Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Ziema pienāca pārāk ātri

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Ziema pienāca pārāk ātri
Ķelnes galvenais treneris Pēters Štēgers uzticas Artjomam Rudņevam
(Foto: kicker.de)

Arī 2016. gadā vienīgais Latvijas futbolists Eiropas top līgās bija Artjoms Rudņevs. Pēc četru gadu sadarbības šķīries no Hamburgas, vasarā daugavpilietis jaunu mājvietu atrada citā Vācijas miljonu pilsētā Ķelnē. Salīdzinājumā ar Hamburgu tā ir mazāka un pieticīgāka, taču izrādījās mājīgāka. 28 gadu vecumā mūsu uzbrucējs atkal gūst gandarījumu no futbola, ko demonstrē pats un komanda, un ir cerības, ka pirmais pusgads bijusi vien ieskriešanās.

Zināja, ko ņem

Ķelnes kluba galvenais treneris Pēters Štēgers un sporta direktors Jērgs Šmatke, vasarā komandai piesaistot Artjomu RUDŅEVU (28), pilnīgi skaidri apzinājās, kāda tipa futbolistu ir ieguvuši. Pēc 90 aizvadītām spēlēm četrās sezonās “Hamburger SV” un “Hannover 96” vienībās Rudņevs Bundeslīgas auditorijai bija visai skaidri parādījis, ko prot un ko ne. Tomēr ne visi Ķelnes kluba atbalstītāji zināja, ko var sagaidīt no Latvijas uzbrucēja, tāpēc rudenī pēc pirmajiem mačiem netrūka tādu, kas rauca pieri – ko, pie velna, Štēgers ar Šmatki tajā Rudņevā saskatījuši? Savainojuma dēļ sezonas sākumā zaudējis vietu pamatsastāvā, Artjoms vēlāk ne uzreiz iekļāvās labi strādājošajā komandas mehānismā, un, nākot laukumā tikai uz maiņu, sākotnēji uzskatāmāk spēja parādīt savus trūkumus, nevis trumpjus.

No līdzjutēju nepacietības austrietis Štēgers neiespaidojās un, preses konferencēs atbildot uz jautājumiem par Rudņevu, bija pavisam mierīgs: “Artjoms ne vienmēr tiek novērtēts objektīvi pēc paveiktā. Esmu pārliecināts, ka viņš mūsu komandā būs labs ķēdes posms.” Līdzīgi kā pirmajā sezonā Hamburgā arī šoreiz Latvijas futbolistam bija nepieciešams laiks un trenera uzticība, lai pamazām sāktu attaisnot uz sevi liktās cerības, un tāpat kā toreiz Torstenam Finkam arī Štēgeram bija pacietība gaidīt. HSV rindās Artjoms pirmos vārtus Bundeslīgā guva pēc 298 nospēlētām minūtēm, Ķelnē bija jāgaida 305. Un abos gadījumos pēc pirmajiem vārtiem sekoja rezultatīvs sitiens arī nākamajā mačā. Kad uzbrucējs pret Dortmundi atklāja gūto vārtu rēķinu Ķelnes labā, Štēgers līdzīgu turpinājumu šķietami jau paredzēja: “Vārtu guvums viņam ļoti nāks par labu. Rudņevs ir izteikts komandas spēlētājs. Šajā klubā noteikti nav neviena, kurš Artjomam šos vārtus nebūtu novēlējis. Ja redzējāt, kā puiši ar viņu priecājās, tad sapratīsiet, cik ieredzēts viņš te ir.”

Tāpēc žēl, ka maisam gals tika atvērts neilgi pirms ziemas pauzes. Decembra spēlēs Rudņevs bija atguvis vietu komandas pamatsastāvā, spēlēja lietderīgi un stabili, un arī līdzjutēji par Latvijas futbolistu sāka izteikties krietni atzinīgāk nekā rudenī. Milzīga atdeve un darbaspējas laukumā, protams, arī Ķelnē ir atslēgas vārdi, ja kāds tiek aicināts nosaukt lielāko trumpi, ko klubs ieguvis ar Artjoma piesaisti. “Rudi vienmēr skrien tā, it kā viņam aizmugurē būtu trīs baterijas!” kolēģi pēc pirmā vārtu guvuma paslavēja Ķelnes vārtsargs Tomass Keslers, bet šo citātu vēlāk presē atzina par vienu no spilgtākajiem 14. kārtā.

