Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Smagākais zaudējums vēsturē: Spānija pazemo pasaules vicečempioni Horvātiju

Smagākais zaudējums vēsturē: Spānija pazemo pasaules vicečempioni Horvātiju
Marko Asensio
Foto: AFP / Scanpix

Otrdienas vakarā UEFA Nāciju līgā futbolā tika aizvadītas kārtējās spēles, bet spilgtākā no tām risinājās Spānijā, kur vietējā valstsvienība ar rezultātu 6:0 sagrāva pasaules vicečempioni Horvātiju, sagādājot tai smagāko zaudējumu izlases vēsturē.

A līgā Beļģijai jau pirmajā puslaikā piederēja milzīgs pārsvars, taču abus vārtus beļģi guva pāris minūšu laikā puslaika vidū. Vispirms pēc centrējuma pie pašiem vārtiem islandiešu aizsargs parāva aiz krekla uzbrucēju, un tiesnesis piešķīra 11 metru soda sitienu. To izdarīja Edens Azārs, 29. mača minūtē atklājot rezultātu. Sajutusi asins garšu, Beļģija turpināja kosties medījumā un pēc pāris minūtēm pēc stūra sitiena pirmo sitienu ar galvu islandiešu vārtsargs atvairīja, bet veiklākais vārtu priekšā bija Romelu Lukaku, ievirzot bumbu vārtos - 2:0.

Otrajā puslaikā beļģu pārsvars kļuva vēl izteiktāks, bet rezultātu mainīt izdevās tikai reizi - 81. minūtē vēlreiz izcēlās Lukaku. Ar presingu pretinieku laukuma pusē izdevās atbruņot islandiešus no bumbas netālu no soda laukuma, sekoja piespēle uz vārtiem, un to priekšā "Manchester United" uzbrucējs noturēja aiz sevis aizsargu un ieraidīja bumbu vārtos, panākot 3:0. Ar šādu rezultātu mačs arī beidzās. Beļģijai pirmā uzvara vienīgajā aizvadītajā spēlē, bet islandiešiem divi zaudējumi divos mačos.

Citā A līgas mačā Spānija jau pirmajā puslaikā izdemolēja pasaules vicečempiones Horvātijas aizsardzību. 24. minūtē Madrides "Atletico" pussargs Sauls ieskrēja soda laukumā tieši brīdī, lai uzlēktu pēc Karvahala centrējuma un ar galvu raidītu bumbu viesu vārtos pirmo reizi šovakar - 1:0. Puslaika beigu daļā Spānija tika vēl pie diviem vārtu guvumiem - pēc horvātu rupjas kļūdas netālu no sava soda laukuma bumbu pārtvēra Asensio un, to apstrādājis, no metriem divdesmit ar spēcīgu sitienu raidīja vārtos, bet pāris minūtes vēlāk tas pats Asensio saasināja gājienu no labās malas uz vidu un izdarīja spēcīgu sitienu, bumba pieskārās vārtsargam Kaliničam un rikošetā ielidoja vārtos, līdz ar to puslaikā spāņiem jau graujošs pārsvars 3:0.

Arī otrajā puslaikā spāņi nežēloja horvātus, un jau nepilnas piecas minūtes pēc mača atsākšanās Rodrigo Moreno pēc piespēles no laukuma vidusdaļas izrāvās pretī vārtsargam viens pret vienu un ceturto reizi lika Horvātijai šovakar kapitulēt - 4:0. Pagāja vien astoņas minūtes, kad Kaliničam atkal bija jāmeklē bumba savos vārtos - šoreiz pēc stūra sitiena no kreisās puses bumba atrada ceļu līdz Serhio Ramosam, un pieredzējušais aizsargs ar galvu to pāradresēja vārtos, panākot jau 5:0.

Līdz šim vakaram Horvātija nekad vēsturē nebija zaudējusi ar vairāk nekā četru vārtu starpību, turklāt tikai reizi kopš 1942. gada rudens. Šovakar šis antirekords tika pārspēts ar uzviju. 70. spēles minūtē Asensio pa labo malu ar bumbu ienāca soda laukumā, atrada vidū Isko, kurš apstrādāja bumbu, noliekot sev pa sitienam, un sita pretējā augšējā vārtu stūrī, panākot jau 6:0.

