Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Anglijas un Nīderlandes talanti cīnīsies par vietu Nāciju līgas finālā

Anglijas un Nīderlandes talanti cīnīsies par vietu Nāciju līgas finālā
Rahīms Stērlings. Foto: PA Wire / Scanpix

Šovakar pulksten 21:45 Portugāles pilsētā Gimarainšā sāksies UEFA Nāciju līgas pusfināla cīņa starp Angliju un Nīderlandi. Tikai viena no šīm komandām iekļūs Nāciju līgas pirmās sezonas finālā, kur jau gaida Portugāle.

Nāciju līgas pirmajā pusfinālā 2016. gada Eiropas čempione Portugāle ar Krištianu Ronaldu priekšgalā (trīs gūti vārti) ar 3:1 pieveica Šveici, kas FIFA pasaules rangā atrodas astotajā vietā. Šodien tiks izspēlēta otra fināla vieta, savā starpā to izspēlējot Nīderlandei un Anglijai.

Anglija ceļu Nāciju līgā sāka ar zaudējumu spāņiem (1:2), turpinājumā spēlēja neizšķirti pret Pasaules kausa bronzas komandu Horvātiju (0:0), bet otrajā aplī pieveica kā vienus, tā otrus (3:2 pret Spāniju izbraukumā, 2:1 pret Horvātiju mājās). Tikmēr Nīderlande sāka ar zaudējumu viesos pasaules čempioniem frančiem (1;2), pēc tam mājās sakāva Vāciju (3:0), bet otrajā aplī revanšējās Francijai (2:0) un spēlēja pirmajai vietai grupā pietiekamu neizšķirtu ar Vāciju (2:2).

Pārējā laikā angļi izcīnījuši trīs ļoti pārliecinošas uzvaras - 3:0 pārbaudes spēlē pret ASV, bet "Euro 2020" kvalifikācijas ievadā 5:0 pret Čehiju un 5:1 Melnkalnē. Nīderlandei pārbaudes spēļu nebija, toties "Euro 2020" kampaņa martā tika sākta mainīgām sekmēm. Izdevās sakaut Baltkrieviju (4:0), bet trīs dienas vēlāk mājās tika zaudēts Vācijai (2:3).

Anglija un Nīderlande pēdējo reizi savā starpā spēlēja pagājušā gada martā, kad pārbaudes mačā Amsterdamā Džese Lingārds guva vienīgos vārtus, ļaujot angļiem svinēt minimālu panākumu (1:0). Šajā desmitgadē spēlēts vēl divas reizes un abās uzvarēja Nīderlande (pārbaudes mačos 2016. gadā (2:1) un 2012. gadā (3:2)). Savukārt vēl iepriekšējā desmitgadē četros no pieciem mačiem tika fiksēti neizšķirti (vienā uzvarēja nīderlandieši).

"Šī būs aizraujoša spēle, stadions būs pilns, atmosfēra būs vienreizēja. Abas komandas vēlas parādīt labu futbolu, abām ir spēlētāji, kas pieraduši pie šādām spēlēm. Šīs ir spēles, kurās vienmēr vēlies piedalīties arī pats," gaidāmo maču līdzjutējiem mēģināja "pārdot" Anglijas izlases galvenais treneris Garets Sautgeits. "Abās komandās ir daudzsološi jaunie spēlētāji. Vienmēr esmu apbrīnojis veidu, kādā nīderlandieši spēlē. Bet mēs vairs neesam apmierināti vien ar to, ka labi nospēlējam. Spēlētāji izcīna lielas uzvaras ar klubiem, mēs attīstām uzvarētāju mentalitāti arī izlasē."

"Kad sāc izcīnīt trofejas un apbalvojumus, tas tevi padara izsalkušu pēc kā vairāk. Nedomāju, ka Anglija pasaules rangā ir ceturtā tāpat vien. Kad pēdējoreiz spēlējām savā starpā, neparādījām to labāko sniegumu, Anglija bija tikusi tālāk savā attīstībā Domāju, ka tagad esam tuvāk. Man ir pilnīga pārliecība, ka varam viņus uzveikt," sacīja Nīderlandes izlases galvenais treneris Ronalds Kūmans.

UEFA Nāciju līgas finālturnīrs

DatumsLaiksSpēleRezultāts
5. jūnijs21:45Portugāle – Šveice3:1
6. jūnijs21:45Nīderlande – Anglija
9. jūnijs16:00Par 3. vietu
9. jūnijs21:45Fināls

, 2019-06-06 12:57, pirms 5 gadiem
ltv 7 rāda?
, 2019-06-06 13:12, pirms 5 gadiem
hokejafaaans rakstīja: ltv 7 rāda?
Nē, TV Play Sports gan rādīs.
, 2019-06-06 13:45, pirms 5 gadiem
Kādi sastāvi?
Mirklis no Lietuvas un Gibraltāra spēles Portugāles pilsētā Faru. Foto: Gibraltar Football Association

Lietuviešiem vēl viena neliela uzvara pār Gibraltāru un dalība Nāciju līgas C līmenī

Arī otrajā UEFA Nāciju līgas C un D divīziju pārspēlē Lietuva ar 1:0 pieveica Gibraltāru, nodrošinot rudenī gaidāmo spēkošanos pret Kipras, Rumānijas un Kosovas valstsvienībām.
Amerikānis Kristians Pulišičs cīņā pret jamaikieti Daišonu Bernardu. Foto: Julio Cortez/AP/Scanpix

Nāciju līgas pusfinālā ASV izglābjas pret Jamaiku un nodrošina klasisko finālu

Ziemeļu un Centrālamerikas zonas (CONCACAF) Nāciju līgas trešās sezonas finālā spēkosies iepriekšējo divu turnīru uzvarētāja ASV un Meksika, kas ir kļuvis par ierastu dueli šīs pasaules daļas sacensību pēdējās spēlēs.
Itālis Mateo Retegi pēc vārtu guvuma. Foto: Claudio Villa/AFP/Scanpix
3

Portugāle iesit piecus zviedriem, Retegi divi vārti Itālijai, Lietuva uzvar pārspēlē

Portugāles valstsvienība uzvarējusi visās 11 spēlēs jaunā galvenā trenera Roberto Martinesa vadībā, šovakar Gimaraišā ar 5:2 pārspējot Zviedrijas futbolistus.