Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Nīderlande papildlaikā satriec Anglijas fanu sirdis, iekļūstot Nāciju līgas finālā

Nīderlande papildlaikā satriec Anglijas fanu sirdis, iekļūstot Nāciju līgas finālā
Deklans Raiss pārdzīvo pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem Foto: PA Wire/Scanpix

UEFA Nāciju līgas finālā ar Portugāli tiksies Nīderlande, kas papildlaikā iesita divus vārtus un uzvarēja Anglijas valstsvienību ar 3:1, lai gan pēc pirmā puslaika "oranžie" atradās iedzinējos.

Anglija ceļu Nāciju līgā sāka ar zaudējumu spāņiem (1:2), turpinājumā spēlēja neizšķirti pret Pasaules kausa bronzas komandu Horvātiju (0:0), bet otrajā aplī pieveica kā vienus, tā otrus (3:2 pret Spāniju izbraukumā, 2:1 pret Horvātiju mājās). Tikmēr Nīderlande sāka ar zaudējumu viesos pasaules čempioniem frančiem (1:2), pēc tam mājās sakāva Vāciju (3:0), bet otrajā aplī revanšējās Francijai (2:0) un spēlēja pirmajai vietai grupā pietiekamu neizšķirtu ar Vāciju (2:2).

Spēles pirmajā puslaikā pirmā nopietnā vārtu gūšanas izdevība bija Nīderlandei. Divi oranžās formās tērptie futbolisti tomēr nespēja uzlauzt angļu aizsardzību, Harijam Magvairam atbruņojot pretinieku uzbrucēju Memfisu Depaju, kurš šosezon Francijas augstākajā līgā Lionas "Olympique" sastāvā guva desmit vārtus.

Mača turpinājumā situāciju laukumā kontrolēja Ronalda Kūmana vīri, aktīvu sniegumu demonstrēja angļu uzlecošā zvaigzne Džeidons Sančo, par kuru interesējas visi lieli Eiropas dūži. Neskatoties uz Nīderlandes izlases pārākumu, 29. minūtē Markusu Rešfordu soda laukumā nogāza Matiss de Lihts, kurš šosezon iekaroja daudzu līdzjutēju sirdis ar savu kvalitatīvo sniegumu Amsterdamas "Ajax" rindās. Galvenais tiesnesis de Lihtu brīdināja, piešķirot 11 metru soda sitienu uz Jaspera Silesena sargātajiem vārtiem. Rešfords nomānīja vārtsargu, izvirzot Trīs lauvas vadībā ar 1:0.

Pēc gūtajiem vārtiem angļi spēlēja daudz enerģiskāk, radot vairākus bīstamus momentus. 19 gadus vecais de Lihts turpināja pieļaut vairākas rupjas kļūdas, bet, pateicoties komandas biedru pūliņiem, Nīderlandes vārti palika neskarti līdz puslaika beigām.

Otrā puslaika sākumā laukumā devās Harijs Keins, nomainot pirmo vārtu autoru Rešfordu. 52. minūtē Anglijai gandrīz izdevās dubultot pārsvaru, tomēr Silesens atvairīja Sančo sitienu ar galvu. Dortmundes "Borussia" talantu vēlāk nomainīja Džese Lingārds. 72. minūtē katastrofālu spēli aizvadošais de Lihts sevi attaisnoja, gūstot vārtus ar galvu pēc stūra sitiena un panākot neizšķirtu - 1:1.

Desmit minūtes vēlāk pēc lieliskas saspēles Silesenu pārspēja uz maiņu nākušais Lingārds, tomēr pēc atkārtojuma skatīšanās tiesneši izlēma vārtus neieskaitīt, jo Lingārds piespēles brīdī atradās aizmugures stāvoklī. Septiņu minūšu garajā kompensācijas laikā labu izdevību soda laukumā izšķērdēja Depajs, sitot bumbu augstu debesīs. Uzvarētājs spēles pamatlaikā netika noskaidrots, kas nozīmēja pagarinājumu.

Papildlaika sākumā aktīvāki bija "Tulpju zemes" futbolisti, kas atmaksājās, pēkšņi izveidojot vārtu gūšanas momentu un nonākot vadība ar 2:1. Tomēr bumbai pēdējais pieskārās angļu aizsargs Kails Volkers, tādējādi ieraidot to savos vārtos. Nākamajā minūtē savus otros vārtus spēlē gandrīz guva de Lihts, tomēr Džordans Pikfords saglabāja Anglijas izredzes iekļūt finālā.

