Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Beļģija ar trim vārtiem sakauj Ēģipti un turpina nezaudēto spēļu sēriju

Beļģija ar trim vārtiem sakauj Ēģipti un turpina nezaudēto spēļu sēriju
Romelu Lukaku un Edens Azārs
Foto: AP/Scanpix

Beļģijas futbola izlase pēc neizteiksmīga neizšķirta pret Portugāli (0:0) gatavošanos Pasaules kausam turpināja ar pārliecinošu uzvaru savā laukumā pār Ēģipti (3:0), kuras rindās, protams, nebija pleca savainojumu ārstējošā Mohameda Salāha. Beļģija nav zaudējusi 18 spēlēs pēc kārtas (13-5-0, vārti 62:18).

Spēcīgā sastāvā spēlējošā Beļģija pamatus uzvarai ielika pirmā puslaika otrajā pusē. Vispirms 27. minūtē sitienu no soda laukuma pusapļa izdarīja Edens Azārs un pirmais pie 45 gadus vecā Esama El Hadari atvairītās bumbas bija Romelu Lukaku (1:0), bet 11 minūtes vēlāk bumbu vārtu tuvumā atguva Janiks Ferreira-Karrasko, pēc kura piespēles no soda laukuma vidus precīzi sita jau pieminētais Azārs (2:0). Pēc pirmā puslaika Roberto Martiness nomainīja virkni līderu, bet punktu mačam otrā puslaika kompensācijas laikā pielika Maruāns Fellaini (3:0).

Trešo zaudējumu kopš gatavošanās uzsākšanas piedzīvoja Nigērija, kas pirms četrām dienām ar 1:2 zaudēja Anglijā, bet šodien ar 0:1 neitrālā laukumā Austrijā atzina Čehijas pārākumu. Vienīgos vārtus 25. minūtē guva "Fulham" aizsargs Tomāšs Kalass, kurš pēc stūra sitiena izspēles bija pirmais pie atlēkušās bumbas. Nigērija nav uzvarējusi četros mačos pēc kārtas un aizvadīja savu pēdējo pārbaudes spēli pirms finālturnīra.

Otro no divām pārbaudes spēlēm aizvadīja arī Panama, kas pirms nedēļas mājās cīnījās neizšķirti ar Ziemeļīriju (0:0), bet šovakar neguva vārtus arī Oslo – 0:1 pret Norvēģiju. Jau ceturtajā minūtē vienīgos vārtus guva "Bournemouth" uzbrucējs Džošua Kings.

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Nigērija - Čehija0:1 (0:1)Kalass 25'
Baltkrievija – Ungārija1:1 (1:1)Saroka 26' – Varga 25'
Norvēģija – Panama1:0 (1:0)Kings 4'
Beļģija – Ēģipte3:0 (2:0)R. Lukaku 27' E. Azārs 38' Fellaini 90'+2

, 2018-06-07 10:56, pirms 6 gadiem
Tāpat domāju, ka Beļģija nav PK favorīti. Neizskatās, ka viņiem komandas spēle ir ideāli sakārtota. Lai gan, vērtējot tikai spēlētāju individuālo meistarību, viņi droši vien ir top 5 komanda pasaulē. Turklāt viņiem ir mega spēlētāji visās līnijās (atšķirībā no daudziem citiem favorītiem).
, 2018-06-07 11:10, pirms 6 gadiem
septembris rakstīja: Tāpat domāju, ka Beļģija nav PK favorīti. Neizskatās, ka viņiem komandas spēle ir ideāli sakārtota. Lai gan, vērtējot tikai spēlētāju individuālo meistarību, viņi droši vien ir top 5 komanda pasaulē. Turklāt viņiem ir mega spēlētāji visās līnijās (atšķirībā no daudziem citiem favorītiem).
Vienīgi defs tāds traumatisks ir
, 2018-06-07 11:39, pirms 6 gadiem
Jā, tas gan. No šiem Toby Alderweireld (Tottenham), Thomas Meunier (Paris Saint-Germain), Thomas Vermaelen (Barcelona), Jan Vertonghen (Tottenham), Dedryck Boyata (Celtic), Vincent Kompany (Manchester City), Kompanī un Vermālens bieži traumējas. Tāpēc nedaudz izbrīna, ka uz PK šie pieteica tikai 6 aizsargus, viens no kuriem Kompanī, kurš tikko netraumējās.
Neesmu sekojis kā Bojatam gāja šosezon, bet no City laikiem palicis iespaids, ka īsti viņam neuzticētos svarīgās spēlēs.
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Vitālijs Mutko. Foto: TASS / Scanpix

Mutko pamet Krievijas Futbola federācijas prezidenta amatu

Krievijas Futbola federācijas prezidents Vitālijs Mutko, kurš ir arī Krievijas premjerministra vietnieks, turējis iepriekš doto solījumu un paziņojis par atkāpšanos no amata.
Viens no pasaules čempiones Francijas līderiem Pols Pogbā. Foto: EMPICS Sport/Scanpix
35

Pētījums: populārākā sporta veida statusu Latvijā atguvis futbols

Kā liecina mediju aģentūras "Mindshare" veiktā pētījuma rezultāti, kā populārāko no sporta veidiem Latvijas iedzīvotāji 2018. gadā ierindojuši futbolu. Apjomīgais “Latvijas sporta veidu tops” šoruden izveidots jau septīto reizi, un tajā apkopoti dati par sporta nozares aktualitātēm un attīstības tendencēm kopš 2009. gada. Šogad pētījuma ietvaros analizēti 55 sporta veidi, kuru popularitātes indekss noteikts, balstoties uz sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību, sporta veidu statistiskajiem rādītājiem, kā arī kopējo sporta notikumu auditoriju TV un interneta vidē.