Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Portugāle savu skatītāju priekšā triumfē pirmajā Nāciju līgas turnīrā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Portugāle savu skatītāju priekšā triumfē pirmajā Nāciju līgas turnīrā
Portugāles izlases futbolisti un līdzjutēji priecājas par vienīgo vārtu guvumu, kas izrādījās izšķirošais. Foto: EPA/Scanpix

Vēsturisku panākumu guvusi Portugāles futbola valstsvienība, kļūstot par pirmo UEFA Nāciju līgas turnīra uzvarētāju. Portu stadionā aizvadītajā finālmačā portugāļi ar 1:0 pieveica Nīderlandes izlasi. Uzvaru Portugālei atnesa Gonsalu Gedeša precīzais sitiens.

Spēles sākumā bumbas kontrolē pārsvars piederēja Nīderlandes futbolistiem, taču portugāļi aizsardzībā darbojās organizēti, neļaujot pretiniekiem tikt līdz brīviem sitieniem, uzvarot arī gaisa divcīņas Rui Patrisiu sargāto vārtu soda laukumā. Līdz ko izdevās bumbu atgūt savā rīcībā, Portugāles izlase centās pēc iespējas ātrāk nogādāt bumbu uz priekšu ātrajiem uzbrucējiem un aizskriet pretuzbrukumos, tomēr arī holandieši aizsargājās pārliecinoši. Pirmais puslīdz bīstamais moments spēlē radās pēc Bruno Fernandeša sitiena no labā flanga, bet Jaspers Silesens bumbu notvēra.

Vēl viena laba iespēja portugāļiem radās pēc stūra sitiena, kad ar galvu bīstami sita Žuzē Fonte, taču Silesens paspēja noreaģēt un bumbu tvēra. Portugāles futbolisti turpināja uzbrukt, un vārtsargam vēlreiz nācās glābt savu komandu pēc Fernandeša un Krištianu Ronaldu spēcīgiem sitieniem no distances. Ronaldu gan sitiena brīdī bija atradies aizmugures stāvoklī. Holandiešu uzbrukumie bieži apstājās jau sākuma fāzē, un portugāļi, labajā malā pieslēdzoties aizsargam Nelsonam Semedu, demonstrēja ļoti ātru pāreju no aizsardzības uzbrukumā.

45 minūšu laikā Patrisiu sargāto vārtu virzienā tika raidīts tikai viens sitiens, un Nīderlandes valstsvienības galvenais treneris Ronalds Kūmans pēc pirmā puslaika veica izmaiņas savas komandas sastāvā, Raiena Bābela vietā laukumā sūtot Kvinsiju Promesu. Otrā puslaika sākumā portugāļi izpildīja vēl vienu bīstamu stūra sitienu, un atkal otrajā stāvā tika meklēts Fonte - centra aizsargs tika pie bumbas, tomēr tai ceļā paspēja iestāties pretinieku aizsargs, bumbas lidojumu piebremzējot.

Iniciatīvu savās rokās ņēma Nīderlandes izlases smailes uzbrucējs Memfiss Depajs. Uzbrucējs pa kreiso laukuma stūri ielauzās soda laukumā un izpildīja piespēli uz vārtu priekšu - bumba adresātu nesasniedza, tomēr trāpīja pa pretinieku aizsargu, vārtsargam Patrisiu paspējot noreaģēt pēdējā brīdī un bumbu noķerot. 60. minūtē laukumā tika sūtīts arī Amsterdamas ''Ajax'' uzbrucējs Donijs van de Bēks.

Uzreiz pēc otrās holandiešu spēlētāju maiņas Portugālei pretuzbrukumā beidzot izdevās atklāt spēles rezultātu. Bernardu Silva atrada brīvu koridoru Nīderlandes aizsardzības līnijā, pietuvojās soda laukumam un atspēlēja uz vidu Gonsalu Gedešam, kurš nevilcinājās un izdarīja sitienu - Silesens bumbu nedaudz aizskāra, taču sitiens bija par spēcīgu un bumba ielidoja vārtos (1:0).

Piecas minūtes vēlāk pirmo reālo vārtu gūšanas iespēju izveidoja arī holandieši, un Patrisiu nācās rādīt visu savu meistarību, lai atvairītu Depaja sitienu ar galvu no soda laukuma vidus. Izvirzījušies vadībā, portugāļi spēlēja arvien nosvērtāk un pacietīgāk, meklējot pretuzbrukumu iespējas. Bumbas kontrolē pārsvars joprojām bija Nīderlandei. Ar ļoti bīstamu tālšāvienu izcēlās Martens de Roons, bumbai lidojot gar pašu vārtu augšējo stūri. Spēles izskaņā holandiešiem tā arī neizdevās uzlauzt ciešo Portugāles aizsardzību, un Fernadu Santuša vadītie futbolisti, un Portugāles izlases līdzjutēji varēja līksmot - esošie Eiropas čempioni kļuva arī par UEFA Nāciju līgas turnīra uzvarētājiem.