Rudņeva pirmie vārti Bundeslīgā Ķelnes kreklā

Atpaliek tikai no Dembeles

Ķelnes spēlētāji un vadība novērtē to, ka Rudņevs nesacenšas ar neaizskaramo uzbrukuma līderi Entoniju Modestu (13 vārtu no komandas 21), bet gan komandas labā ir gatavs arī viņam pienest ieročus. 503 nospēlētajās minūtēs Bundeslīgā šosezon Artjoms sitiena pozīciju partneriem ir izkārtojis 11 reižu (Modests tikai astoņreiz 1392 minūtēs), turklāt pēc 15 kārtām ar vidēji vienu izkārtotu lielisku vārtu gūšanas iespēju partneriem 88 minūtēs Latvijas futbolists ieņēma 2. vietu Bundeslīgā. Efektīvāks bija vien Dortmundes “Borussia” talants Usmans Dembelē, kurš to iespēja reizi 86 minūtēs (statistikā ņemti vērā spēlētāji, kuri partneriem izkārtojuši vismaz piecas lieliskas izdevības). Žēl vienīgi, ka Rudņeva izveidotajām piecām lieliskajām iespējām tikai vienu komandas biedri pārvērtuši vārtu guvumā.

Lielāks prieks par atsevišķiem augstvērtīgiem individuāliem rādītājiem Ķelnes līdzjutējiem, protams, ir par punktiem turnīra tabulā. Pērn finišējuši devītie, ķelnieši pirms sezonas izteica piesardzīgu optimismu, runājot par progresa turpināšanu. Lai arī pēc Štēgera nākšanas pie komandas stūres 2013. gadā pamazām klubā patiešām sakārtots daudz, lai Ķelne soli pa solim attīstītos un pārredzamā nākotnē iesaistītos cīņā par Eirokausu vietām, piesardzību pazaudēt nevarēja kaut vai tāpēc, ka daudzu konkurentu rocība uz papīra ir varenāka. Un tomēr – pat par spīti piecu pamatsastāva spēlētāju nopietniem savainojumiem, Ķelne 1. aplī nezaudēja ritmu un priecēja līdzjutējus ne tikai ar sniegumu, bet arī rezultātiem. No 13 nezaudētajām spēlēm jāatzīmē uzvara pret "Schalke" viesos un neizšķirti pret valsts futbola milžiem Minhenes “Bayern” un Dortmundes “Borussia”, savukārt visi trīs zaudējumi piedzīvoti pret tabulā augstāk esošām komandām.

Ķelne, kas Ziemeļreinas-Vestfālenes reģionā īsti nevar konkurēt par sponsoru naudu ar Dortmundi un “Schalke”, lielu uzsvaru liek uz ķelniešu lokālpatriotismu. Kluba himnas vārdi ir Ķelnes dialektā, kurā runā vien aptuveni pusmiljons Vācijas iedzīvotāju un kuru saprast ir palielas grūtības pārējai Vācijas daļai. Vienības sauklis ir “Jūtami citādi” (Spürbar anders), kas izlasāms arī uz komandas spēļu krekliem, un arī kluba komunikācija bieži ir tēmēta, lai pasvītrotu ģimeniskuma sajūtu. Piemēram, kā atskats uz pagājušo sezonu tika izveidota īsfilma, piedaloties kluba trenerim Štēgeram un vairākiem spēlētājam, kuri iejutās dažādās lomās – līdzjutēju, fanu vai kluba darbinieku ādā, nekautrējoties ironizēt paši par sevi pagājušā gada kontekstā (īsfilma noskatāma ŠEIT).

