Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Vārdijs un Keihils atsaka Anglijas izlasei

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vārdijs un Keihils atsaka Anglijas izlasei
Džeimijs Vārdijs
Foto: Sipa/Scanpix

Šajās dienās kopā sanāk izlases, lai gatavotos UEFA Nāciju līgas pirmajām spēlēm, taču Anglijas valstsvienībā nebūs divu veterānu – gan centra aizsargs Garijs Keihils, gan uzbrucējs Džeimijs Vārdijs atteikuši galvenajam trenerim Garetam Sautgeitam.

"Šādas domas manā prātā bijušas jau kādu laiku," par komata ielikšanu Anglijas izlases karjeras posmā sacīja 31 gadu vecais Džeimijs Vārdijs. "Nekļūstu jaunāks, un ir redzams, ka treneris vēlas jaunu komandu, un Pasaules kausā tas deva rezultātu." Vārdijs izlasē aizvadījis 26 spēles, debitējot 2015. gada jūnijā pret Īriju. Viņš piedalījās arī Pasaules kausā, laukumā dodoties četros mačos.

Vārdijs, kurš trenerim par savām domām pirmoreiz pavēstījis tieši Pasaules kausa laikā, vēlas vairāk laika veltīt savai ģimenei un karjerai klubā – viņš pārstāv "Leicester City", ar kuru 2016. gadā kļuva par čempionu. "Garets teica, ka, pēc viņa domām, vēl varu daudz palīdzēt izlasei, tāpēc durvis nav aizvērtas pavisam," pauda Vārdijs. Viņš valstsvienībā ir guvis septiņus vārtus. "Ja notiktu ļaunākais un visi būtu savainoti, tad, protams, neatteiktu."

Līdzīgu lēmumu pieņēmis arī 32 gadus vecais centra aizsargs Garijs Keihils, kurš pārstāv Londonas "Chelsea". Viņš izlasē aizvadījis 61 spēli un guvis piecus vārtus, vairākos mačos ap roku velkot kapteiņa apsēju. Tomēr Pasaules kausā aizsargs laukumā devās tikai vienā mačā – grupas spēlē pret Beļģiju, kurā angļiem neko nevajadzēja, un tika piedzīvots zaudējums ar 0:1.

"Redzu, ka izlasē ienāk jaunā paaudze, un domāju, ka šis ir īstais laiks, lai spertu soli atpakaļ," teica Keihils. "Spēlēt par manu valsti – tas ir bijis milzu gods, tāpēc durvis aizvērt pavisam nekad negrasos. Esmu teicis: ja ir traumas un esmu nepieciešams, tad, protams, esmu gatavs."

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...