Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

A.Silagailis: "Daudz iegūstu pat treniņos"

A.Silagailis: "Daudz iegūstu pat treniņos"
Artūrs Silagailis (trešais no kreisās) noskatās uz
Doņeckas "Shakhtar" uzvaras vārtu guvumu
Foto: www.shakhtar.com

"Protams, vēl daudz jāstrādā - citi aizsargi ir pieredzējušāki, un esmu ļoti priecīgs, ka varu spēlēt kopā ar viņiem - pat treniņos gūstu pieredzi un saprotu, ka vēl daudz jāieliek, lai spēlētu tādā līmenī," šodien intervijā ar eSports.lv pastāstīja Ukrainas kluba Krivijrogas "Kryvbas" latviešu aizsargs Artūrs Silagailis.

Jau ziņojām, ka vakar Ukrainas Premjerlīgā futbolā latviešu aizsargs Artūrs Silagailis savas Krivijrogas "Kryvbas" sastāvā aizvadīja visu maču pret titulēto Ukrainas čempioni Doņeckas "Shakhtar". Artūram tā bija otrā spēle šosezon Ukrainas Premjerlīgā. Pateicies par apsveikumu dzimšanas dienā (vakar Artūram apritēja 22 gadi), Silagailis labprāt piekrita intervijai, kurā pastāstīja par vakardienas maču 10 000 skatītāju klātbūtnē pret "Shakhtar", savām cerībām arī turpmāk spēlēt "Kryvbas" pamatsastāvā, dzīvi visai vienmuļajā "Kryvbas" un daudz ko citu.

- Kāda vakar izvērtās spēle pret titulēto Doņeckas "Shakhtar"?
- Nospēlējām labi, "Shakhtar" pat nebija daudz iespēju - pirmajā puslaikā vispār nevienas. Tad pretinieki dabūja noraidījumu, un varbūt mums vajadzēja pārkārtoties, uzlaist otru uzbrucēju... Taču to neizdarījām, un tā sanāca, ka ielaidām vārtus, lai gan "Shakhtar" arī otrajā puslaikā neko īpašu neparādīja.

- Kā pats nospēlēji pēc tam, kad ilgāku laiku biji bez spēļu prakses?
- Sākumā bija neliels uztraukums, bet tas tikai līdz pirmajam pieskārienam bumbai. Pēc tam viss bija kārtībā, un it kā nospēlēju diezgan labi. Pārsvarā kļūdu nebija, arī taktiskajā ziņā viss kārtībā. Vairāk momentu iesist bija mūsu komandai, bet nepaveicās.

- Tikt pamatsastāvā pret Doņecku - vai pašam tas nebija negaidīti?
- Jau pirms mēneša treneris teica, ka pamazām dos man iespēju. Pēc pagājušā mača, kad zaudējām ar 0:1, viņš pienāca un teica, lai gatavojos - pret "Shakhtar" tiks dota iespēja. Visu nedēļu zināju, ka spēlēšu, tam arī gatavojos. Ar treneri pēc mača gan vēl nesanāca parunāt - šodiena ir brīva, varbūt vēlāk būs sapulce par maču, tad kaut ko pateiks.

Artūrs (pa kreisi) darbībā pret Doņeckas "Shakhtar" (Foto: www.shakhtar.com)

- Vai pirmoreiz karjerā spēlēji 10 000 skatītāju klātbūtnē?
- [Pauze] Nē, manā pirmajā mačā Ukrainā pret "Karpaty" izbraukumā laikam klāt bija 15 000 līdzjutēju. Protams, tādā klātbūtnē ir ļoti patīkami spēlēt. Visi bļauj, liela ažiotāža...

