asinis un van Pērsijs nokrita kā nopļauts...

Nīderlandes slavenā uzbrucēja acs turpināja spēcīgi asiņot arī pēc pārsēja uzlikšanas, un viņš lielās sāpēs tika nonests no laukuma. Tas radīja milzīgs bažas, ka van Pērsijam šī negadījuma dēļ nāksies ciest redzes traucējumus vai pat zaudēt aci.

Taču neilgi pēc tam „Fenerbahce” paziņoja, ka šoreiz, šķiet, viss beigsies laimīgi vai vismaz bez ļoti nopietnām sekām.

„Robins van Pērsijs saņēma sitienu tieši pa aci, kā rezultātā viņam ir pārplēsts acs plakstiņš un asiņošana,” kluba mājaslapā citēts komandas ārsts Buraks Kunduraciols. „Pēc medicīniskajām pārbaudēm mēs secinājām, ka nekādas nopietnas traumas nav gūtas. Futbolista veselības stāvoklis ir labs.”

Van Pērsijam pēc divām dienām Nīderlandes izlasē bija paredzēta pārbaudes spēle pret Beļģiju, bet 13. novembrī gaidāms Pasaules kausa atlases cikla mačs pret Luksemburgu. Pagaidām nav norādīts, vai van Pērsijam, kurš izlases rindās guvis 50 vārtus, nāksies izlaist kādu laiku. „Fenerbahce” sastāvā van Pērsijs šosezon guvis četrus vārtus astoņās Superlīgas spēlēs.

Izmantotie resursi:
Robin van Persie: Fenerbahce striker in 'good...


Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Vitālijs Mutko. Foto: TASS / Scanpix

Mutko pamet Krievijas Futbola federācijas prezidenta amatu

Krievijas Futbola federācijas prezidents Vitālijs Mutko, kurš ir arī Krievijas premjerministra vietnieks, turējis iepriekš doto solījumu un paziņojis par atkāpšanos no amata.
Viens no pasaules čempiones Francijas līderiem Pols Pogbā. Foto: EMPICS Sport/Scanpix
35

Pētījums: populārākā sporta veida statusu Latvijā atguvis futbols

Kā liecina mediju aģentūras "Mindshare" veiktā pētījuma rezultāti, kā populārāko no sporta veidiem Latvijas iedzīvotāji 2018. gadā ierindojuši futbolu. Apjomīgais “Latvijas sporta veidu tops” šoruden izveidots jau septīto reizi, un tajā apkopoti dati par sporta nozares aktualitātēm un attīstības tendencēm kopš 2009. gada. Šogad pētījuma ietvaros analizēti 55 sporta veidi, kuru popularitātes indekss noteikts, balstoties uz sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību, sporta veidu statistiskajiem rādītājiem, kā arī kopējo sporta notikumu auditoriju TV un interneta vidē.