Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

D.Ikaunieks: "Čehijā varēju gūt vēl piecus vārtus"

D.Ikaunieks: "Čehijā varēju gūt vēl piecus vārtus"
Dāvis Ikaunieks pēc gūtajiem vārtiem Čehijas čempionātā
Foto: fcvysocina.cz

Latvijas futbola izlase turpina gatavoties atlases cikla spēlēm pret Fēru Salām un Ungāriju. Portāls "Sportacentrs.com" pēc izlases atklātā treniņa apunājās ar Čehijas kluba "Vysocina" spēlētāju Dāvi Ikaunieku.

Kāds noskaņojums pirms oktobra spēlēm?
- Uz lielo izlasi esmu izsaukts jau trešo reizi. Vienmēr ir tas labākais noskaņojums. Izlasē ir tāds mājīgs kolektīvs. Treniņos būs jāpierāda sevi, lai tiktu pamatsastāvā.

Esi jau pieradis pie lielās izlases režīma?
- Pierast izdevās uzreiz. Sākumā ļoti palīdzēja Kaspars Gorkšs, jo bijām pirms tam nedaudz pazīstami. Tāpat Māris [Verpakovskis] palīdzēja ar padomiem. Tagad ierodoties izlasē visu ļoti labi zinu un saprotu.

Kādas priekšnojautas par nākamajām spēlēm?
- Jāpieslīpē tas, kas nesanāca Andorā. Jāspēlē pozicionāli, vairāk jātur bumba. Jāiet spēlēt ar domu tikai par uzvaru. Sākumā jāuzvar Fēru Salas. Tikai pēc tam domāsim par otro spēli.

Andoras spēli izdevies aizmirst?
- Man toreiz uzreiz bija jāparslēdzas uz kluba lietām. Nebija laika daudz pārdomāt to spēli, jo pēc dažām dienām jau bija spēle čempionātā. Ir aizmirsta.

Pastāsti par savu komandu, kurā spēlē Čehijā!
- Pirms devos uz turieni mani brīdināja, ka būs grūti. Jo var būt taču tā, ka "iebraucējus" nepieņem. Uzreiz izdevās gūt vārtus draudzības spēlē. Pēc tās spēles visi uz mani sāka skatīties citādāk. Kolektīvs palīdzēja ātri iejusties. Vienīgais, rezultāti pagaidām ir švaki.

Ar ko saistās neveiksmīgais starts čempionātā?
- Tagad daži vadošie spēlētāji ir savainoti. Bija spēles, kurās bijām pelnījuši zaudējumu. Bija arī spēles, kurās es nevarēju iesist, kā arī citi neizmantoja savas iespējas. Momentu realizācija pagaidām pieviļ.

Kā kopumā vērtē savu sniegumu sezonas sākumā?
- Bija kādi pieci vai seši momenti, kurus noteikti vajadzēja iesist. Treniņā šādus momentus mierīgi varu iesist... Vienmēr var labāk, vienmēr var vairāk strādāt.

Kādi kopumā ir apstākļi dzīvošanai un spēlēšanai?
- Protams, ka dzīvot tur ir sarežģītāk. Liepājā palika draugi. Domas Čehijā ir tikai par treniņiem un spēlēm. Ar infrastruktūru klubā viss ir kārtībā. Stadions ir labs, ir lielisks treniņlaukums. Saka, ka Liepājā ir labākais laukums treniņiem, bet tur [Čehijā] viņš, manuprāt, ir vēl divreiz labāks. Organizatoriski viss ir kārtībā. Ja nepieciešams, piemēram, aizbraukt līdz lidostai, tad tevi aizvedīs.

Ar ko vairāk uzturi kontaktus komandā?
- Mums bija uzbrucējs Hariss Harba [leģionārs no Bosnijas - aut.]. Ar viņu ļoti labi pavadījām laiku, taču tagad viņš ir izīrēts citai komandai. No leģionāriem ir maķedonietis, horvāts. Ar viņiem vairāk draudzējos pašlaik.

Kāds kopumā ir Čehijas līgas līmenis?
- Grūti teikt. Šeit visi ir fiziski spēcīgāki. Daudz koncetrējas uz saspēli. Līmenis ir augstāks par Latvijas čempionātu. Tas spēcīgākās komandas ir vēl galvas tiesu pārākas.

Kuras spēles visvairāk palika atmiņā?
- Pirmās trīs bija tādas. Pirmajā spēlē pret "Victoria" guvu vārtus un neizmantoju divus izgājienus viens pret viens. Otrais mačs pret "Slovan" no Liberecas palika atmiņā tāpēc, ka viņu rindās spēlēja uzbrucējs [Milans] Barošs. Tāpat spēle pret "Slavia", kad izdevās gūt vēl vienus vārtus.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-04 21:53, pirms 8 gadiem
aha, vareji un gut,ir divas dazadas lietas
, 2016-10-04 21:53, pirms 8 gadiem
1.)Protams, ka dzīvot tur ir sarežģītāk. Liepājā palika draugi. Domas Čehijā ir tikai par treniņiem un spēlēm.. Nu tad prombutne varetu palidzet fubolistam, ja jau LV nevareja koncentreties tikai pamatdarbam .. Pro futbolists/ Joptv... 2.)Vienmēr var labāk, vienmēr var vairāk strādāt.. Un kur problema stradat vairak lai butu labak?? Domas par Liepaju trauce ??
, 2016-10-05 17:30, pirms 8 gadiem
Abiem bràĺiem ir dotìbas, bet vai varès smagi stràdàt?
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Vitālijs Mutko. Foto: TASS / Scanpix

Mutko pamet Krievijas Futbola federācijas prezidenta amatu

Krievijas Futbola federācijas prezidents Vitālijs Mutko, kurš ir arī Krievijas premjerministra vietnieks, turējis iepriekš doto solījumu un paziņojis par atkāpšanos no amata.
Viens no pasaules čempiones Francijas līderiem Pols Pogbā. Foto: EMPICS Sport/Scanpix
35

Pētījums: populārākā sporta veida statusu Latvijā atguvis futbols

Kā liecina mediju aģentūras "Mindshare" veiktā pētījuma rezultāti, kā populārāko no sporta veidiem Latvijas iedzīvotāji 2018. gadā ierindojuši futbolu. Apjomīgais “Latvijas sporta veidu tops” šoruden izveidots jau septīto reizi, un tajā apkopoti dati par sporta nozares aktualitātēm un attīstības tendencēm kopš 2009. gada. Šogad pētījuma ietvaros analizēti 55 sporta veidi, kuru popularitātes indekss noteikts, balstoties uz sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību, sporta veidu statistiskajiem rādītājiem, kā arī kopējo sporta notikumu auditoriju TV un interneta vidē.