Tomēr Anglijas futbolisti izskatījās satriekti un pēc Džona Stounsa kļūdas 114. minūtē Kvinsijs Promss guva Nīderlandes trešos vārtus. Angļu fani spēli pameta pirms tiesneša svilpes, kamēr oranžā armija svinēja 3:1 uzvaru.

Nīderlande finālā tiksies ar Portugāli, kura vakardien pēc Krištianu Ronaldu lieliskā snieguma uzvarēja Šveices valstsvienību ar 3:1. Savukārt Anglija ar Šveici tiksies spēlē par trešo vietu.

Nīderlande-Anglija 3:1 (0:1)
Vārti: de Lihts 73'; Volkers 97' (s.v.), Promss 114' - Rešfords 32'
Nīderlande: Silesens, Damfrīss, de Lihts, van Deiks, Blinds, de Rūns (van de Bīks 68'), de Jongs (Strotmans 114'), Bergvijns (Propers 90'), Vijnaldums, Babels (Promss 68'), Depajs
Anglija: Pikfords, Čilvels, Magvairs, Stounss, Volkers, Bārklijs, Raiss (Alli 105'), Delfs (Hendersons 77'), Sančo (Lingārds 61'), Rešfords (Keins 46') , Stērlings

     [+] [-]

, 2019-06-07 00:51, pirms 5 gadiem
Angļiem ir prasmes un talanti, bet trūkst radošās domāšanas uzbrukumā.
Premjerlīga jau pa lielam ir ar sišanos, iešanu kaulā un gaisa divcīņām, bet līdz ar mazāk radošas darbības.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-07 00:56, pirms 5 gadiem
Apsveicu oranžos! Atrieba Ajax

  -2 [+] [-]

, 2019-06-07 01:05, pirms 5 gadiem
Premjerlīga ir tīri uz arzemnieku pleciem. Neviens Anglis nespīd , bet zemàkie klubi kur angļu ir vairāk ta arī sitās par 7 lidz 18 vietu

  -4 [+] [-]

, 2019-06-07 07:45, pirms 5 gadiem
Edyy5 rakstīja: Premjerlīga ir tīri uz arzemnieku pleciem. Neviens Anglis nespīd , bet zemàkie klubi kur angļu ir vairāk ta arī sitās par 7 lidz 18 vietu
Aha, un tāpat kloķi ieliek taviem spāņiem, itāļiem utt.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-07 08:23, pirms 5 gadiem
D-Mob rakstīja: Aha, un tāpat kloķi ieliek taviem spāņiem, itāļiem utt.
Abi salīdzinat divas nesalīdzināmas lietas, tas ir, izlašu futbolu ar klubu futbolu. Ja skatītos pēc šādas mērauklas, tad Argentīnas izlasei vajadzētu būt PK autsaideriem.

  +3 [+] [-]

, 2019-06-07 08:32, pirms 5 gadiem
Kādas kļūdas uztaisīt papildlaikā tas ir psc

     [+] [-]

, 2019-06-07 08:59, pirms 5 gadiem
erty rakstīja: Abi salīdzinat divas nesalīdzināmas lietas, tas ir, izlašu futbolu ar klubu futbolu. Ja skatītos pēc šādas mērauklas, tad Argentīnas izlasei vajadzētu būt PK autsaideriem.
Jo... Argentīnas čempis būtu Igaunijas līmenī pēc Tavām domām?!

  -1 [+] [-]

, 2019-06-07 09:27, pirms 5 gadiem
D-Mob rakstīja: Aha, un tāpat kloķi ieliek taviem spāņiem, itāļiem utt.
Kad pēdējo reizi angļi ir likuši kloķi spāņiem? Un kad itāļiem? Spēlēšana otršķirīga turnīra pusfinālā jau ir lēciens virs savām spējām.

  +3 [+] [-]

, 2019-06-07 09:38, pirms 5 gadiem
Kad anglu speletaji speles arpus anglijas ,tad ari speles limenis bus savadaks.

     [+] [-]

, 2019-06-07 10:22, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Jo... Argentīnas čempis būtu Igaunijas līmenī pēc Tavām domām?!
Tā gluži nav, bet pie top nacionālajiem čempionātiem arī nevarēsi pieskaitīt. Ļoti liela daļa izlases spēlētāji viņiem spēlē tieši Eiropas klubos.

