Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

Pahars: "Fēru salu izlase ir līdzīga Islandei"

Pahars: "Fēru salu izlase ir līdzīga Islandei"
Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pirms spēles starp Latvijas un Fēru salu futbola izlasēm ar iespaidiem un priekšnojautām dalījās mūsu komandas galvenais treneris Marians Pahars, kā arī uzbrucējs Ģirts Karlsons.

Marians Pahars: "Man grūti tagad pareizi pateikt latviski, tāpēc atļaušos izteikties krievu valodā. Gribu izteikt visdziļāko līdzjutību Artura [Vaidera] ģimenei, un visai futbola sabiedrībai kā tādai. Man viņš bija tāds cilvēks, ar kuru es varēju satikties ne tikai futbola laukumā vai šeit [intervijā pirms spēles]. Ar viņu es varēju satikties kafejnīcā, piemēram. Viņu pazinu kopš tā brīža, kad pats, būdams jaunietis, sāku nodarboties ar futbolu. Ļoti smags zaudējums. Izturību ģimenei, draugiem un paziņām...

[Tālāk preses konference turpinājās latviešu valodā.] Divas svarīgas spēles mums ir priekšā. Šobrīd, protams, domāsim un runāsim tikai par spēli pret Fēru salām. Tā ir ļoti svarīga spēle. Vēlamies iepriecināt mūsu līdzjutējus. Galvenais ir dabūt pozitīvu rezultātu. Noskaņojums ir ļoti labs. Varu uzaicināt līdzjutējus uz spēli, un ceru, ka pēc spēles visi apkārt būs priecīgi."

Pirmdien minēji par Ivana Lukjanova un Artūra Zjuzina savainojumiem. Kāda ir situācija ar savainotiem spēlētājiem dienu pirms spēles?
Pahars: "Zjuzins atgūstas pēc savainojuma ne tik labi. Viņš rīt nesāks spēli. Ar Vaņu viss ir kārtībā. Par Zjuzinu skatīsimies, jo nezinu, cik ilgi viņš būs gatavs spēlēt. Varu pateikt, ka starta vienpadsmitniekā viņš nebūs."

Vai vēl ir kādi jautājumi par rītdienas sastāvu?
Pahars: "Mūsu štābam jau ir izlemts sākumsastāvs. Vēl pirms nometnes daudz kas tika izrunāts. Ir savainojumi, atšķirīgas fiziskās kondīcijas, atsevišķiem spēlētājiem nav spēļu prakses, kāds šobrīd ir sliktā formā... Šobrīd mēs zinam, kuri spēlētāji sāks rītdienas maču."

Vai šīs nometnes laikā kāds ir saņēmis savainojumu?
Pahars: "Es saņēmu. Saslimu mazliet."

Cik daudz esat pētījuši pretiniekus?
Pahars: "Esam redzējuši visas pēdējās spēles. Īpaši pētījām pēdējo spēli pret Ungāriju [6. septembrī 0:0 savā laukumā - aut.]. Daudz varējām paņemt no tās spēles. Fēru Salas izskatījās ļoti labi, un nevaru pateikt, ka Ungārija toreiz spēlēja slikti, Tā ir ātra komanda un fiziski ļoti spēcīga. Ja salīdzināt viņus ar kādu citu izlasi, tad varu pateikt, ka viņi ir ļoti līdzīgi Islandei. Izvietojums, taktika - viss ir līdzīgi. Tā vairs nav tāda pati komanda, kura bija sešus gadus atpakaļ. Toreiz tieši atnāca pašreizējais treneri. Rīt būs interesanta spēle."

Vai rītdienas spēlē būs favorīts?
Pahars: "Tas nav sevišķi svarīgi. Galvenais, ka mēs spēlēsim mājās. Tas būs mūsu galvenais trumpis. Pirms spēles vienmēr ir 50%/50%. Abām komandām būs iespējas."

Vai vari kādu izcelt pretinieku komandā?
Pahars: "Viņi kā komanda ir ļoti spēcīga. Viņiem nav tādu zvaigžņu kā Ungārijai vai Portugālei. Katrā pozīcijā ir līderi. Visvairāk izceļas spēlētājs ar 6. numuru - [Halurs] Hansons. Daudz ir jādomā par to, kā viņu neitralizē. Tāpat izceltu uzbrūkošās līnijas spēlētāju [Branduru] Hendriksonu."

Kāpēc pirms spēles pret Andoru neizsauci garos uzbrucējus Vladislavu Gutkovski un Ģirtu Karlsonu?
Pahars: "Šodien negribu saukt vārdus un uzvārdus. Manuprāt, tagad bija īstais brīdis, lai izsauktu Ģirtu vai Ivanu Lukjanovu. Pirms Andoras spēles nezinājām, ka Artjoms Rudņevs dabūs savainojumu... Ja viņš būtu vesels, viņš spēlētu. Šodien cits pretinieks un tāda ir mans izvēle."

Artūrs Karašausks pirmdien vēl bija klubā. Kādā stāvoklī viņš atbraucis?
Pahars: "Situācija ar viņu ir normāla. Viņš gatavojās spēlei. Diemžēl viņš nespēlēja klubā. Bet tāda bija trenera izvēle. Ar mums viņš ir aizvadījis vienu treniņu, kā arī šodien viņam būs aktivācija. Ceru, ka viņš būs kārtībā."

Ģirt, šī sezona Tev bija ļoti laba. Cik sen gaidīji izsaukumu?
Karlsons: "Ja godīgi, izsaukumu negaidīju. Esmu priecīgs par to, ka esmu šeit."

