Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Putins pirms Pasaules kausa aicina "buksējošo" Krievijas izlasi vairāk saliedēties

Putins pirms Pasaules kausa aicina "buksējošo" Krievijas izlasi vairāk saliedēties
Vladimirs Putins veic inspekciju Lužņiku stadionā
Foto: Reuters / Scanpix

LETA--AFP. Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirms Pasaules kausa finālturnīra savās mājās, aicinājis nestabilo Krievijas futbola izlasi vairāk saliedēties.

Krievijas futbola izlase šobrīd pārdzīvo, iespējams, savus sliktākos laikus pēcpadomju periodā, jo tā FIFA rangā noslīdējusi uz 70.vietu un būs viszemāk esošā komanda starp 32 Pasaules kausa finālturnīra dalībniecēm.

Turnīra saimnieki otrdien aizvadīja noslēdzošo pārbaudes spēli, Maskavā cīnoties neizšķirti 1:1 pret Turciju. Šajā mačā Krievijas izlases galvenais treneris Staņislavs Čerčesovs kļuva par pirmo komandas vadītāju tās vēsturē, kas septiņās cīņās pēc kārtas nav ticis pie uzvarām.

Čerčesovam Krievijā tiek veltīta pamatīga kritika un arī otrdien līdzjutēji izsvilpa komandu. Šobrīd pozitīvu prognožu pirms nākamajā ceturtdienā paredzētās finālturnīra atklāšanas spēles Krievijas izlases virzienā ir maz.

Tikmēr savu viedokli par futbola izlasi paudis arī Putins, kurš trešdien publicētā intervijā Kremļa mājaslapā internetā sacījis, ka sagaida komandu spēlējam ar drosmi.

"Kas attiecas uz mūsu komandu, man jāatzīst, ka, diemžēl, pēdējā laikā tai izpalikušas lielas uzaras," sacīja Putins. "Bet mēs ļoti daudz gaidām, visi līdzjutēji Krievijā gaida komandu spēlējam ar cieņu, rādot modernu, interesantu futbolu un cīnoties līdz galam."

Jāpiebilst, ka Čerčesova vadītā komanda pamatīgi cietusi no spēlētāju savainojumiem, kā arī pastāvīgām sastāva un spēles sistēmu maiņām.

Krievija A apakšgrupā spēlēs pret Urugvaju, Saūda Arābiju un Ēģipti. Par grupas favorīti tiek uzskatīta divkārtējā pasaules čempione Urugvaja.

Pasaules kausa finālturnīrs sāksies 14.jūnijā un ilgs līdz 15.jūlijam.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-06-07 13:56, pirms 6 gadiem
Ja Boss tā pavēlēja, tad tūlīt jāsāk saliedēties.
Tas tev nav uzvaras dienā ar lielgabaliem izkliedēt mākoņus.
, 2018-06-07 15:01, pirms 6 gadiem
Vienīgais kā krievi prot saliedēties ir piedzerties vai visam baram iet piekaut kādu vājāko.
, 2018-06-07 17:53, pirms 6 gadiem
Vajag, kā friču laikos - ja zaudē, tad visus pie sienas!
, 2018-06-07 20:04, pirms 6 gadiem
Grupa krieviem ir ņemama. Skaidrs, ka Urugvaja būs favorīte, bet paredzu, ka starp Ēģipti un Krieviju varētu būt ļoti sīva cīņa par otro vietu grupā.
, 2018-06-07 21:13, pirms 6 gadiem
Kad Latvija pēdējo reizi pret krieviem spēlējusi ?
, 2018-06-07 22:12, pirms 6 gadiem
Vovka ,roka drusku augstāk jāpaceļ ...
, 2018-06-07 22:29, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Kad Latvija pēdējo reizi pret krieviem spēlējusi ?
Varenam ekspertam kauns nezināt. 16.08.2006. PLKST. 18:30. MASKAVA, "LOKOMOTIV" STADIONS
"Pēdējo pārbaudes spēli pirms 2008. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ir aizvadījusi Latvijas nacionālā izlase. Mūsu futbolisti devās uz Krieviju, lai sacenstos ar mājinieku valstsvienību.

Rezultāts 0:0 mačā saglabājās līdz pat otrā puslaika kompensācijas laikam, kad Pogrebņaka precīzais raidījums ļāva svinēt uzvaru Krievijas izlasei."
Krievija - Latvija (1:0) - Latvijas Futbola...
, 2018-06-07 23:36, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Varenam ekspertam kauns nezināt. 16.08.2006. PLKST. 18:30. MASKAVA, "LOKOMOTIV" STADIONS
"Pēdējo pārbaudes spēli pirms 2008. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ir aizvadījusi Latvijas nacionālā izlase. Mūsu futbolisti devās uz Krieviju, lai sacenstos ar mājinieku valstsvienību.

Rezultāts 0:0 mačā saglabājās līdz pat otrā puslaika kompensācijas laikam, kad Pogrebņaka precīzais raidījums ļāva svinēt uzvaru Krievijas izlasei."
http://www.lff.lv/lv/latvijas-izlases/viriesu-izlases/nacionala-izlase/spelu-arhivs/2301
Tikai patiešām varens eksperts var atzīties, ka kaut ko nezin nevis tukši muldēt Paldies !
, 2018-06-08 00:50, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Kad Latvija pēdējo reizi pret krieviem spēlējusi ?
Otinam taisnība, bet vairāk amiņā palikusi 2005. gada spēle. Bleideļa piespēle un Astafjevs gūst vienus no skaistākajiem vārtiem savā karjerā. Skonto stadions pārpildīts līdz malām.

https://www.youtube.com/watch?v=rFn...
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Vitālijs Mutko. Foto: TASS / Scanpix

Mutko pamet Krievijas Futbola federācijas prezidenta amatu

Krievijas Futbola federācijas prezidents Vitālijs Mutko, kurš ir arī Krievijas premjerministra vietnieks, turējis iepriekš doto solījumu un paziņojis par atkāpšanos no amata.
Viens no pasaules čempiones Francijas līderiem Pols Pogbā. Foto: EMPICS Sport/Scanpix
35

Pētījums: populārākā sporta veida statusu Latvijā atguvis futbols

Kā liecina mediju aģentūras "Mindshare" veiktā pētījuma rezultāti, kā populārāko no sporta veidiem Latvijas iedzīvotāji 2018. gadā ierindojuši futbolu. Apjomīgais “Latvijas sporta veidu tops” šoruden izveidots jau septīto reizi, un tajā apkopoti dati par sporta nozares aktualitātēm un attīstības tendencēm kopš 2009. gada. Šogad pētījuma ietvaros analizēti 55 sporta veidi, kuru popularitātes indekss noteikts, balstoties uz sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību, sporta veidu statistiskajiem rādītājiem, kā arī kopējo sporta notikumu auditoriju TV un interneta vidē.