Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Noiers atgriežas laukumā, Vācijai piektā neuzvarētā spēle pēc kārtas

Noiers atgriežas laukumā, Vācijai piektā neuzvarētā spēle pēc kārtas
Manuels Noiers
Foto: imago/Revierfoto/Scanpix

Turpinot gatavošanos Pasaules kausa izcīņai, vairākas futbola izlases aizvadījušas pārbaudes spēles. Austrija ar 2:1 apspēlēja Vāciju, Anglija ar tādu pašu rezultātu pieveica Nigēriju, bet Beļģija spēlēja neizšķirti ar Portugāli.

Viens no pasaules labākajiem vārtsargiem Manuels Noiers traumas dēļ nebija izgājis laukumā oficiālā spēlē kopš pagājušā gada septembra, bet tāpat bija iekļauts Vācijas izlases sastāvā Pasaules kausam. Šovakar viņš atgriezās laukumā, izejot sākumsastāvā mačā pret Austriju.

Vācija ātri izvirzījās vadībā, kad 11. minūtē Mesuts Ezils izmantoja austriešu vārtsarga kļūdu piespēlē, taču otrā puslaika sākumā Austrija panāca neizšķirtu, kad pēc stūra sitiena Martins Hinteregers uzreiz no gaisa izdarīja sitienu no asa leņķa, trāpot tieši gar pārsteigtā Noiera rokām. Savukārt 69. minūtē Austrija guva arī uzvaras vārtus, izspēlējot efektīvu kombināciju, ko noslēdza Alesandro Šepfs. Viņam tie bija otrie vārti divās spēlēs, izceļoties arī iepriekš pret Krieviju.

Vācija līdz ar to turpināja savu neveiksmīgo pārbaudes spēļu sēriju – pie uzvaras nav izdevies tikt jau piecās spēlēs pēc kārtas, tiesa, visās arī bijušas visaugstākā līmeņa pretinieces (Anglija (0:0), Francija (2:2), Spānija (1:1), Brazīlija (0:1)). Pirms PK gan Vācijai būs lieliska iespēja atgūt uzvaru garšu, astotajā jūnijā tiekoties ar Saūda Arābiju. Austrijai tikmēr šī bija septītā uzvara pēc kārtas.

Anglija tikmēr ar 2:1 pārspēja Nigēriju, citu PK dalībnieci. Angļi abus vārtus guva pirmajā puslaikā, izceļoties Gerijam Keihilam un Harijam Keinam. Keihils pēc stūra sitiena ar galvu trāpīja precīzi devītniekā, bet Keins 39. minūtē iesita no 16 metriem.

Divu potenciālo PK favorīšu pārbaudes mačā Beļģija un Portugāle spēlēja neizšķirti 0:0. Portugāļiem nespēlēja Krištianu Ronaldu, bet beļģiem simto maču izlasē aizvadīja Jans Vertongens. Beļģijai bija vairāk iespēju gūt vārtus, taču veiksmīgi spēlēja portugāļu vārtsargs Betu, kurš mača izskaņā guva nelielu traumu. Par traumu gan satraukums arī Beļģijas nometnē – otrā puslaika sākumā piespiedu maiņu vajadzēja aizsargam Vensānam Kompanī.

Pārbaudes spēles

KomandasRez.Vārtu guvēji
Austrija – Vācija2:1Hinteregers 53` Šepfs 69` - Ezils 11`
Anglija-Nigērija2:1Keihils 7` Keins 39` - Ivobi 47`
Zviedrija-Dānija0:0
Melnkalne-Slovēnija0:2Bezjaks 39` Zajcs 79`
Beļģija-Portugāle0:0
Īrija-ASV2:1Bērks 57` Džadžs 90` - Vuds 45+1`

