Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latvijas nākamā pretiniece Gruzija Nāciju līgu atklāj ar uzvaru Kazahstānā

Latvijas nākamā pretiniece Gruzija Nāciju līgu atklāj ar uzvaru Kazahstānā
Giorgi Čekvatadze
Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Nāciju līgas pirmajā spēlē Gruzija viesos ar 2:0 pārspēja Kazahstānu. Gruzija tiek uzskatīta par Latvijas pārstāvētās D1 grupas favorīti un pēc trim dienām uzņems Latviju savā laukumā.

Gruzijas izlase pirms trim dienām bija pārbaudes mačā cietusi neveiksmi pret Luksemburgu ar 0:1. Šodienas mačā Gruzijai gan bija gandrīz pavisam cits pamatsastāvs – nomainīti bija astoņi spēlētāji.

Astanā notiekošais mačs pirmajā puslaikā noritēja ar Gruzijas pārsvaru, bet bez vārtu guvumiem. Abas komandas gan nonāca ļoti tuvu tam, taču savas lieliskās iespējas nespēja izmantot. Gruziju no droša vārtu zaudējuma glāba aizsargs, kurš akrobātiskā lēcienā izsita bumbu no vārtu līnijas.

Pirmie vārti Nāciju līgas vēsturē tika gūti mača 69. minūtē, kad ar precīzu sitienu tālajā devītniekā no apmēram 18 metriem trāpīja Giorgi Čakvetadze, Beļģijas „Gent” pussargs. Dažas minūtes vēlāk Gruzijai izdevās nostiprināt savu pārsvaru, kad Kazahstānas vārtsargs atvairīja Kazaišvili sitienu, taču darīja to neveiksmīgi, bumbai atsitoties pret Kazahstānas ukraini Serhiju Maliju un ielidojot savos vārtos.

Kopumā spēlē Kazahstāna bumbu kontrolēja nedaudz vairāk un pārāka arī sitienu skaita ziņā (15:10, vārtu rāmī 4:3), taču savu skatītāju priekšā rezultātu vairs labot nespēja, zaudējot 0:2.

Otrā D divīzijas pirmās grupas spēle norisināsies šovakar Rīgā, Latvijai uzņemot Andoru. Latvija pēc tam desmitajā septembrī viesosies Gruzijā, sacenšoties ar izlasi, kurai iepriekšējā savstarpējā mačā zaudēja ar 0:5.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-09-06 23:51, pirms 6 gadiem
Kā Latvija dabūs pa dirsu....0-3 vismaz!
Mirklis no Lietuvas un Gibraltāra spēles Portugāles pilsētā Faru. Foto: Gibraltar Football Association

Lietuviešiem vēl viena neliela uzvara pār Gibraltāru un dalība Nāciju līgas C līmenī

Arī otrajā UEFA Nāciju līgas C un D divīziju pārspēlē Lietuva ar 1:0 pieveica Gibraltāru, nodrošinot rudenī gaidāmo spēkošanos pret Kipras, Rumānijas un Kosovas valstsvienībām.
Amerikānis Kristians Pulišičs cīņā pret jamaikieti Daišonu Bernardu. Foto: Julio Cortez/AP/Scanpix

Nāciju līgas pusfinālā ASV izglābjas pret Jamaiku un nodrošina klasisko finālu

Ziemeļu un Centrālamerikas zonas (CONCACAF) Nāciju līgas trešās sezonas finālā spēkosies iepriekšējo divu turnīru uzvarētāja ASV un Meksika, kas ir kļuvis par ierastu dueli šīs pasaules daļas sacensību pēdējās spēlēs.
Itālis Mateo Retegi pēc vārtu guvuma. Foto: Claudio Villa/AFP/Scanpix
3

Portugāle iesit piecus zviedriem, Retegi divi vārti Itālijai, Lietuva uzvar pārspēlē

Portugāles valstsvienība uzvarējusi visās 11 spēlēs jaunā galvenā trenera Roberto Martinesa vadībā, šovakar Gimaraišā ar 5:2 pārspējot Zviedrijas futbolistus.