Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Sautgeits nekritizē Magvairu pēc pirmā puslaika noraidījuma: "Viņam ir smags posms"

Sautgeits nekritizē Magvairu pēc pirmā puslaika noraidījuma: "Viņam ir smags posms"
Harijs Magvairs. Foto: AP/Scanpix

Vakar UEFA Nāciju līgas spēlē Anglija savā laukumā ar 0:1 negaidīti piekāpās dāņiem. Vienīgie vārti tika ielaisti četras minūtes pēc centra aizsarga Harija Magvaira noraidījuma, tomēr galvenais treneris Garets Sautgeits atteicās kritizēt savu futbolistu.

“Viņam ir smags dzīves posms, un šajos periodos iemācies ļoti daudz par sevi. Saproti, kurš tevi gatavs atbalstīt par sarežģītajos brīžos. Viņš tiks galā, viņš pēc visa šī būs labāks spēlētājs un spēcīgāks cilvēks. Palikt desmit spēlētāju sastāvā - tas komandai maksāja daudz. Taču mēs viņu atbalstām,” preses konferencē pēc zaudējuma teica Garets Sautgeits.

Magvairs augustā tika apcietināts Grieķijā, un notikušais kļuva par plaši aprunātu skandālu. Pēc tam viņš nespēja rādīt labāko sniegumu “Manchester United” rindās, un tas pats noticis arī Anglijas izlases kreklā. Magvairs komandu mazākumā atstāja 31. minūtē, nopelnot otro dzelteno kartīti - viņš centās glābt situāciju pēc savas kļūdas un notrieca dāņu uzbrucēju Kasperu Dolbergu.

Jāpiezīmē, ka angļi vienīgos vārtus ielaida četras minūtes pēc palikšanas mazākumā. Kails Vokers soda laukumā pārkāpa noteikumus pret Tomasu Delaneju, un dāņu lielākā zvaigzne Kristians Ēriksens guva savus 34. vārtus valstsvienības rindās. Turklāt viņam tā bija 100. spēle izlasē. Dānija Vemblija stadionā nebija uzvarējusi kopš 1983. gada.

“Esmu lepns par sniegumu,” uzreiz pēc mača teica Sautgeits. “Uzskatu, ka 11 spēlētāju sastāvā bijām lieliski, labajā flangā radījām pretiniekiem lielas problēmas. Palikšana mazākumā izmainīja visu. Pendele - tas bija pārkāpums pret Vokeru, neredzu, kā tur varēja iedot pendeli. Jo mazāk pateikšu, jo labāk.”

“Demonstrējām izturību un bijām lielisks piemērs, kā ar desmit futbolistiem spēlēt pragmatiski un kā spēlēt presingu. Viņu vārtsargs izglāba, ļaujot rezultātam palikt 1:0. Esmu ļoti lepns par puišu paveikto desmit dienu laikā - viņi mācās un kļūst labāki,” teica Anglijas galvenais treneris.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.bbc.com/sport/football/...


, 2020-10-15 15:50, pirms 3 gadiem
Kas tur ko kritizēt vai nekritiēt, 0-1 Anglijai ir normāls rezultāts pret Dāniju.
Mirklis no Lietuvas un Gibraltāra spēles Portugāles pilsētā Faru. Foto: Gibraltar Football Association

Lietuviešiem vēl viena neliela uzvara pār Gibraltāru un dalība Nāciju līgas C līmenī

Arī otrajā UEFA Nāciju līgas C un D divīziju pārspēlē Lietuva ar 1:0 pieveica Gibraltāru, nodrošinot rudenī gaidāmo spēkošanos pret Kipras, Rumānijas un Kosovas valstsvienībām.
Amerikānis Kristians Pulišičs cīņā pret jamaikieti Daišonu Bernardu. Foto: Julio Cortez/AP/Scanpix

Nāciju līgas pusfinālā ASV izglābjas pret Jamaiku un nodrošina klasisko finālu

Ziemeļu un Centrālamerikas zonas (CONCACAF) Nāciju līgas trešās sezonas finālā spēkosies iepriekšējo divu turnīru uzvarētāja ASV un Meksika, kas ir kļuvis par ierastu dueli šīs pasaules daļas sacensību pēdējās spēlēs.
Itālis Mateo Retegi pēc vārtu guvuma. Foto: Claudio Villa/AFP/Scanpix
3

Portugāle iesit piecus zviedriem, Retegi divi vārti Itālijai, Lietuva uzvar pārspēlē

Portugāles valstsvienība uzvarējusi visās 11 spēlēs jaunā galvenā trenera Roberto Martinesa vadībā, šovakar Gimaraišā ar 5:2 pārspējot Zviedrijas futbolistus.