Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts Latvijas izlases futbolistiem piešķir čeburekus

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts Latvijas izlases futbolistiem piešķir čeburekus
Andris Vaņins. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas izlases futbolisti otrdienas vakarā aizvadīja Nāciju līgas spēli pret Gruzijas izlasi, kurā centās spēlēt futbolu un par to tika atlīdzināti ar cienīgu zaudējumu – 0:3. Pēc rūpīgas mača vērošanas esmu nolēmis novērtēt katra Latvijas futbolista sniegumu šajā mačā... čeburekos. Tātad diametrāli pretēji kino kritiķes Ditas Rietumas piešķirtajām “acīm”, šoreiz labākie laukumā bija tie, kas saņem mazāk čeburekus.

Ja jāvērtē kopējais komandas sniegums, tad tas uz papīra bija gana solīds. Līdzīga bumbas kontrole, kaut kādi sitieni pa vārtiem, viens pat vārtu rāmī. Tie, kas maču vēroja klātienē vai pie TV ekrāniem (noskatījās līdz galam), droši vien tā nedomā, bet viņiem noteikti nav taisnība. Kopumā piepildījās manas prognozes par to, ka mēs nespējam nospēlēt divus mačus cienījamā līmenī. No savas puses izsaku pateicību Gruzijas futbolistiem par skaistām un tehniskām izspēlēm un gūtajiem vārtiem. Tiešām bauda skatīties, kā viena neliela valstiņa var tik smuki uzlaist. Par komandas spēli pietiks, jo vairāk man īsti nav ko aprakstīt.

Vārtsargs Vaņins. Pārliecinoši labākais šajā vakarā. Atvairīta pendele un kopumā Vaņins joprojām savos gandrīz 40 gados ir pārliecinoši spējīgākais futbolists soda laukumā. Arī izteiksmīgais skatiens TV kamerā pēc zaudētajiem otrajiem vārtiem neļauj Andrim piešķirt vairāk nekā trīs čeburekus. Par katriem ielaistajiem pa vienam. Godīgi!

Centra aizsargi Dubra un Jagodinskis. Pie visiem trim zaudētajiem vārtiem abi šie kungi piedalījās, visspilgtāk atmiņā moments pie trešajiem zaudētajiem vārtiem, kad Jagodinskis pielietoja mūsdienu futbolā nepelnīti piemirsto "konusa funkciju". Arī Dubram gāja labbi, un kopumā aizsardzības līnija pēc šī mača varētu būt ļoti labi paēdusi. Katram pa septiņiem čeburekiem.

Malējie aizsargi. Lielisku debiju piedzīvoja zibenīgais Žuļevs, bet otrā maliņā saimniekoja Maksimenko. Debitants lieliskā manierē zaudēja ātrumā savam Gruzijas kolēģim labajā malā, kas noveda pie tā, ka šajā epizodē cieta arī Jagodinskis. Maksimenko izcīnīja vienīgo stūra sitienu pirmajā puslaikā, par ko protams mēs viņam čebureku nedosim. Jāpiebilst, ka abiem šiem futbolistiem bija grūtības ar uzbrukumu iesākšanu un precīzu piespēļu izdarīšanu. Šajā komponentē vairāk grēkoja Žuļevs, kurš godīgi nopelnījis astoņus čeburekus, bet Maksimenko šoreiz apetīte jāremdē ar septiņiem sulīgiem čeburekiem.

Centra pussargi Tarasovs un Fertovs. Domāju, ka pie pirmajiem zaudētajiem vārtiem daļa slavas vajadzētu tikt Tarasovam, kurš ļāva izdarīt skaistu sitienu mūsu vārtu virzienā. Īpaši gribu uzsvērt šo kungu pienesumu uzbrukumu veidošanā, jo vismaz pirmajā puslaikā nespēju saskaitīt nevienu piespēli uz priekšu jeb gruzīnu vārtu virzienā, kas nebūt nav peļami, jo saspēle savā laukuma pusē arī dod bumbas pārvaldīšanas laiku. Atkal lieku vienlīdzības zīmi čebureku piešķiršanā – abiem pa sešiem čeburekiem ar kāpostu pildījumu.