UEFA Nāciju līga, fināls. Portugāle - Nīderlande 1:0 (0:0)

Vārti: Gedešs 60`
Portugāle: Patrisiu - Semedu, Diašs, Fonte, Gereiru - Danilu, Karvalju (Nevešs 90+3`), Fernandešs (Moutinju 81`) - Ronaldu, Gedešs (R. Silva 75`), B. Silva.
Nīderlande: Silesens - Damfrīzs, De Lihts, Van Deiks, Blinds - De Roons (L. de Jongs 81`), F. de Jongs, Vijnaldums - Bergvins (Van de Bēks 60`), Depajs, Bābels (Promess 46`).

1 2 3 77 komentāri
Slēpts komentārs: viedoklis
Slēpts komentārs: Hose Girtinho

  -3 [+] [-]

, 2019-06-09 23:39, pirms 5 gadiem
Holandieši galīgi tādi nekādi
Naudu saņemam un braucam mājās
Slēpts komentārs: Hose Girtinho

  -1 [+] [-]

, 2019-06-09 23:42, pirms 5 gadiem
Fināls galīgi garlaicīgs, joprojām nesaprotu kā Holande ar tik briesmīgu spēli varēja tikt finālā. Šausmas..
Portugāle savā stilā kaut kādu vienu mēsliņu iesit un uzvar izcīnot trofeju
Slēpts komentārs: Hose Girtinho

  +5 [+] [-]

, 2019-06-09 23:57, pirms 5 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: De Ligts ir jaunās futbola paaudzes Santa Klauss "Ajax" nabagmāja tiešām nebija pelnījusi spēlēt ČL finālā, jo ar šādiem klauniem var zaudēt pat Latvijai. Iedodiet Starkovam to kausu
Ja Ajax ir nabagmāja, tad ko teikt par tavu Juvi, kas zaudēja tai nabagmājai?

  -1 [+] [-]

, 2019-06-09 23:58, pirms 5 gadiem
par De Ligtu diezgan pretruniigas sajuutas par iespeejamo transfeeru uz Barcu. it kaa veel ljoti jauns un ir laiks nepilniibas noveerst, bet vai uz to ir speejiiga Barca...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Hose Girtinho

     [+] [-]

, 2019-06-10 00:06, pirms 5 gadiem
Portugāles izpildījumā skaista spēle, holande par vēlu pamodās, bet viņu jaunie būs monstri. Krievu komentētāji par Depaju labi pateica - spēlētājs ar izdomu un talantu, bet pietrūkst klases (meistarības).

  -2 [+] [-]

, 2019-06-10 00:06, pirms 5 gadiem
Nebija jau tik traki. Tīri skatāms futbols. Un tomēr Portugālei jau otrā trofeja pēdējā laikā ! Malači! Vienīgais ka beigās visur priekšā atkal tika celts Ronaldu kaut vienīgo vārtu gūšanā viņam nebija nekādu nopelnu!

  -2 [+] [-]

, 2019-06-10 00:07, pirms 5 gadiem
Capo rakstīja: Portugāles izpildījumā skaista spēle, holande par vēlu pamodās, bet viņu jaunie būs monstri. Krievu komentētāji par Depaju labi pateica - spēlētājs ar izdomu un talantu, bet pietrūkst klases (meistarības).
Krievu komentētāji? Tu no Krievijas?

  -4 [+] [-]

, 2019-06-10 00:08, pirms 5 gadiem
iihf750 rakstīja: Ronaldo legenda, heiteri aizpisat muti
Emm, ļoti sasprindzināju atmiņu, bet nespēju atcerēties, kura nozīmīga izlašu turnīra finālā šī "leģenda" ir guvusi kaut vienus vārtus? Palīdzēsi? :-)

  -2 [+] [-]

, 2019-06-10 00:10, pirms 5 gadiem
Alpaville rakstīja: Krievu komentētāji? Tu no Krievijas?
Es arī skatos krieviski. Angļu komentētāji nav tas, nemaz nerunājot par mūsu klauniem.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-10 00:11, pirms 5 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Atzīstas, kurš piedalījās Baltijas praidā un pirms tam fanoja par "Ajax"? Gan jau vienas un tās pašas sejas
O, bija tāds Baltijas praids? par ko Tu fano? lai turpmāk zinu kā fani par to interesējas.

  -3 [+] [-]

, 2019-06-10 00:12, pirms 5 gadiem
555 rakstīja: par De Ligtu diezgan pretruniigas sajuutas par iespeejamo transfeeru uz Barcu. it kaa veel ljoti jauns un ir laiks nepilniibas noveerst, bet vai uz to ir speejiiga Barca...
Lūdzu, ņemiet viņu, kamēr "Juve" nav nopirkusi! Tā jau Kristīnei ātrāk pensija pienāks.