Spānijai līdz ar to pirmais aplis 4. grupā beidzies ar diviem panākumiem un pirmo vietu, bet nākamo kārtu spāņi izlaidīs. Savā starpā spēlēs Anglija un Horvātija, kas šobrīd ieņem attiecīgi otro un trešo pozīciju tabulā.

Horvātijas lielāko zaudējumu Top5

GadsSpēleRezultāts
2018Spānija - Horvātija6:0
2009Anglija - Horvātija5:1
1942Vācija - Horvātija5:1
1942Itālija - Horvātija4:0
1941Vācija - Horvātija5:1

Latvijas ziemeļu kaimiņiene Igaunija, kas cīnās C līgā, ar 0:1 izbraukumā atzina sev draudzīgās Somijas pārākumu. Vienīgos vārtus guva "Norwich" somu uzbrucējs Tēmu Puki. Igauņiem tas bija otrais zaudējums divos mačos, kas dod pēdējo ceturto vietu 2. grupā. Citā grupas spēlē ungāri mājās ar 2:1 pārspēja Grieķiju, izcīnot pirmo panākumu, bet grieķiem liekot piedzīvot pirmo zaudējumu.

D līgā, kur spēlē arī Latvija, Luksemburga ar 3:0 viesos sakāva Sanmarīno, savukārt Moldova un Baltkrievija spēlēja bez vārtu guvumiem. Tā kā Luksemburga pirmajā kārtā ar 4:0 sasita Moldovu, tā izvirzījusies 2. grupas līderpozīcijā, turklāt ar nevainojamu gūto un zaudēto vārtu attiecību - 7:0. Luksemburga kopumā izcīnīja jau trešo uzvaru pēc kārtas.

UEFA Nāciju līga, 11. septembris

LSpēleRezultātsVārtu guvēji
AIslande - Beļģija0:3 (0:2)Azārs 29' (11m) Lukaku 31' 81'
ASpānija - Horvātija6:0 (3:0)Sauls 24' Asensio 33' Kaliničs 35' (s.v.) Moreno 49' Ramoss 57' Isko 70'
BBosnija un Hercegovina - Austrija1:0 (0:0)Džeko 78'
CSomija - Igaunija1:0 (1:0)Puki 12'
CUngārija - Grieķija2:1 (2:1)Salai 15' Klainhaislers 43' - Manolas 18'
DMoldova - Baltkrievija0:0 (0:0)
DSanmarīno - Luksemburga0:3 (0:2)Šano 9' Žoakims 45'+1' Sinani 52'