Pussargs Cigaņiks. Pēc spēles ar Kazahstānu dzirdēju vairākas slavas dziesmas par šo gados jauno un tiešām simpātisko futbolistu. Paldies TV operatoriem, kuri nekautrējās mūsu talantīgo futbolistu rādīt tuvplānos. Moderna frizūra un skaists smaids. Bija viens no nedaudzajiem, kurš mēģināja sist pa pretinieku vārtiem un radīt. Četri čebureki, viens ar zemeņu zaptes pildījumu.

Pussargs Rakels. Faktiski šim futbolistam bija labākā iespēja gūt vārtus otrā puslaika beigās. Pēc sitiena no soda laukuma tika pārbaudīts reklāmas baneru izturības koeficients. Uzbrukumā lieliski darbojās bez bumbas, bija kustīgs. Pieci čebureki.

Uzbrucējs Gutkovskis. Visspilgtākā epizode bija otrajā puslaikā, kad eleganti iebrauca kājās Gruzijas futbolistam. Iespējams, ka tieši šī epizode prasīja pārāk daudz spēku un enerģijas. Lieliski pildīja “neredzamā uzbrucēja” funkcijas, par ko pelnīti septiņi čebureki, trīs ar speķa pildījumu.

Uzbrucējs Karašausks. Otrs spēlētājs Latvijas izlasē, kurš izdarīja mērķētus sitienus pretinieku vārtu virzienā. Bija centīgs un emocionāls. Par šīm īpašībām daudz čeburekus nevar nopelnīt, taču četrus sulīgus čeburekus ar malto gaļu Arturs ir pelnījis!

Uz maiņu nākušie uzbrucēji Ikaunieks un Šabala, kā arī pussargs Isajevs. Bija centīgi un pamanāmi. Vismazāk eļļainos gardumus pelnījis Isajevs, kurš bija aktīvs abos laukuma galos. Kopā pa trim ar 13 čeburekiem būs jātiek galā!

P.S. Īpašu sveicienu veltu Latvijas U21 izlases galvenajam trenerim Dainim Kazakevičam, kurš ar saviem trenētajiem futbolistiem paveica īstu brīnumu, un spēja no saulainās un neviesmīlīgās Andoras atvest bezvārtu neizšķirtu. Šajā kontekstā veltu šim trenerim un futbola funkcionāram kārtīgu asa un bagātīgi pildīta harčo zupas trauku. Lai pietiek jaudas nākamajiem sasniegumiem!

  +2 [+] [-]

, 2018-10-17 16:56, pirms 6 gadiem
Visus čeburakus ar aso piparu pildījumu ! Kazakevičam lielo harčo katlu!

  +1 [+] [-]

, 2018-10-17 16:59, pirms 6 gadiem
Principā, par 99% apsveicu ar konjaku!

Varu piedāvāt saderēt uz diviem tādiem, ka arī 2019.gadu izlase iesāks ar Miksu priekšgalā

     [+] [-]

, 2018-10-17 17:02, pirms 6 gadiem
Ne humora, ne nopietnas analīzes. Isakovs sen izlasē nespēlē. Kāpēc Sportacentrs publicē tādus murgus?

     [+] [-]

, 2018-10-17 17:12, pirms 6 gadiem
Latfootball rakstīja: Ne humora, ne nopietnas analīzes. Isakovs sen izlasē nespēlē. Kāpēc Sportacentrs publicē tādus murgus?
Ar pamtīgu melno humoru, pie U21 bezvārtu neizķirta pat humoram vietas nepaliek.
Nopitnu analīzi var atrast citos rakstos, pieteik vien ar to ka neviens no LV izlases futbolistiem nespēlē kaut cik nopitnā līmenī....vairāk analīzes nav nepieciešams.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-17 17:24, pirms 6 gadiem
Par Isajevu - Isakovu manuprāt tiek pārbaudīta citu dīvāna ekspertu modrība.
Slēpts komentārs: H.E.N.R.Y.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-17 18:36, pirms 6 gadiem
Cik līdzjutējus bija pret kazahiem un grūziniem?

  +2 [+] [-]

, 2018-10-17 20:18, pirms 6 gadiem
Diezgan tukši ir kult futbola miltus anonīmi. Domāju, ka portāla autoriem neklātos slēpties aiz visādiem "dīvānā pirdējiem" un līdzīgiem nikiem, lai to dara lasītāji, ja viņiem tīk, bet ne autori. Tikai manas domas.