, 2018-06-03 00:09, pirms 6 gadiem
Austrijai tie laikam ir nacionālie svētki - kaut tikai pārbaudes spēlē bet uzvarēt Vāciju futbolā. Angļi pirmajā puslaikā dominēja, otrajā galīgi vairs nepārliecināja. Beļģijas - Portugāles mačā Portugāles vārtsargs divreiz glāba Portugāli no vārtu zaudēšanas.
, 2018-06-03 00:12, pirms 6 gadiem
Prieks par Noieru, izskatās, ka ir labā formā. Par zaudējumu nav ko daudz teikt, neizmantoja iespējas un otrais puslaiks galīgi nekāds. Varbūt Kross, Hummels, Boatengs pietrūka, kas labi iesāktu uzbrukumu. Jebkurā gadījumā nevar objektīvi spriest, jo nevienā spēlē nav bijis pirmais sastāvs. Tiek ļoti daudz eksperimentēts. Gluži kā ar Latvijas hokeja izlasi. Nav vēl radusies tā saspēle, jo tiek kopā salikti spēlētāji, kuri bez maz vai pirmo reizi kopā rauj uz laukuma.
, 2018-06-03 00:23, pirms 6 gadiem
edviins straume rakstīja: Austrijai tie laikam ir nacionālie svētki - kaut tikai pārbaudes spēlē bet uzvarēt Vāciju futbolā. Angļi pirmajā puslaikā dominēja, otrajā galīgi vairs nepārliecināja. Beļģijas - Portugāles mačā Portugāles vārtsargs divreiz glāba Portugāli no vārtu zaudēšanas.
ja ja nacionalie svetki,itka Austrija butu kautkada pundur valsts, klauns kartejais!!!
, 2018-06-03 00:30, pirms 6 gadiem
Maikl30 rakstīja: ja ja nacionalie svetki,itka Austrija butu kautkada pundur valsts, klauns kartejais!!!
Nu ja uzvar pasaules čempioni un pirmo reizi 32 gadu laikā ir iemesls normāli nosvinēt.
, 2018-06-03 00:32, pirms 6 gadiem
Maikl30 rakstīja: ja ja nacionalie svetki,itka Austrija butu kautkada pundur valsts, klauns kartejais!!!
Un kas tad liels Austrija ir futbolā? Salīdzinot ar Vāciju? Pilnīgi nekas. Un Vācijai noteikti tur bija dievs vien zina kāds sastāvs un kārtējie Lēva n-tie taktiskie eksperimenti. Un es galīgi neesmu Vācijas fans. Bet noliegt un neredzēt acīmredzamas lietas atšķirībā no dažiem tirliņiem netaisos. Un tu vispār diskutēt, normāli izteikt savas domas nemāki. Visiem tikai uzbrauc un lamājies. Dažreiz pat dievs vien zina kādā sakarā. Laikam dzīve neizdevusies un uz visiem niknums nāk ārā. Vai vienkārši tava neaudzinātība un iekšējais dvēseles trulums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-06-03 00:58, pirms 6 gadiem
Asais_Nazis rakstīja: Edvins straume lohs ir un paliks uz mūžu, Austrijai ir pajāt, tāpat kā Vācijai šis pārbaudes spēles. Noiers ir okey, pārējie nez ko domā, laikam par Oktoberfest.
Nelieto vārdus kuru nozīme tev nav pazīstama. Un visi imperiona pārstāvji, kā arī "eksperti" ar lielo E ir debloīdu SC sekta, HMB, vilcieni un visi pārējie.
, 2018-06-03 08:37, pirms 6 gadiem
народ, недавно нашел уникальный способ как быстро накачать пресс (и другие мышцы) без физических усилий, диет и прочей лабуды. После двух недель использования миостимулятора убрал пивное пузу и начали проступать кубики, подкачал бицепс и ноги, а жена убрала в талии пару сантиметров и сделала красивый живот. Дa и прикoл что нe надo ничeгo дeлать прocтo надeл и включил, этo рeальнo cамый лeнивый и быcтрый cпocоб похудеть и подкaчатьcя, да и стоит копейки. Вот здесь я о нем и вычитал--- Блог Домашнего качка
, 2018-06-03 13:45, pirms 6 gadiem
Asais_Nazis rakstīja: Edvins straume lohs ir un paliks uz mūžu, Austrijai ir pajāt, tāpat kā Vācijai šis pārbaudes spēles. Noiers ir okey, pārējie nez ko domā, laikam par Oktoberfest.
Pamatīgi kļūdies, domājot, ka Austrijai ir pajāt. Palasi komentārus - https://www.reddit.com/r/soccer/com...

Kaut vai šis: "People who think we're overreacting over "just" a friendly don't understand how much shit we had to hear from the Germans over all these years and how big of a rival they are to us and we always try to compete with them.

No matter what competition, if we somehow finish higher than Germany we stuff it in their faces, even if its f*cking Eurovision.

We hate them, in a competitive way, and I don't give a shit if this is a friendly we won and I'm proud and happy."
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Vitālijs Mutko. Foto: TASS / Scanpix

Mutko pamet Krievijas Futbola federācijas prezidenta amatu

Krievijas Futbola federācijas prezidents Vitālijs Mutko, kurš ir arī Krievijas premjerministra vietnieks, turējis iepriekš doto solījumu un paziņojis par atkāpšanos no amata.
Viens no pasaules čempiones Francijas līderiem Pols Pogbā. Foto: EMPICS Sport/Scanpix
35

Pētījums: populārākā sporta veida statusu Latvijā atguvis futbols

Kā liecina mediju aģentūras "Mindshare" veiktā pētījuma rezultāti, kā populārāko no sporta veidiem Latvijas iedzīvotāji 2018. gadā ierindojuši futbolu. Apjomīgais “Latvijas sporta veidu tops” šoruden izveidots jau septīto reizi, un tajā apkopoti dati par sporta nozares aktualitātēm un attīstības tendencēm kopš 2009. gada. Šogad pētījuma ietvaros analizēti 55 sporta veidi, kuru popularitātes indekss noteikts, balstoties uz sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību, sporta veidu statistiskajiem rādītājiem, kā arī kopējo sporta notikumu auditoriju TV un interneta vidē.