, 2018-09-11 23:44, pirms 6 gadiem
Horvātijas smagākais zaudējums vēsturē , nevis smagækais zaudējums vēsturē!
, 2018-09-11 23:44, pirms 6 gadiem
MALAČI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
, 2018-09-11 23:46, pirms 6 gadiem
Nedaudz pārsteigts esmu par tik lielu sagrāvi. Labi, nav Pasaules Kauss, bet tomēr. L.Modričs ar ne kāds neizskatījās, tāpat kā visa Horvātijas izlase.
Redzēs, kas būs atbildes spēlē.
, 2018-09-12 01:02, pirms 6 gadiem
un tagad lielaakaa dalja Spaanijas nesaprashanaa kaa PK Saulu vareeja uz solinja deldeet
, 2018-09-12 08:00, pirms 6 gadiem
Šveice-Islande
Spānija-Horvātija...
A te kāds streso, ka ar BLAKUS rangā esošu komandu uz 0:0 noraujam!?
Islande vispār 0:9 divās spēlēs!?
Tak što-Latvijas futbola zelta laiki nāk ātrāk, kā varēja šķist
, 2018-09-12 08:09, pirms 6 gadiem
Horvāti svinību sekas vēl nav pārvarējuši
Kā reklāmā minerālūdens nepalīdz
, 2018-09-12 09:02, pirms 6 gadiem
Samērā loģiski. Visi pārguruši gan fiziski, gan emocionāli. Visiem, kas spēlēja PK līdz finālam, rit otrā sezona bez atpūtas, un pēc zaudējuma finālā vajadzīgs kāds laiks, lai atkal tiktu uz viļņa. Tik liels tad zāģis, jo vienā brīdī padevās.
, 2018-09-12 10:00, pirms 6 gadiem
Tiem kas smagi pārdzīvo šos rezultātus atgādinu - šīs parastās pārbaudes spēles, kas tagad saliktas organizētā formātā un puešķirts skaists nosaukums..
, 2018-09-12 10:57, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: Tiem kas smagi pārdzīvo šos rezultātus atgādinu - šīs parastās pārbaudes spēles, kas tagad saliktas organizētā formātā un puešķirts skaists nosaukums..
Tā nu gan nav. Paskaties, kādu sastāvu visi izliek,vari uzreiz kvalificēties UEFA EURO 2020.
, 2018-09-12 11:30, pirms 6 gadiem
Diezgan tipiska situācija ar komandām, kuras vienā brīdī, dažādu labvēlīgu apstākļu sakritības dēļ, vienreiz "izšauj". Galvenā šādos gadījumos ir proholoģiskā problēma, viss pārējais - pēc tam. Emaocijas ir tik sakāpinātas, ka pēc tam neizbēgami nākas iekrist bedrē.
, 2018-09-12 11:34, pirms 6 gadiem
berimors rakstīja: Diezgan tipiska situācija ar komandām, kuras vienā brīdī, dažādu labvēlīgu apstākļu sakritības dēļ, vienreiz "izšauj". Galvenā šādos gadījumos ir proholoģiskā problēma, viss pārējais - pēc tam. Emaocijas ir tik sakāpinātas, ka pēc tam neizbēgami nākas iekrist bedrē.
Nu, nez, vai par Horvātiju tā var teikt. Visu laiku izlase turās augstā līmenī, tā tev nav Grieķija vai Islande. Smagi zāģi gadās visiem. Arī Anglijai, Vācijai u.t.t.
, 2018-09-12 18:04, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: Tiem kas smagi pārdzīvo šos rezultātus atgādinu - šīs parastās pārbaudes spēles, kas tagad saliktas organizētā formātā un puešķirts skaists nosaukums..
Gandrīz, jo par parastu draudzības spēli nemaksā tādu naudu, un uzvarot parastā draudzības spēlē nevar aizbraukt uz Euro 2020 finālturnīru.
Mirklis no Lietuvas un Gibraltāra spēles Portugāles pilsētā Faru. Foto: Gibraltar Football Association

Lietuviešiem vēl viena neliela uzvara pār Gibraltāru un dalība Nāciju līgas C līmenī

Arī otrajā UEFA Nāciju līgas C un D divīziju pārspēlē Lietuva ar 1:0 pieveica Gibraltāru, nodrošinot rudenī gaidāmo spēkošanos pret Kipras, Rumānijas un Kosovas valstsvienībām.
Amerikānis Kristians Pulišičs cīņā pret jamaikieti Daišonu Bernardu. Foto: Julio Cortez/AP/Scanpix

Nāciju līgas pusfinālā ASV izglābjas pret Jamaiku un nodrošina klasisko finālu

Ziemeļu un Centrālamerikas zonas (CONCACAF) Nāciju līgas trešās sezonas finālā spēkosies iepriekšējo divu turnīru uzvarētāja ASV un Meksika, kas ir kļuvis par ierastu dueli šīs pasaules daļas sacensību pēdējās spēlēs.
Itālis Mateo Retegi pēc vārtu guvuma. Foto: Claudio Villa/AFP/Scanpix
3

Portugāle iesit piecus zviedriem, Retegi divi vārti Itālijai, Lietuva uzvar pārspēlē

Portugāles valstsvienība uzvarējusi visās 11 spēlēs jaunā galvenā trenera Roberto Martinesa vadībā, šovakar Gimaraišā ar 5:2 pārspējot Zviedrijas futbolistus.