Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kloze beidz karjeru un pievienosies Vācijas izlases treneru štābam

Kloze beidz karjeru un pievienosies Vācijas izlases treneru štābam
Miroslavs Kloze
Foto: AP/Scanpix

Pasaules kausa finālturnīru visu laiku labākais vārtu guvējs Miroslavs Kloze 38 gadu vecumā beidz spēlētāja karjeru un pēc treneru kursu iziešanas pievienosies Vācijas izlases štābam, vēstīts Vācijas Futbola savienības (DFB) mājaslapā. Pēc tam, kad Kloze būs ieguvis A-UEFA licenci, paredzams, ka viņa debija Vācijas valstsvienībā notiks jau 11. novembrī pret Sanmarīno.

"Lielākie sasniegumi manā karjerā bija Vācijas izlases sastāvā. Tas bija brīnišķīgs un neaizmirstams laiks, un tādēļ es atgriežos DFB," sacīja Miroslavs Kloze, kuram šovasar beidzās līgums ar Romas "Lazio". "Jau vairākus mēnešus biju domājis par to, ka vēlos palikt pēc iespējas tuvāk laukumam, bet citā ampluā – kā treneris. Pirmsspēļu analīze, rūpīga plānošana un stratēģijas un taktikas izstrāde – šīs lietas mani allaž motivēja un aizrāva jau spēlētāja karjeras laikā. Esmu pateicīgs Jogi Lēvam un [savienības sporta direktoram] Hanzi Flikam, ka man ir dota iespēja to visu darīt praksē."

"Miro ir lielisks piemērs pārējiem – gan kā cilvēks, gan kā sportists, kurš komandas panākumus vienmēr izvirza pirmajā plānā," teica Vācijas izlases galvenais treneris Joahims Lēvs. "Ņemot vērā viņa futbola izpratni un pieredzi, domāju, ka viņš kļūs par lielisku treneri, un mēs labprāt viņu atbalstīsim šajā ceļā. Esmu drošs, ka no viņa klātbūtnes iegūsim ļoti daudz. Viņš strādās ne tikai treniņlaukumā, bet arī dalīsies savās domās pirmsspēles gatavošanās procesā, spēles laikā un arī pēcspēles video analīzē."

Bijušais Vācijas izlases uzbrucējs un tagadējais izlases menedžeris Olivers Bīrhofs: "Spēlētāji sevi ļoti cieši identificē ar nacionālo izlasi, jo šeit ir ļoti ģimeniska vide un šeit viņi jūtas kā savās otrajās mājās. Mūsu stratēģiskajā plānošanā ļoti ātri tapa skaidrs, ka akadēmijai ir ļoti vērtīgi piesaistīt mūsu bijušos izlašu spēlētājus, kuri var dalīties pieredzē un zināšanās. Man ir prieks, ka Miro sāk savu trenera ceļu. No tā iegūs ne tikai viņš, bet arī mūsu treneri un jaunie spēlētāji."

Polijā dzimušais Kloze Vācijas izlasē aizvadīja 137 spēles, atpaliekot vienīgi no Lotāra Matēusa (150), un guva 71 vārtus, kas ir labākais rādītājs valstsvienības vēsturē. Kloze piedalījies četros Pasaules kausa finālturnīros, 2006. un 2010. gadā iegūstot trešo vietu, 2002. gadā – otro vietu, bet 2014. gadā beidzot kļūstot par pasaules čempionu. Kloze Pasaules kausa finālturnīros guvis 16 vārtus, kas ir visu laiku labākais rādītājs. 2008. gadā Kloze kļuva par Eiropas vicečempionu. Pēdējo spēli valstsvienībā Kloze aizvadīja 2014. gada Pasaules kausa finālā pret Argentīnu (1:0 pagarinājumā), kad viņu laukumā izveda astoņus gadus vecais latvietis Linards Lazdāns.

Izmantotie resursi:
News :: DFB - Deutscher Fußball-Bund...


, 2016-11-01 16:21, pirms 7 gadiem
Manuprāt viens no nenovērtākajiem spelētājiem. Izteika vārtu mašīna un vienkārši LEĞENDA!

Turi buru, Miro !
, 2016-11-01 17:09, pirms 7 gadiem
kars rakstīja: Manuprāt viens no nenovērtākajiem spelētājiem. Izteika vārtu mašīna un vienkārši LEĞENDA!