  -3 [+] [-]

, 2019-06-10 00:13, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: O, bija tāds Baltijas praids? par ko Tu fano? lai turpmāk zinu kā fani par to interesējas.
Pareizi - Delfu fani. Ieejot Delfos to nevar nepamanīt. Un oranžās krāsas tur netrūkst :-D

  -1 [+] [-]

, 2019-06-10 00:13, pirms 5 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Lūdzu, ņemiet viņu, kamēr "Juve" nav nopirkusi! Tā jau Kristīnei ātrāk pensija pienāks.
Juve vareetu buut vieta, kur vinju par cilveeku pataisa... par Barcu shaubos. De Jongs gan pareizaa virzienaa dodas, taads talants.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-10 00:15, pirms 5 gadiem
555 rakstīja: par De Ligtu diezgan pretruniigas sajuutas par iespeejamo transfeeru uz Barcu. it kaa veel ljoti jauns un ir laiks nepilniibas noveerst, bet vai uz to ir speejiiga Barca...
Visu sezonu speeleeja izcili un tagad peekshnji palicis slikts?

  -2 [+] [-]

, 2019-06-10 00:16, pirms 5 gadiem
555 rakstīja: Juve vareetu buut vieta, kur vinju par cilveeku pataisa... par Barcu shaubos. De Jongs gan pareizaa virzienaa dodas, taads talants.
Tikai kur līdz tam viņu bāzīs? Izīrēs? Ar tādu aģentu viņš var iet kārties.
Par De Jongu, protams, bez komentāriem.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-10 00:17, pirms 5 gadiem
NilsK rakstīja: Visu sezonu speeleeja izcili un tagad peekshnji palicis slikts?
esi paarliecinaats, ka visu sezonu speeleeja izcili? es personiigi vinjus tikai UCL skatiijos, un tur tik viennoziimiigi nav, lai arii potenciaals, protams, ir milziigs.
Slēpts komentārs: kristaps30

     [+] [-]

, 2019-06-10 00:18, pirms 5 gadiem
NilsK rakstīja: Visu sezonu speeleeja izcili un tagad peekshnji palicis slikts?
Ja jau tā saka aktīvākais Holandes līgas vērotājs, tad jau būs jātic uz vārda.

  +3 [+] [-]

, 2019-06-10 00:19, pirms 5 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Emm, ļoti sasprindzināju atmiņu, bet nespēju atcerēties, kura nozīmīga izlašu turnīra finālā šī "leģenda" ir guvusi kaut vienus vārtus? Palīdzēsi? :-)
Eu davai nemuldi, bez Ronaldo 3 vārtiem pret Šveici, Portugāle nemaz nebūtu bijusi finālā 😅

  -4 [+] [-]

, 2019-06-10 00:19, pirms 5 gadiem
kristaps30 rakstīja: Cikstulis Ronaldu uzvarēja
Ar tādu domu jau arī bija atbraucis. Īstens skauts.

  +3 [+] [-]

, 2019-06-10 00:20, pirms 5 gadiem
Kopumā pelnīti, Bernardu Silva izcils!
Slēpts komentārs: Hose Girtinho

  -1 [+] [-]

, 2019-06-10 00:22, pirms 5 gadiem
555 rakstīja: esi paarliecinaats, ka visu sezonu speeleeja izcili? es personiigi vinjus tikai UCL skatiijos, un tur tik viennoziimiigi nav, lai arii potenciaals, protams, ir milziigs.
vinja vecumaa visiem gadaas pa rupjaam,stulbaam kljuudaam,pat Pujolam taadas bija.Es vismaz vinju aizveertaam aciim njemtu komandaa,pat neskatoties uz to,ka vinja ideaalaakaa poziicija laukumaa sakriit ar Piqe.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-10 00:24, pirms 5 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Ja jau tā saka aktīvākais Holandes līgas vērotājs, tad jau būs jātic uz vārda.
Hollandes liigu vispaar nav jeegas skatiities,ja meklee baigo aizsardziibas talantu un naakamo Nestu vai Maldini.Vinji tur vispaar bez aizsardziibas speelee,tik totaalais futbols.

     [+] [-]

, 2019-06-10 00:24, pirms 5 gadiem
NilsK rakstīja: vinja vecumaa visiem gadaas pa rupjaam,stulbaam kljuudaam,pat Pujolam taadas bija.Es vismaz vinju aizveertaam aciim njemtu komandaa,pat neskatoties uz to,ka vinja ideaalaakaa poziicija laukumaa sakriit ar Piqe.
es vairaak domaaju par vinja kaa speeleetaaja progresu. Neesmu paarliecinaats, ka shii Barca ir labaakaa vieta, kur attiistiit savu aizsarga talantu, un veel konkureejot ar Pikee, kursh pie Valverdes 95% speelju speelees arii pensijas vecumaa un ar vienu kaaju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2019-06-10 00:25, pirms 5 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Ak tā? Šveice, Ungārija, kas vēl? 😏
Tu domā ka esi baigais futbola eksperts, bet realitātē tu no futbola neko īsti nesajēdz...

  -2 [+] [-]

, 2019-06-10 00:25, pirms 5 gadiem
NilsK rakstīja: Hollandes liigu vispaar nav jeegas skatiities,ja meklee baigo aizsardziibas talantu un naakamo Nestu vai Maldini.Vinji tur vispaar bez aizsardziibas speelee,tik totaalais futbols.
Bet tieši par to arī runāju. Un kurā līgā tad De Ligts visu sezonu spēlēja?
1 2 3 77 komentāri