- Turnīra tabulā ieņemat 9. vietu. Vai nav mērķa tikt astotniekā līdz sezonas beigām?
- Īstenībā nav, jo treneris jau pateica, ka esam izpildījuši mērķi - neizkrist no līgas. Treneris grib veidot jaunu komandu un izvirzīt jaunus mērķus - tikt sešiniekā. Tomēr tas jau būs zināms tuvāk jaunajai sezonai. Treneris [Oļegs Tarans] ir ļoti ambiciozs, viņš vēlas sasniegt augstus mērķus. Protams, arī šajā sezonā cīnīsimies par uzvaru katrā spēlē - astotniekā vēl varam tikt. Gan jau pēdējos sezonas mačos arī skatītāju tribīnēs būs vairāk, tāpēc mači jāaizvada augstā līmenī.

- Kā esi iedzīvojies jaunajā komandā pāris mēnešu laikā?
- Viss kārtībā! Attiecības ar komandas biedriem ir labas, vienīgi pārmaiņas pēc sezonas te būs ļoti lielas. Treneris teica, ka grib veidot jaunu komandu. Pārsvarā visi futbolisti ir vecumā no 29 līdz 32 gadiem - pēc trenera vārdiem, tiks taisīta gados jauna komanda. Jau divi baltkrievi ir izlikti pārdošanā, bet par citiem - kas paliks un kas ne - būs zināms pēc nākamajām četrām spēlēm. Katrā ziņā pārmaiņas būs ļoti nopietnas.

- Vai tev pārmaiņas varētu nākt par labu?
- [Smejas] Nezinu. Varbūt jā. Pagaidām gan nevar spriest - tiks piesaistīti gados jaunāki spēlētāji. Pārsvarā visi, kam ir pāri 30 gadiem, kā saka, savu jau ir atspēlējuši.

- Līdz čempionāta beigām palikušas četras spēles - cik lielas cerības, ka tajās spēlēsi?
- Jā, palikušas četras spēles, bet, redz, 24. maijā man jāizbrauc no Ukrainas, jo beigsies darba vīzas termiņš - trīs mēneši. Būs jāuztaisa jauna. Pēdējā spēle ir 26. maijā, bet tad noteikti vairs nebūšu Ukrainā, jo divas dienas iepriekš lidošu mājās. Kā reizi sanāks arī atvaļinājums. Ar treneri vēl konkrēti neesmu runājis, bet domāju, ka vakar nospēlēju labi - visas iespējas tikt spēlēt vēl. Vienīgi jāturpina sevi pierādīt treniņos - konkurence ir ļoti liela, ja slikti izskaties, uzreiz nomaina nākamais. Kā saka, muļķi laist nedrīkst, treniņos cītīgi jāstrādā un gadījumā, ja treneris dod iespēju, tā ir jāattaisno. Protams, man vēl arī daudz jāstrādā - citi aizsargi ir pieredzējušāki, viņi ir paspēlējuši vairākus gadus, un esmu ļoti priecīgs, ka varu spēlēt kopā ar tādiem - kaut vai treniņos gūstu pieredzi un saprotu, ka vēl daudz jāieliek, lai spēlētu tādā līmenī. Ja tā turpināšu un treniņos cītīgi strādāšu, tad cerēsim, ka viss izdosies [smejas]!Galvenais ir nostiprināties sastāvā - nākamajā sezonā redzēs, kas nāks un ies, bet būtu ļoti labi tikt laukumā arī atlikušajās spēlēs.

- Tātad atvaļinājumu varēsi sākt baudīt mazliet ātrāk nekā citi?
- Jā. Priekšpēdējā spēle ir 23. maijā - braukšu uz spēli, un pēc tam lidoju mājās. Par atvaļinājuma ilgumu konkrēti vēl nekas nav teikts, bet domāju, ka nedēļas divas trīs, jo nākamā sezona sāksies samērā ātri - 17. jūlijā. Tā ka droši vien mēnesi pirms sezonas mūs savāks kopā. Ar pāris nedēļām gan noteikti pietiks, lai atpūstos.

