Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Verpakovskim 61 minūte, Bulvītis un Solovjovs atrādās Slovākijā

Verpakovskim 61 minūte, Bulvītis un Solovjovs atrādās Slovākijā
Nauris Bulvītis
Foto: www.caleyjags.com

Šodien Latvijas izlases uzbrucēja Māra Verpakovska pārstāvētais "Ergotelis" Grieķijas futbola čempionāta spēlē tikās ar "Olympiakos Volou" komandu. "Ergotelis" piederēja iniciatīva, taču krētieši 58.minūtē palika mazākumā, un cīņa noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu – 0:0. Verpakovskis maču uzsāka pamatsastāvā, bet 61.minūtē tika nomainīts. Savukārt citi Latvijas futbolisti, Nauris Bulvītis un Aleksandrs Solovjovs, mēģinās tikt pie darba Slovākijā. Abi devušies uz pārbaudi Trnavas "Spartak" klubā un jau paspējuši aizvadīt vienu spēli.

Verpakovskis pamatsastāvā, "Ergotelis" spēlē neizšķirti

Grieķijas Superlīgas 17.kārtas spēlē Hēraklejas "Ergotelis" savā laukumā uzņēma "Olympiakos Volou". Lai arī pretinieki vēl pagājušajā sezonā spēlēja otrajā līgā, pirms šodienas mača "Olympiakos" turnīra tabulā atradās par vietu augstāk nekā "Ergotelis" – astotajā. Tomēr tabulas vidusdaļa ir tik blīva, ka viss var mainīties vienā mirklī.

Iepriekšējās 16 spēlēs "Olympiakos" bija iekrājis 21 punktu, turklāt vairāk nekā pusē (deviņās) spēļu cīnoties neizšķirti. Savukārt "Ergotelis" līdz šim gājis bija kā pa viļņiem – sešas uzvaras un astoņi zaudējumi. Tomēr pēdējā laikā "Ergotelis" spēlējis visai veiksmīgi, un šopēcpusdien bija lieliska iespēja gan pietuvoties labāko pieciniekam, gan atrauties no bīstamās zonas.

Pirmajās 45 minūtēs ar bumbu krietni vairāk darbojās mājinieki, taču krētiešu uzbrukumi bija visai bezzobaini. Pussargi ļoti reti tiešā vārtu tuvumā apgādāja ar bumbu priekšējās līnijas spēlētājus, līdz ar to viesu vārtsargam nenācās rauties vaiga sviedros. Visai reti tuvu soda laukumam pie bumbas tika arī Verpakovskis, kurš ceturto spēli pēc kārtas izgāja pamatsastāvā. Vienreiz gan Māris varēja nokļūt izdevīgā pozīcijā, tomēr soda laukumā pirmais pie bumbas bija vārtsargs.

Pirmā puslaika beigās "Olympiakos" futbolisti izveidoja labu pretuzbrukumu, taču teicams vārtos bija Josifs Daskalakis. Ja pirmajās 45 minūtēs "Ergotelis" izveidoja vien pāris pusmomentus, otro puslaiku mājinieki iesāka krietni sparīgāk. "Ergotelis" vairākkārt apdraudēja pretinieku vārtus, taču izvirzīties vadībā tik un tā nespēja. 58.minūtē "Ergotelis" palika mazākumā, bet pēc trim minūtēm Verpakovskis tika nomainīts. Īsi pirms nomaiņas Mārim bija laba vārtu gūšanas iespēja, taču viņa sitienu no 14 metriem atvairīja vārtsargs. Mačā vārti tā arī netika gūti – 0:0.

Bulvītis un Solovjovs atrādās Slovākijā

23 gadus vecais aizsargs Nauris Bulvītis šo sezonu pavadīja FK "Ventspils" sastāvā, taču viņam ir arī pieredze ārzemju klubā - Bulvītis ir spēlējis skotu klubā "Inverness". Savukārt 22 gadus vecais Aleksandrs Solovjovs nesekmīgi mēģināja iejusties Kipras 2. līgas klubā "Atromitos". Tagad abi Slovākijā lūkos tikt Trnavas "Spartak" rindās. Jāpiebilst, ka kopā ar Bulvīti un Solovjovu uz pārbaudi paņemts arī kāds brazīlietis.