Sauklis “Jūtami citādi”

Cerības ir attaisnojis

Pēc pāris nedēļām Rudņevs atzīmēs 29. dzimšanas dienu, un šoreiz pārmaiņas pēc tas nebūs jādara treniņnometnēs siltajās zemēs, bet gan turpat Vācijā, jo “1. FC Köln” nolēmusi sezonas otrajai daļai gatavoties mājās. Pamazām sastāvā atgriezīsies savainotie spēlētāji, kuru prombūtni Artjoms izmantoja un spēlēja gan uzbrucēja, gan malējā pussarga pozīcijās. Tomēr, paplašinoties ieroču arsenālam, trenera Štēgera rokās atkal būs dažādas taktisko manevru iespējas. Vai vieta pamatsastāvā vienmēr atradīsies arī Rudņevam, ir apšaubāmi, taču Latvijas futbolists trenerim noteikti ir vajadzīgs. To viņš ne reizi vien jau ir pasvītrojis.

Sastāvā lielu izmaiņu ziemā, kā izskatās, nebūs – klubā no Maincas par sajūsmu faniem atgriezies pussargs Kristians Klemenss, savukārt prom devušies aizsargi Filips Mladenovičs (beļģu “Standard”) un Mergims Mavrajs. Viņš par nākamo darba devēju HSV noteikti pirms tam aprunājās arī ar Rudņevu. Starp citu, ja reiz par Hamburgu – arī pēc Rudņeva aiziešanas daudz nekas tur mainījies nav. Citiem vārdiem – mainās viss, bet ne gala iznākums. Ir jauns treneris Markuss Gizdols, būs jauns sporta direktors, vairāki jauni spēlētāji un svaidīšanās ar naudu transfēros, taču sausais atlikums – netrūkst skandālu, strīdu un zaudējumu laukumā, tāpēc vien 16. vieta tabulā. Tendence gan ir viegli augšupejoša – gan jau dinozaurs atkal izdzīvos…

Noslēgumā lūdzām rezumēt Artjoma Rudņeva un komandas pirmo sezonas daļu Ķelnes žurnālistam Martinam Zauerbornam (Martin Sauerborn, Kölnische Rundschau), kā arī pievērsīsimies uzbrucēja statistikai. Decembrī Artjoms sasniedza 100 aizvadīto spēļu un 20 gūto vārtu atzīmi Bundeslīgā.

”Rudņevs pirmajā pusgadā ir attaisnojis cerības. Latvijas izlase gūtā muskuļa savainojuma dēļ viņš sezonas sākumā īsti nebija priekšplānā. Treniņos un spēlēs, nākot laukumā uz maiņu, Artjoms vienmēr darbojās ar pilnu atdevi. Pret Dortmundi un Brēmeni viņš nodemonstrēja visu potenciālu un ar diviem vārtiem pierādīja savu vērtību. Kad Rudņevs – arī citu spēlētāju savainojumu dēļ – trenerim bija vajadzīgs, tad vienmēr bija gatavs. Kā teica Pēters Štēgers, te nav neviena, kurš viņam gūtos vārtus nebūtu novēlējis. Artjoma reputācija preses, fanu un komandas vidū ir lieliska. Viņu uzskata par darba zirgu un labu papildinājumu uzbrukuma līderim Modestam. Kā cilvēks Rudņevs ir atturīgs, taču vienmēr draudzīgs, pret faniem ļoti pieklājīgs. Izskatās, ka viņš Ķelnē jūtas ļoti labi.
Ķelnes kluba sniegums ir krietni pārspējis gaidas. 7.vieta sprīža attālumā no Eirokausu pozīcijām ir fenomenāla, ja ņem vērā daudzus nopietnos savainojumus sastāvā. Komanda spēles ziņā ir progresējusi, aizsardzībā tā ir stabilāka un uzbrukumā neprognozējamāka. Jāizceļ ir lieliskais Entonijs Modests (13 no 21 vārtiem) un Vācijas izlases spēlētājs Jonass Hektors, tāpat kā Pētera Štēgera un treneru komandas darbs. Visi pilsētā var būt vairāk nekā apmierināti!”