Turi buru, Miro !
jā, jo nav selfiju, nav izlēcienu utml. vienkārši piezemēts cilvēks. tādi publikai, dzeltenajai presei un patērētājiem nepatīk un tādēļ arī tā ir.. bet noteikti, ka nav nenovērtēts. profesionālā vidē populismam nav vietas, tur viņu novērtē un novērtēs
, 2016-11-01 17:11, pirms 7 gadiem
Leģenda kuru vel ilgi atcerēsies.
Ehh ka laiks skriens, liekas nupat vel viņs PK2006 sit ar galvu iekšā bet te jau 2016 un karjēra galā
Veiksmi Miro!
, 2016-11-01 17:18, pirms 7 gadiem
Prieks, ka bija iespēja šo cilvēku vairākas reizes redzēt futbola laukumos dzīvajā. LEĢENDA!
, 2016-11-01 18:23, pirms 7 gadiem
4emsis rakstīja: Leģenda kuru vel ilgi atcerēsies.
Ehh ka laiks skriens, liekas nupat vel viņs PK2006 sit ar galvu iekšā bet te jau 2016 un karjēra galā
Veiksmi Miro!
2006 gada PK arī spilgtā atmiņā!

Vēl kā vakar atceros Olivera Noivila vārtus pret Poliju grupu turnīra spēlē.
Un Olivera Kāna atvadu mačs pret Portugāli.
Laiks tik tiešām skrien.
, 2016-11-01 18:48, pirms 7 gadiem
4emsis rakstīja: Leģenda kuru vel ilgi atcerēsies.
Ehh ka laiks skriens, liekas nupat vel viņs PK2006 sit ar galvu iekšā bet te jau 2016 un karjēra galā
Veiksmi Miro!
Tev toč laiks skrien, PK bija 2014.gadā Izlsē pēc šī čempja viņš beidza spēlēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-01 20:09, pirms 7 gadiem
Mans mīļākais spēlētājs! Klubos nebija tik pamanāms, bet kā viņš bombardēja izlasē!
, 2016-11-01 21:54, pirms 7 gadiem
Slavenā futbola kluba "SG Blaubach-Diedelkopf" visu laiku labākais spēlētājs. Tajā klubā viņš kopumā aizvadīja 11 sezonas. Ar to slavenā karjera vēl nebija galā. Sekoja 5 nepilnas sezonas Kaizerslauternā, 3 Brēmenē, 4 Minhenē un 5 Romā.
, 2016-11-02 09:41, pirms 7 gadiem
Mans favorīts no uzbrucējiem visos laikos! Laiks tiešām skrien...
Lai gan piezemēts un nebijis mediju uzmanības centrā, savus vārtus dažkārt atzīmēja ļoti kolorīti ar salto uz priekšu. Izcils atlēts un personība!
Francijas izlase svin pasaules čempionu titulu. Foto: Sputnik/Scanpix
6

Pasaules kausu futbolā skatījusies gandrīz puse pasaules iedzīvotāju

Šī gada Pasaules kausa finālturnīru futbolā skatījušies 3,57 miljardi cilvēku, kas ir gandrīz puse no pasaules populācijas.
Vitālijs Mutko. Foto: TASS / Scanpix

Mutko pamet Krievijas Futbola federācijas prezidenta amatu

Krievijas Futbola federācijas prezidents Vitālijs Mutko, kurš ir arī Krievijas premjerministra vietnieks, turējis iepriekš doto solījumu un paziņojis par atkāpšanos no amata.
Viens no pasaules čempiones Francijas līderiem Pols Pogbā. Foto: EMPICS Sport/Scanpix
35

Pētījums: populārākā sporta veida statusu Latvijā atguvis futbols

Kā liecina mediju aģentūras "Mindshare" veiktā pētījuma rezultāti, kā populārāko no sporta veidiem Latvijas iedzīvotāji 2018. gadā ierindojuši futbolu. Apjomīgais “Latvijas sporta veidu tops” šoruden izveidots jau septīto reizi, un tajā apkopoti dati par sporta nozares aktualitātēm un attīstības tendencēm kopš 2009. gada. Šogad pētījuma ietvaros analizēti 55 sporta veidi, kuru popularitātes indekss noteikts, balstoties uz sabiedrības aktīvo un pasīvo līdzdalību, sporta veidu statistiskajiem rādītājiem, kā arī kopējo sporta notikumu auditoriju TV un interneta vidē.