  -2 [+] [-]

, 2019-06-07 10:43, pirms 5 gadiem
kasagrande rakstīja: Kad pēdējo reizi angļi ir likuši kloķi spāņiem? Un kad itāļiem? Spēlēšana otršķirīga turnīra pusfinālā jau ir lēciens virs savām spējām.
Anglija spēlēja arī pēdējā Pasaules kausa pusfinālā. Kur bija spāņi un kur nu vēl itāļi? Pašreizējā Sautgeita vadītā Anglijas izlase ir sasniegusi labāku rezultātu par pieminētajiem gan pirmšķirīgā, gan otršķirīgā turnīrā.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-07 10:52, pirms 5 gadiem
..ļoti ceru, ka oranžie arī finālu spēs paņemt, ja reiz Šveice bija gatava uzvarēt portugāļus, tikai noraka spēles pašas beigas.

  -2 [+] [-]

, 2019-06-07 10:59, pirms 5 gadiem
Šito spēli vajadzētu izmeklēt par iespējamu angļu dalību toto. Nu kā var tik bērnišķīgas kļūdas izdarīt

     [+] [-]

, 2019-06-07 11:00, pirms 5 gadiem
angļiem par ilgu pauze pēc EPL beigām 12.maijā...aizsargi zaudējuši fizisko formu un daudzi tak laikam svinējuši gan EPL kausu, gan FA kausu, gan ČL kausu, gan EL kausu...

     [+] [-]

, 2019-06-07 11:06, pirms 5 gadiem
dakots rakstīja: angļiem par ilgu pauze pēc EPL beigām 12.maijā...aizsargi zaudējuši fizisko formu un daudzi tak laikam svinējuši gan EPL kausu, gan FA kausu, gan ČL kausu, gan EL kausu...
ČL svinētāji Anglijas izlasē nemaz nebija, šķiet! Holande gan labākajā sastāvā, kaut vai Virgils no Liverpūles!

Hup Holland!!!

     [+] [-]

, 2019-06-07 11:49, pirms 5 gadiem
ficuks rakstīja: ČL svinētāji Anglijas izlasē nemaz nebija, šķiet!
nu, tak saprotams tas - vēl joprojām svin !

     [+] [-]

, 2019-06-07 11:49, pirms 5 gadiem
ficuks rakstīja: ČL svinētāji Anglijas izlasē nemaz nebija, šķiet! Holande gan labākajā sastāvā, kaut vai Virgils no Liverpūles!

Hup Holland!!!
Hendersons bija

     [+] [-]

, 2019-06-07 16:09, pirms 5 gadiem
Andi rakstīja: Anglija spēlēja arī pēdējā Pasaules kausa pusfinālā. Kur bija spāņi un kur nu vēl itāļi? Pašreizējā Sautgeita vadītā Anglijas izlase ir sasniegusi labāku rezultātu par pieminētajiem gan pirmšķirīgā, gan otršķirīgā turnīrā.
To taču Tu saproti, ka spāņu izredzes atkal kļūt par Eiropas vai Pasaules čempioniem ir daudz lielākas, nekā angļiem.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-07 16:20, pirms 5 gadiem
Andi rakstīja: Anglija spēlēja arī pēdējā Pasaules kausa pusfinālā. Kur bija spāņi un kur nu vēl itāļi? Pašreizējā Sautgeita vadītā Anglijas izlase ir sasniegusi labāku rezultātu par pieminētajiem gan pirmšķirīgā, gan otršķirīgā turnīrā.
Un kas tad bija ar spāņiem un angļiem pēdējā pk, pateiksi, ka baigā starpība tikai tāpēc, ka angļi līdz pusfinālam aizkūlās? Spāņiem bija fatāla neveiksme, viņi bija trīs galvastiesas pārāki par krieviem, kuri visu spēli savā soda laukumā notusēja. Un vēlāk jau angļi pakāsa horvātiem, kas pret krieviem neizskatījās tik pārāki, kā spāņi. Tā, ka viss vnk apstākļu sakritība, bet spāņu potenciāls ir daudz lielāks un viņi noteikti būs atkal čempioni pirms angļiem, kuri sazin, vai vispār jelkad par tādiem kļūs.

     [+] [-]

, 2019-06-08 09:52, pirms 5 gadiem
Noskatījos kopsavilkumu. Angļi tādi paši nabagi kā vienmēr. Tikai pāķi var fanot par šādu futbola izlasi.