SezonaSMinVPSitieniDivcīņasPiespēles
2012./2013.3424281247431%63%
2013./2014.231211443630%68%
2014./2015.22947133334%54%
2015./2016.11604211523%60%
2016./2017.12509211729%61%

Kicker.de un Bild.de statistika
S – aizvadītās spēles, Min – nospēlētās minūtes, V – gūtie vārti, P – rezultatīvās piespēles, Sitieni – izdarītie sitieni pa vārtiem, Divcīņas – uzvarēto divcīņu procents, Piespēles – precīzo piespēļu procents

Izmantotie resursi:
1. FC Köln trotz gegen Borussia Dortmund den...
ffh.de
sport1.de
https://twitter.com/GracenoteLive/s...

  +3 [+] [-]

, 2016-12-31 08:43, pirms 7 gadiem
Tiesam labs raksts....

  +2 [+] [-]

, 2016-12-31 09:12, pirms 7 gadiem
Nez ko domā Ķelnes ''Prinz Poldi"par Rudi? Labi sevi pierādījis Rudnevs Koln sastāvā un lai visi bļauri paklusē

  +3 [+] [-]

, 2016-12-31 09:55, pirms 7 gadiem
Labs raksts.Rudņevs malacis!

  -4 [+] [-]

, 2016-12-31 10:06, pirms 7 gadiem
Raksts labs. Interesanti lasīt, bet man vienīg nepatīk tā tendence: kamēr RudņeV rukāja Hamburgā tikmēr visi Latvijā teica: baigi labā komanda. Tikko RudņeV tur vairs nav, visi uzreiz kritizē Hamburgu un saka, ka štruntīgs klubs, dinozaurs, neprot rīkoties ar naudu, utt... Tie tādi dubulti standarti.

     [+] [-]

, 2016-12-31 12:21, pirms 7 gadiem
murzilks rakstīja: Raksts labs. Interesanti lasīt, bet man vienīg nepatīk tā tendence: kamēr RudņeV rukāja Hamburgā tikmēr visi Latvijā teica: baigi labā komanda. Tikko RudņeV tur vairs nav, visi uzreiz kritizē Hamburgu un saka, ka štruntīgs klubs, dinozaurs, neprot rīkoties ar naudu, utt... Tie tādi dubulti standarti.
Kur tev kāds teica ka Hamburga tgd ir labs klubs? Pirms 10 gadiem bija.. tagad no tā ir tikai nosaukums. Un ar naudu jau tur tok neprot rīkoties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-31 12:56, pirms 7 gadiem
murzilks rakstīja: Raksts labs. Interesanti lasīt, bet man vienīg nepatīk tā tendence: kamēr RudņeV rukāja Hamburgā tikmēr visi Latvijā teica: baigi labā komanda. Tikko RudņeV tur vairs nav, visi uzreiz kritizē Hamburgu un saka, ka štruntīgs klubs, dinozaurs, neprot rīkoties ar naudu, utt... Tie tādi dubulti standarti.
Ir jau arī labs klubs priekš Latvijas standartiem, arī vācijas 2. līgas un 3.līgas klubi priekš Latvijas līmeņa ir labas komandas...

     [+] [-]

, 2016-12-31 13:34, pirms 7 gadiem
Kā man teica draudzene, "Tu neesi labs spēlētājs. Tu ar savu harizmu vai cilvēciskajām īpašībām liec domāt,ka esi tur vajadzīgs. Protams, acīmredzot kaut kāda kvalitātes Tev ir, citādi tu netiktu sastāvā,bet..." jeb īsumā -pilnīgs piemērs Rudņevam. Visi viņu ciena cilvēcisko īpašību dēļ un darba attieksmes dēļ un zināmas meistarības dēļ. 500min un 2 + 1 ar neizmantotajām iespējam jau nu nav nekas spoži, (kā arī padomājiet, cik no viņa skraidīšanas pa to laukumu kā zirgam ir reāli pa tukšo,nu neheitojot, vienkārši) bet ir līmenī priekš LV standartiem (pieskaitam 4 sezonas 20 goli uzbrucējam) Es nenoniecinu Rudņevu, Bundeslīgā nenonāk tāpat vien, vienkārši domāju ,ka uz to visu var paskatīties reālistiskāk. Un donaju par to, vai viņai ir iekšā atgūt tādu spozmi kā bija. Bet tiešām labi, ka viņš atgūstas, prieks par to! (Cik nu var priecāties par svešiem cilvēkiem, ko nepazīsti personiski)