Mūsējie jau paspējuši aizvadīt vienu spēli "Spartak" sastāvā. Cīņā pret Čehijas 2. spēcīgākās līgas klubu "Zlin" tika gūta uzvara ar 1:0. Bulvītis nospēlēja pilnu spēli, bet Solovjovs tika nomainīts 75. minūtē. Pēc mača galvenā trenera asistents Jozefs Šurans sacījis, ka Bulvītis sevi parādījis no labākās puses.

"Spartak" pagājušajā sezonā Slovākijas čempionātā 12 komandu konkurencē ieņēma 7. vietu, bet šajā sezonā pēc pirmās sezonas daļas (šobrīd turnīrā iestājies ziemas pārtraukums) jeb 18 no 33 kārtām atrodas pat 4. pozīcijā, no līderes un Čempionu līgas grupu turnīra dalībnieces atpaliekot par astoņiem punktiem.

Savukārt "Skonto" futbolists Aleksandrs Fertovs, kurš pērnā gada izskaņā uz pārbaudes laiku pabija "GKS Bełchatów", nav izpelnījies uzaicinājumu ar šo komandu turpināt treniņus arī jaunajā gadā. Futbolists šobrīd turpina gatavoties sezonai "Skonto" rindās.

Izmantotie resursi:
Profutbal.sk
Αρχική σελίδα | Superleague Ελλάδα


Slēpts komentārs: Ferrari Nr.1 in my heart
, 2011-01-09 03:24, pirms 13 gadiem
ja un bulvitis netisham ar celi izsitis vina slaveno priekszobu, pardos ebaya un vares vairs nespelet futeni
, 2011-01-09 12:37, pirms 13 gadiem
Nu nebūtu nemaz tik slikti. It īpaši Solovjovam, kuram pēc atlaišanas no FKV nav veicies. Lai izdodas abiem. Slovākijas čempionāta līmenis ir normāls. Domāju, ka mazliet augstāks, nekā Latvijas, bet katrā ziņā nav arī nekas tāds, kur nevarētu iejusties. Veiksmi. Pie tam klubam šī sezona pagaidām izskatās ļoti laba.
, 2011-01-09 13:08, pirms 13 gadiem
Paskatījos youtube, līdzjūtēji tam klubam tiešām labi.
, 2011-01-09 17:37, pirms 13 gadiem
kads var pateikt vai Verpakovskis ir kadu golu iesitis? visu laiku tikai paradas cik minutes nospelejis ko vins tur laukuma dara? vai ari vins tagad ir aizsarga pozicija??
, 2011-01-09 18:14, pirms 13 gadiem
mazais23 rakstīja: kads var pateikt vai Verpakovskis ir kadu golu iesitis? visu laiku tikai paradas cik minutes nospelejis ko vins tur laukuma dara? vai ari vins tagad ir aizsarga pozicija??
Jā, ir iesitis 1 golu šajā sezonā.
, 2011-01-09 18:16, pirms 13 gadiem
Prieks, ka Māris atkal izgājis pamatsastāvā. Vārtus neizdodas gūt, taču ar savu aktivitāti laikam pārliecina treneri. Kā tad savādāk gūt vārtus, ja ne aktīvi spēlējot un cīnoties? Nu tad cerams, ka Bulvītis sevi apliecinās. Par Solovjovu pagaidām tad neizskatās diez ko spīdošs iespaids... Žēl, ka Fertovam pārcelšanās uz Poliju nesanāks, bet var jau vēl paspēt kaut kur pārbaudē aizbraukt vai arī vienkārši sevi labi jāparāda Sadraudzības kausā. Lai veicas visiem.
, 2011-01-09 21:20, pirms 13 gadiem
Verpis nākoš gad uz Baku.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.