Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Gruzijas izlases kapteinis saņēmis draudus no gruzīnu ultralabējās kustības

Rolands Eliņš

Gruzijas izlases kapteinis saņēmis draudus no gruzīnu ultralabējās kustības
Gurams Kašia šodienas spēlē pret Kazahstānu
Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Gruzijas futbola izlases kapteinis Gurams Kašia saņēmis draudus no šīs valsts ultralabējās kustības "Gruzīnu maršs" pārstāvjiem par savu attieksmi pret seksuālajām minoritātēm.

Kašia pērn, kad pārstāvēja Nīderlandes klubu "Vitesse", vienā no spēlēm laukumā devās ar varavīksnes krāsu apsēju uz rokas, tādējādi iestājoties par dzimumu līdztiesību. Savukārt 22.augustā Kašia saņēma Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) balvu "EqualGame", kas tika piešķirta par "drosmīgu rīcību līdztiesības atbalstīšanā".

Šīs balvas piešķiršana Gruzijas izlases kapteinim viņa dzimtenē izsaukusi vētrainu reakciju, daļai sabiedrības nosodot futbolista rīcību, bet daļai atbalstot.

Pret Kašiu sociālajos tīklos tika vērsts pamatīgs apvainojumu vilnis, nosodot viņa rīcību un uzskatus. Visaktīvāk uzdarbojušies "Gruzīnu marša" pārstāvji, kuri iepriekš asi iestājušies pret geju propagandu. Kustība solījusi rīkot mītiņu un protestu pirms Gruzijas un Latvijas izlašu svētdienas spēles, aicinot Kašiu izslēgts no komandas.

Gruzija un Latvija svētdien tiksies jaunizveidotās UEFA Nāciju līgas ietvaros.

Viens no kustības līderiem arī izteicis draudus futbolistam, par ko ticis izsaukts uz policiju.

Tikmēr futbolistam, kurš tagad pārstāv ASV klubu Sanhosē "Earthquakes" dzimtenē netrūkst atbalstītāju, kuri viņa rīcību uzskata par drosmīgu. Jau pērn laikraksts "Netgazeti" viņu atzina par Gruzijas gada cilvēku par ieguldījumu cīņā par cilvēka tiesībām Gruzijā. Futbolistu atbalsta arī Gruzijas Futbola federācija.

Kašia, neklātienē saņemot UEFA balvu, norādīja, ka viņš tic cilvēku līdztiesībai neatkarīgi tam, kam viņi tic, ko viņi mīl. "Es turpināšu iestāties par līdztiesību un vienādām tiesībām visiem," skaidroja futbolists, kurš gan pēc homofobu uzbrukumiem sociālajā vidē ir deaktivizējis savus profilus "Facebook" un "Instagram" vietnēs.

Izmantotie resursi:
LETA

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-07 01:10, pirms 6 gadiem
Tie Georgian March droši vien ir kaut kāds Putinam izdevīgs tirliņu grupējums, kuru nevajadzētu ņemt vērā