     [+] [-]

, 2016-12-31 14:33, pirms 7 gadiem
roberts_udris_223400154772029 rakstīja: Kā man teica draudzene, "Tu neesi labs spēlētājs. Tu ar savu harizmu vai cilvēciskajām īpašībām liec domāt,ka esi tur vajadzīgs. Protams, acīmredzot kaut kāda kvalitātes Tev ir, citādi tu netiktu sastāvā,bet..." jeb īsumā -pilnīgs piemērs Rudņevam. Visi viņu ciena cilvēcisko īpašību dēļ un darba attieksmes dēļ un zināmas meistarības dēļ. 500min un 2 + 1 ar neizmantotajām iespējam jau nu nav nekas spoži, (kā arī padomājiet, cik no viņa skraidīšanas pa to laukumu kā zirgam ir reāli pa tukšo,nu neheitojot, vienkārši) bet ir līmenī priekš LV standartiem (pieskaitam 4 sezonas 20 goli uzbrucējam) Es nenoniecinu Rudņevu, Bundeslīgā nenonāk tāpat vien, vienkārši domāju ,ka uz to visu var paskatīties reālistiskāk. Un donaju par to, vai viņai ir iekšā atgūt tādu spozmi kā bija. Bet tiešām labi, ka viņš atgūstas, prieks par to! (Cik nu var priecāties par svešiem cilvēkiem, ko nepazīsti personiski)
Profesionālā sportā sevis cienoša komanda nelaiž pamatsastāvā spēlētāju, dēļ cilvēciskajām īpašībām. Galīgi aizlaidi auzās. Pēdējās spēles Rudņevs tiešām labi spēlēt, tāpēc arī tiek pamatsastāva, nejau dēļ tā ka viņš visiem facebook bildes laiko.

  -2 [+] [-]

, 2016-12-31 15:11, pirms 7 gadiem
roberts_udris_223400154772029 rakstīja: Kā man teica draudzene, "Tu neesi labs spēlētājs. Tu ar savu harizmu vai cilvēciskajām īpašībām liec domāt,ka esi tur vajadzīgs. Protams, acīmredzot kaut kāda kvalitātes Tev ir, citādi tu netiktu sastāvā,bet..." jeb īsumā -pilnīgs piemērs Rudņevam. Visi viņu ciena cilvēcisko īpašību dēļ un darba attieksmes dēļ un zināmas meistarības dēļ. 500min un 2 + 1 ar neizmantotajām iespējam jau nu nav nekas spoži, (kā arī padomājiet, cik no viņa skraidīšanas pa to laukumu kā zirgam ir reāli pa tukšo,nu neheitojot, vienkārši) bet ir līmenī priekš LV standartiem (pieskaitam 4 sezonas 20 goli uzbrucējam) Es nenoniecinu Rudņevu, Bundeslīgā nenonāk tāpat vien, vienkārši domāju ,ka uz to visu var paskatīties reālistiskāk. Un donaju par to, vai viņai ir iekšā atgūt tādu spozmi kā bija. Bet tiešām labi, ka viņš atgūstas, prieks par to! (Cik nu var priecāties par svešiem cilvēkiem, ko nepazīsti personiski)
Pirmkārt, pēc 15 aizvadītām kārtām Artjomam vidēji 1 key pass uz vidēji 88 min, jeb 2.vieta (!!!!) visā bundeslīgā.
Rakstu tak vajag izlasīt. 500 minūtēs 2+1 Tev.

Otrkārt, neesmu tādu Rudņeva līmenim pielīdzināmu futbolistu Ūdri dzirdējis. Neglaimo nu sev, jo, visticamāk, Tu tiešām neproti spēlēt pārāk labi pat amatieru līmenim un tieši to Tev draudzene teica.

     [+] [-]

, 2016-12-31 16:41, pirms 7 gadiem
DaMarcus rakstīja: Pirmkārt, pēc 15 aizvadītām kārtām Artjomam vidēji 1 key pass uz vidēji 88 min, jeb 2.vieta (!!!!) visā bundeslīgā.
Rakstu tak vajag izlasīt. 500 minūtēs 2+1 Tev.