     [+] [-]

, 2018-10-17 20:37, pirms 6 gadiem
Frisk rakstīja: Cik līdzjutējus bija pret kazahiem un grūziniem?
tak bija jau kkur..

  +2 [+] [-]

, 2018-10-17 21:05, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kāpēc tiek veidoti šāda veida murgojumi? Kāda jēga no tiem? Labāk veltītu šo laiku, lai progresētu sporta zināšanās, savādāk šajā portālā autori regulāri dzen pilnīgāko sviestu savos rakstos. Kāpēc Dīvāna eksperts neatklāj savu identitāti? Mīkstais? Čuriņa raustās???
Kā lai citādi skatās uz to murgu, ko Latvijas futbola izlase rāda laukumā? Labi, ka ir cilvēki ar LABU humora izjūtu, kas, mums, latviešiem no Dieviņa ir tā jau kā zilumzāles iedalīta, vairāk nav nekā ir... Labs gabals, paldies autoram! Labs rakstītājs, un man par viņu prieks arī kā par inkognito.

     [+] [-]

, 2018-10-17 21:23, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kāpēc tiek veidoti šāda veida murgojumi? Kāda jēga no tiem? Labāk veltītu šo laiku, lai progresētu sporta zināšanās, savādāk šajā portālā autori regulāri dzen pilnīgāko sviestu savos rakstos. Kāpēc Dīvāna eksperts neatklāj savu identitāti? Mīkstais? Čuriņa raustās???
Cik esmu novērojis Tev ar humora izjūtu laikam pašvaki. Uzsvars uz vārdu laikam. Varbūt kļūdos, bet kaut kā gadiem komentārus lasot tā šķiet. Un runa nav par maniem komentāriem vai arī konkrēti par šo rakstu. Es kaut kā kopumā nejūtu ka kaut kas no humora Tev patiktu.
Man patīk ka ir dažādība un arī šo rakstu izlasīju ar interesi.

  -2 [+] [-]

, 2018-10-17 21:26, pirms 6 gadiem
Raksta autoram dotu 9 čeburekus (no 10) ar vilka gaļu un ja būs turpinājumi šādā stilā , tad arī kādu belašu noplenīs bonusā.

     [+] [-]

, 2018-10-17 21:40, pirms 6 gadiem
Čeburekiem ar Gruziju nav nekāda sakara. Tad jau vajadzēja dot hačapuri vai hinkaļus.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-17 21:57, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Čeburekiem ar Gruziju nav nekāda sakara. Tad jau vajadzēja dot hačapuri vai hinkaļus.
Tas ēdmaņas nosaukums pat nav tik svarīgs, pats galvenais - ir sakarīgs humors un arī loģisks izvērtējums sniegumam klāt. Lai dod kaut vai belašus!

  +1 [+] [-]

, 2018-10-17 22:06, pirms 6 gadiem
Dīvāna ekspert!
Kad svinēsi 50 gadu jubileju kopš esi reģistrējies sportacentrā?

  -1 [+] [-]

, 2018-10-17 22:49, pirms 6 gadiem
Mājiens par reģistrāciju dikti neveikls - pirms 50 gadiem nebija ne interneta, ne sportscentrs.com. Starp citu, toreiz latvieši zviedru uzvārdus latviski prata gan izrunāt, gan uzrakstīt, ko gan vairs nevar teikt par visiem sportacentrs.com autoriem šodien...

  +1 [+] [-]

, 2018-10-17 23:44, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kāpēc tiek veidoti šāda veida murgojumi? Kāda jēga no tiem? Labāk veltītu šo laiku, lai progresētu sporta zināšanās, savādāk šajā portālā autori regulāri dzen pilnīgāko sviestu savos rakstos. Kāpēc Dīvāna eksperts neatklāj savu identitāti? Mīkstais? Čuriņa raustās???
Tu no futbola daudz nesaproti, tas, diemžēl, ir skaidri redzams!
Arī jaukie vēlējumi nepiepildījās!!!

  +1 [+] [-]

, 2018-10-18 17:01, pirms 5 gadiem
Kā (līdz kādai pakāpei) var necienīt portāla lasītājus, ja reiz publicē šādus murgus?

Šis raksts un piemēram Karaļa pasakas: Kā divi godīgi vīri vietas... stipri atpaliek no SA Melnās slejas hronista.