Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Ēģiptes treneris: "Visas medicīniskās pārbaudes saka, ka Salāhs varēs spēlēt"

Ēģiptes treneris: "Visas medicīniskās pārbaudes saka, ka Salāhs varēs spēlēt"
Mohameds Salāhs
Foto: AP/Scanpix

Līdz 2018. gada Pasaules kausa atklāšanas spēlei palikušas 12 dienas, savukārt dienu vēlāk laukumā dosies arī Ēģiptes izlase, kas cer uz sava līdera Mohameda Salāha palīdzību. Komandas galvenais treneris Ektors Kūpers ir noskaņots pozitīvi.

"Esam noskaņoti optimistiski, un visas medicīniskās pārbaudes saka, ka viņš būs gatavs," pēc bezvārtu neizšķirta pārbaudes spēlē pret Kolumbiju teica Ēģiptes valstsvienības galvenais treneris Ektors Kūpers, kurš piebilda, ka tomēr jāsagatavo arī rezerves plāns. "Mums jābūt gataviem pilnīgi visam."

Ēģiptiešu uzbrucējs Mohameds Salāhs, kurš aizvadītajā sezonā kļuva par Anglijas Premjerlīgas rezultatīvāko spēlētāju, labojot rekordu, savainojumā iedzīvojās UEFA Čempionu līgas finālā, kad cīņā ar Madrides "Real" kapteini Serhio Ramosu viņš traumēja plecu. Salāhs centās turpināt maču, tomēr mirkli vēlāk ar asarām acīs bija spiests pamest laukumu. Spēlējot bez labās malas uzbrucēja, "Liverpool" piedzīvoja zaudējumu.

"Aizstāt Salāhu – tas nav viegls uzdevums, par to neviens nešaubās. Viņš ir mūsu jaudīgākais ierocis, it īpaši pretuzbrukumos, kad var izmantot ātrumu un tehniku. Tāpēc šoreiz mums uzbrukumā negāja. Centāmies viņa iztrūkumu kompensēt ar komandas spēli, bet otrajā puslaikā trūka jaunas īpašo apstākļu dēļ – reliģisku iemeslu dēļ spēlētāji tagad neēd un nedzer, un tas laukumā bija jūtams," pauda Kūpers.

Ēģiptes Futbola federācija iepriekš paziņoja, ka Salāham nenāksies izlaist vairāk par trim nedēļām, tomēr šāds termiņš varētu uzbrucējam likt izlaist grupu turnīra ievadu. Pirmā spēle paredzēta 15. jūnijā pret Urugvaju, četras dienas vēlāk jātiekas ar laukuma saimniekiem krieviem, bet punkts grupu turnīram tiks likts 25. jūnijā pret Saūda Arābijas izlasi. Tieši Salāha gūtie vārti ļāva Ēģiptei kvalificēties Pasaules kausa izcīņai.

Izmantotie resursi:
'Mohamed Salah will make it' - Hector...


Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Vitālijs Mutko. Foto: TASS / Scanpix

Mutko pamet Krievijas Futbola federācijas prezidenta amatu

Krievijas Futbola federācijas prezidents Vitālijs Mutko, kurš ir arī Krievijas premjerministra vietnieks, turējis iepriekš doto solījumu un paziņojis par atkāpšanos no amata.
Viens no pasaules čempiones Francijas līderiem Pols Pogbā. Foto: EMPICS Sport/Scanpix
35

Pētījums: populārākā sporta veida statusu Latvijā atguvis futbols

Kā liecina mediju aģentūras "Mindshare" veiktā pētījuma rezultāti, kā populārāko no sporta veidiem Latvijas iedzīvotāji 2018. gadā ierindojuši futbolu. Apjomīgais “Latvijas sporta veidu tops” šoruden izveidots jau septīto reizi, un tajā apkopoti dati par sporta nozares aktualitātēm un attīstības tendencēm kopš 2009. gada. Šogad pētījuma ietvaros analizēti 55 sporta veidi, kuru popularitātes indekss noteikts, balstoties uz sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību, sporta veidu statistiskajiem rādītājiem, kā arī kopējo sporta notikumu auditoriju TV un interneta vidē.