Ko Tev tas nozīmē?
Karlsons: "Tas nav jauns posms, taču man tas daudz nozīmē. Jebkuram spēlētājam ir mērķis tikt izlasē. Esmu priecīgs, ka mani paņēma izlasē šādā vecumā. Biju pieļāvis domu, ka izlasē vairs nespēlēšu."

Esi jau pabijis pāris dienas šajā kolektīvā. Vai vari viņu salīdzināt ar to kolektīvu, kurā pats biji kādu laiciņu atpakaļ?
Karlsons: "Tie, kuri toreiz bija spēlētāji, tagad ir treneri. Šī komanda ir jaunāka. Izlase ir atsevišķs stāsts."

Vai ar kādu bija jāiepazistas? Kādu varbūt vispār nepazini?
Karlsons: "Ar katru spēlētāju bija jāatrod savstarpējā sapratne. Jāsaprot, uz ko katrs ir spējīgs. Ar [Vitāliju] Jagodinski nebiju pirms tam ticies. Ar pārējiem esmu spēlējis Latvijas čempionātā."

Lielāka priekšrocība pret Fēru Salām būt garajiem Karlsonam un Gutkovskim, vai ātrajiem Šabalam un Karašauskam?
Pahars: "Mēs nerunāsim par vārdiem! Katrs no četriem uzbrucējiem var sagādāt problēmas viņu aizsargiem. Garie uzbrucēji var uzvarēt duelī pret jebkuru no viņu spēlētājiem. To Ģirts parādīja eirokausos, kad "Ventspils" rindās spēlēja pret viņu izlases aizsargu. Šabalam ir savi trumpju. Gutkovskim arī ir labs ātrums."

Spēle starp Latviju un Fēru salām sāksies piektdien, 7. oktobrī plkst. 21:45. Pirms mača sākuma paredzēts piemiņas brīdis par godu Arturam Vaideram.


, 2016-10-06 22:41, pirms 8 gadiem
arī starp burunduku un vāveri ir līdzība, tiesību atkāpties- NAV, drīkst vienīgi katapultēties kā šampanieša korķim- ZB
, 2016-10-06 22:45, pirms 8 gadiem
Fēras, Farrēras un Afēras!
Slēpts komentārs: echus
, 2016-10-06 23:13, pirms 8 gadiem
echus rakstīja: Man grūti tagad pareizi pateikt latviski, tāpēc atļaušos izteikties krievu valodā.
Ko piesējies?
Drīzāk jautājums būtu par to, ko joprojām Gorkšs dara sastāvā, kurš vispār ir zem katras kritikas un reāli neatbilst atlases turnīra līmenim
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-07 03:24, pirms 8 gadiem
echus rakstīja: Man grūti tagad pareizi pateikt latviski, tāpēc atļaušos izteikties krievu valodā.
Es, piemēram, ļoti respektēju šādu pieeju. Cilvēks vēlas izteikties par gadījumu no sirds un latviešu valodā nejūtas tik spēcīgs, lai atrastu pareizos vārdus. Turklāt Pahars reāli cenšas sniegt intervijas valsts valodā un tas ir ļoti apsveicami, bet tagad te piesieties galīgi ir nevietā. Tāpat, tie, kas sagaida drošu rezultātu, graujošu vai arī daudz vārtus LV labā, atcerēsimies, ka Fēru salas 2 (!!) reizes uzvarēju Grieķiju pavisam nesenā pagātnē, tāpat atņēma punktus Ungārijai, izlasei, kura ir teorētiski augstāk par Latviju. Protams, arī es ļoti gaidu uzvaru, bet ir jārēķinās, ka pretinieks ir ar smagāku raksturu, spēle nebūs samocīta kā pret Andoru, viņi spēlē un spēlē arvien labāk. Tāpat, es domāju, ka šī spēle arī no LV puses būs nesalīdzināmi kvalitatīvāka nekā iepriekšējā un sniegums būs patīkams. Tiekamies stadionā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-07 16:43, pirms 8 gadiem
Preses konferencē jautājums Paharam: Lielāka priekšrocība pret Fēru Salām būt garajiem Karlsonam un Gutkovskim, vai ātrajiem Šabalam un Karašauskam?
Futbola žurnālistam jau tik daudz vajadzētu saprast/redzēt, ka no šiem četriem vislēnākais ir Šabala...
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Vitālijs Mutko. Foto: TASS / Scanpix

Mutko pamet Krievijas Futbola federācijas prezidenta amatu

Krievijas Futbola federācijas prezidents Vitālijs Mutko, kurš ir arī Krievijas premjerministra vietnieks, turējis iepriekš doto solījumu un paziņojis par atkāpšanos no amata.
Viens no pasaules čempiones Francijas līderiem Pols Pogbā. Foto: EMPICS Sport/Scanpix
35

Pētījums: populārākā sporta veida statusu Latvijā atguvis futbols

Kā liecina mediju aģentūras "Mindshare" veiktā pētījuma rezultāti, kā populārāko no sporta veidiem Latvijas iedzīvotāji 2018. gadā ierindojuši futbolu. Apjomīgais “Latvijas sporta veidu tops” šoruden izveidots jau septīto reizi, un tajā apkopoti dati par sporta nozares aktualitātēm un attīstības tendencēm kopš 2009. gada. Šogad pētījuma ietvaros analizēti 55 sporta veidi, kuru popularitātes indekss noteikts, balstoties uz sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību, sporta veidu statistiskajiem rādītājiem, kā arī kopējo sporta notikumu auditoriju TV un interneta vidē.