Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas U-19 izlases aizsargs pievienojas Itālijas "A Sērijas" klubam

Latvijas U-19 izlases aizsargs pievienojas Itālijas "A Sērijas" klubam
Foto: www.athleticfc.com

Latvijas centra aizsargs Aleksejs Giļničs uz trim gadiem pievienosies Itālijas "A Sērijas" klubam "Cesena". Iepriekšējos trīs gadus 18 gadus vecais Giļničs pavadīja Zviedrijā un meistarību slīpēja Zviedrijas ceturtās divīzijas komandā "Athletic". Paredzams, ka Itālijā Giļničs spēlēs "Primavera" turnīrā, kur piedalas Itālijas spēcīgāko vienību jauniešu komandas.

1993.gada maijā dzimušais Giļničs, kurš janvārī notiekošajā Granatkina piemiņas turnīrā Sanktpēterburgā visās trīs spēlēs bija Latvijas U-19 izlases kapteinis, karjeru turpinās Itālijas "Cesena", kas pagājušajā sezonā ieņēma 15.vietu "A Sērijā". Līdz ar to Giļničs kļuvis par vienu no retajiem Latvijas futbolistiem, kas ir vai ir bijuši Eiropas "Top 5" līgu klubu sistēmā. Tiesa, jāatzīmē, ka Aleksejs, visticamāk, spēlēs "Primavera" čempionātā.

"Primavera" piedalās A un B sēriju klubu jauniešu komandas. Pagājušajā sezonā "Cesena" savā grupā 26 mačos iekrāja tikai 18 punktus un 14 komandu konkurencē ierindojās 12.vietā. Izslēgšanas spēlēm "Cesena", protams, nekvalificējās. Giļničs, kurš iepriekš spēlēja Zviedrijas ceturtajā divīzijā, noslēdzis trīs gadu profesionālo līgumu. Kā vēsta "Athletic" galvenais treneris Bens Letaeifs, par Giļniču interesi izrādīja arī vairāki Stokholmas klubi (piemēram, "Hammarby" un "Brommapojkarna") un Francijas "Ligue 2" vienība "Monaco".

Izmantotie resursi:
Athletic FC : Start
Sportnik


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-06-24 15:24, pirms 13 gadiem
Jācer ka nesanāks kā Gauračam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-06-24 15:50, pirms 13 gadiem
Iespaidīgs leciens no Zviedrijas 4. līgas uz S Seriju. Pat tad, ja netiks uzreiz sastāvā, tas jau tāpat ir labi izaugsmei. Interesanti, kas tagad Itālijā notiek ar brīnumbērnu Sergeju Vorobjovu.
, 2011-06-24 16:09, pirms 13 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: domā, ka spēlēs?
Visam savs laiks, bet ziņa tiešām iepriecina!
, 2011-06-24 17:36, pirms 13 gadiem
Vismaz ir vērts paskatīties, kā spēlē Cesena klubs
, 2011-06-24 17:46, pirms 13 gadiem
Vynilz rakstīja: Jācer ka nesanāks kā Gauračam.
Gauračs ir spēlējis "Primaverā" ļoti labi un ar savu klubu ir bijis Itālijas trijniekā. Tur diemžēl jāreķinās ar to, ka spēlēt var līdz 21 gadu vecumam un reti kurš uz to brīdi kļust par gatavu spēlētāju.
, 2011-06-24 18:52, pirms 13 gadiem
Iespaidīgs lēciens karjerā tiešām. Apsveicu. Bet tiešām liels prieks, ka par mūsējiem (šoreiz gan vēl ar Zviedrijas starpniecību) interesējas tādi klubi kā Monaco un Cesena. Lai veicas. Protams, domāt, ka viņš spēlēs A sērijā tagad, nav reāli, bet pēc gadiem trim, četriem viss ir iespējams. Lai veicas!
, 2011-06-24 20:00, pirms 13 gadiem
Granatkina kausa izcīņā viennozīmīgi bija viens no līderiem Latvijas izlasē. Lai veicas Itālijā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-06-28 21:56, pirms 13 gadiem
ar Mutu varēs nodot
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov
1

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.