Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Čehija riska dēļ atsakās pirmdien spēlēt, bet spēle tāpat notiks

Agris Suveizda

Čehija riska dēļ atsakās pirmdien spēlēt, bet spēle tāpat notiks
Mihaels Krmenčīks un Vladimīrs Coufals svin vārtu guvumu. Foto: AFP/Scanpix

Čehijas futbola izlase sestdienas rītā pavēstīja par lēmumu neaizvadīt pirmdien paredzēto mājas spēli Olomoucā pret Skotiju, baidoties par Covid-19 izplatīšanos komandas iekšienē, tomēr pāris stundu vēlāk atzina, ka spēle notiks, kā plānots.

Vakar Čehijas izlase izbraukumā pārliecinoši ar 3:1 sakāva kaimiņus slovākus, taču gatavošanos spēlei un došanos uz Bratislavu ietekmēja pozitīvas Covid-19 analīzes kādam no personāla pārstāvjiem. Spēlē nepiedalījās vieni no potenciālajiem līderiem Patriks Šiks un Tomāšs Součeks, kuriem par spīti negatīvām analīzēm nācās doties pašizolācijā, jo viņi bija inficētā personāla pārstāvja kontaktpersonas.

Uz Bratislavu čehi devās ar 24 stundu kavēšanos un atsevišķās grupās ceļu mēroja ar autotransportu, nevis UEFA visām izlasēm ieteikto transporta veidu – līgumreisu. Neskatoties uz to, ka pārējai komandai arī atkārtotas analīzes bija negatīvas, izlases pārstāvjiem un higiēnas oficierim, kas pandēmijas laikā ir jauns UEFA amats spēļu organizēšanas personālā, dalās domas par iespējamo infekcijas izplatības risku. Drošības nolūkos čehi sākotnēji nolēma pirmdien spēli neaizvadīt, tomēr UEFA atlikt spēli nesteidz un ziņoja, ka tā notiks, kā plānots. Pāris stundu vēlāk arī čehi pavēstīja, ka mačs tiks aizvadīts - tiesa, tās sastāvā būs jauni futbolisti un treneri.

Kamēr Čehija izbraukumā pārspēja slovākus, Skotija mājās nenosargāja uzvaru pār Izraēlu (1:1). Jāatzīmē, ka čehu spēli Bratislavā tiesāja Latvijas arbitru brigāde – Andris Treimanis, Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasjonņikovs un Aleksandrs Golubevs.

Izmantotie resursi:
https://repre.fotbal.cz/reprezentac...