Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Azārs treniņā pirms spēles pret Igauniju salauž potīti

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Azārs treniņā pirms spēles pret Igauniju salauž potīti
Edens Azārs
Foto: AFP/Scanpix

Pirms 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēles Tallinā pret Igauniju potīti salauzis Beļģijas izlases līderis un Anglijas čempiones Londonas "Chelsea" pussargs Edens Azārs.

Beļģijas izlase šodien pārbaudes spēlē tiksies ar Čehiju, bet piektdien viesos pie Igaunijas lūkos nostiprināt vadību 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas H grupā, tomēr abos mačos nevarēs palīdzēt līderis Edens Azārs. Viņš vakardienas treniņā bez kontakta neveiksmīgi pagrieza potīti, un stundu vēlāk valstsvienības nometne paziņoja, ka rentgena uzņēmumos redzams labās potītes lūzums.

Pirmajā duelī pret Igaunijas izlasi beļģi mājās izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 8:1, piecus vārtus gūstot pēc 60. minūtes. Pirmajā puslaikā ar vārtu guvumu izcēlās arī Azārs, kurš tobrīd panāca 3:0. Beļģija uzvarējusi četros no pieciem mačiem un ar 13 punktiem atrodas grupas vadībā. Divus punktus aiz muguras atrodas Grieķija, pret kuru mājās izrauts neizšķirts 1:1. Uzbrucējs Romelu Lukaku piecās spēlēs guvis sešus vārtus.

26 gadus vecais Azārs aizvadītajā sezonā kopā ar Londonas "Chelsea" kļuva par Anglijas čempionu, un pussargam tas bija otrais Premjerlīgas tituls. Viņš piedalījās 36 spēlēs, visas sākot starta sastāvā, un izcēlās ar 16 vārtu guvumiem. Vairāk iesita tikai uzbrucējs Djēgu Kosta. Tādējādi Azāram, kuru "Chelsea" 2012. gadā iegādājās no franču kluba "Lille", samaksājot 40 miljonus eiro, izdevās reabilitēties par neveiksmīgo pagājušo sezonu, kad beļģis guva tikai četrus vārtus.

Tiek prognozēts, ka Azārs laukumā nevarēs doties sešas līdz astoņas nedēļas. Viņš izlasē aizvadījis 76 spēles un izcēlies ar 17 rezultatīviem sitieniem. 2016. gada Eiropas čempionātā Beļģijas izlase iekļuva ceturtdaļfinālā, kur zaudēja Velsai. Azārs guva vienus vārtus.

     [+] [-]

, 2017-06-05 10:21, pirms 7 gadiem
Ēstimā uzvara!

  -1 [+] [-]

, 2017-06-05 11:10, pirms 7 gadiem
precīzak tad būtu "Azārs treniņā pirms spēles pret Čehiju salauž potīti''