Vēl pērn Artūrs bija Rēzeknes "Blāzmas" kapteinis (Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64)

- 28. kārtā gaidāms mačs pret "Dnipro", kas būtībā ir ļoti tuvs "Kryvbas". Vai šis mačs kaut kādā ziņā būs īpašs?
- Nevar teikt, ka esam "Dnipro" fārmklubs, bet skaitāmies zem vienas sistēmas. Domāju, ka mačs būs īpašs daudziem - mums kādi astoņi futbolisti ir izīrēti no Dņepras, un viņi gribēs pierādīt, ka varbūt ir pelnījuši spēlēt "Dnipro". Domāju, ka būs ļoti interesanta spēle - tas būs mačs savā laukumā, un cīņai jābūt ļoti labai.

- Vai samērā vienmuļajā Krivijrogā brīvo laiku vispār ir, kur pavadīt?
- Pilsēta ir ļoti izplesta. Ja ir kāda brīva diena, tad ar tiem, kas paliek bāzē un nebrauc pie ģimenēm, aizejam kaut kur pasēdēt. Bāzē arī vasarā nav, ko darīt - gribas pie dabas. Ir pāris vietas, kur var pavadīt brīvo laiku - pārsvarā ar komandas biedriem. Kolektīvs ir ļoti draudzīgs - ja ir dzimšanas dienas, tad visi savācamies pie dabas.

- Vai tevi vakar apsveica?
- Apsveica gan, taču pēc spēles visi aizbrauca prom. Varbūt rīt pēc treniņa kaut kur izbrauksim pie dabas - redzēs, kā būs. Spēle pret "Shakhtar" sanāca laba dāvana, vienīgi žēl, ka rezultāts bija 0:1, jo pēc spēles vajadzēja būt 0:0 vai pat mūsu uzvarai.

- Visbeidzot - vai ekonomiskā krīze arī Ukrainā ir jūtama?
- Teiksim tā - algas drusku aizkavējas, bet domāju, ka tā ir visur - jāpieņem arī tāda situācija, ja alga aizkavējas par mēnesi. Tas ir normāli visā pasaulē.


, 2009-05-04 19:50, pirms 15 gadiem
Lai veicas. Karjera tikai sākas
, 2009-05-04 19:55, pirms 15 gadiem
''Daudz iegūstu pat no treniņiem''- it kaa pec principa, taa tam vajadzetu buut!
, 2009-05-04 19:58, pirms 15 gadiem
Tusiņi pie dabas tur ir cieņā, skatos!
, 2009-05-04 22:26, pirms 15 gadiem
Šis spēlētājs simpatizē. Nekādas iedomības, nekā tāda... Skaisti. Viņš vēl daudz sasniegs un mēs par viņu vēl dzirdēsim. Turies, Artūr! Cerams, būs vēl vairāk iespēju spēlēt un tad arī varēs spriest par līmeni, taču vēlu visu to labāko.

P.S. Apsveicu 22. dzimšanas dienā. Kā dāvanu saņem novēlējumu ar 22 vārtiem nākamsezon!
, 2009-05-05 00:27, pirms 15 gadiem
reikons rakstīja: P.S. Apsveicu 22. dzimšanas dienā. Kā dāvanu saņem novēlējumu ar 22 vārtiem nākamsezon!
Aizsargam tas tā mazliet nereāli.
, 2009-05-07 11:23, pirms 15 gadiem
..priekš aizsarga 22 gadi ir junioru vecums, jo liela nozīme ir pieredzei, tā ka Artūram vēl visas iespējas kļūt par vienu no labākajiem LV aizsargiem.. Prieks, ka treneris dod iespējas, tās ir jāizmanto, jo, ja nākamsezon būs gados jauna komanda, tad trenera šībrīža nodoms ir pilnīgi skaidrs - pārbaudīt vai Artūrs ir spējīgs ieņemt pamatsastāva vietu nākamgad.. Veiksmi un mērķtiecību turpmāk, lai izdodas tikt pamatsastāvā!!!
, 2009-05-07 18:59, pirms 15 gadiem
LG97187 rakstīja: Aizsargam tas tā mazliet nereāli.
nju tad lai bracka iesit
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-18 16:51, pirms 15 gadiem
Arturs ir ljoti labs aizsargs to vinjs pieradija Blāzma sastāvā tagta vinja loti trukst Blāzmaa
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.