Otrkārt, neesmu tādu Rudņeva līmenim pielīdzināmu futbolistu Ūdri dzirdējis. Neglaimo nu sev, jo, visticamāk, Tu tiešām neproti spēlēt pārāk labi pat amatieru līmenim un tieši to Tev draudzene teica.
Tur savu daļu patiesības raksta udris! Līmenis sasniegts ir pieklājīgs neapšaubāmi, Latvijai, bet kā uzbrucējam stati stipri zem vidējā kā klubā, tā izlasē.

     [+] [-]

, 2016-12-31 17:10, pirms 7 gadiem
cepums autoram par to, ka vismaz kāds prot pareizi uzrakstīt kluba nosaukumu. savādāk jau prasījās uzrīdīt autoriem Hennes VIII. starp citu, filmiņa nav ironiska, bet gan savā ziņā dokumentāla, jo tieši tādi viņi ir- effzeh fani

  -2 [+] [-]

, 2016-12-31 17:30, pirms 7 gadiem
DaMarcus rakstīja: Pirmkārt, pēc 15 aizvadītām kārtām Artjomam vidēji 1 key pass uz vidēji 88 min, jeb 2.vieta (!!!!) visā bundeslīgā.
Rakstu tak vajag izlasīt. 500 minūtēs 2+1 Tev.

Otrkārt, neesmu tādu Rudņeva līmenim pielīdzināmu futbolistu Ūdri dzirdējis. Neglaimo nu sev, jo, visticamāk, Tu tiešām neproti spēlēt pārāk labi pat amatieru līmenim un tieši to Tev draudzene teica.
Nē, nu skaisti key pass un tā, bet beigu galā uzbrucēju vērtē ar goliem ! Viņam neizmantotās iespējas nolīdzinās tos key ,iespējams.
Nu, vari tak mēģināt mani aizvainot. Es saku, ka ir laba līmeņa futbolists, bet ne jau tik ! Centīgs, daudz sasniedzis, bet ticiet man,kā (ja) klubam sāksies problēmas, visiem būs vienalga,kad viņš nočešī 2us liekus km pa laukumu vai atdod key pass ( murgaina sadaļa vispār, es uzskatu key pass = assists un assists viņam 1 !), ja viņam nebūs goli !

  +1 [+] [-]

, 2016-12-31 23:09, pirms 7 gadiem
roberts_udris_223400154772029 rakstīja: Nē, nu skaisti key pass un tā, bet beigu galā uzbrucēju vērtē ar goliem ! Viņam neizmantotās iespējas nolīdzinās tos key ,iespējams.
Nu, vari tak mēģināt mani aizvainot. Es saku, ka ir laba līmeņa futbolists, bet ne jau tik ! Centīgs, daudz sasniedzis, bet ticiet man,kā (ja) klubam sāksies problēmas, visiem būs vienalga,kad viņš nočešī 2us liekus km pa laukumu vai atdod key pass ( murgaina sadaļa vispār, es uzskatu key pass = assists un assists viņam 1 !), ja viņam nebūs goli !
Trenera citāts tak rakstā ir, ka labi apzinājās kādu spēlētāju piesaista parakstot Rudņevu. Diezgan loģiski, ka viņš zināja, ka Rudņevs nav un nebūs tas, kurš tagad bliezīs 20+ vārtus sezonā. Golu sitējs viņiem ir Modests, pārējo darbs pa lielam ir radīt viņam iespējas, ko Rudņevs diezgan labi dara ne tikai iedodot labas piespēles, bet arī ar savu skriešanu besot aizsargus, tādējādi atstājot vairāk vietas Modestam.

Hamburga bija un joprojām ir viens no bagātākajiem klubiem Bundeslīgā un, ja mācētu iepirkties, tad būtu arī viens no stiprākajiem. Diemžēl pēdējās nez cik sezonas tiek nopirkti spēlētāji, kuri nerāda to sniegumu, kuru no viņiem gaida.

     [+] [-]

, 2017-01-02 01:01, pirms 7 gadiem
nelaime ta ka LV atkal nenoverte. Cik tadi rudnevi mums vsp ir bijusi? tikai Pahars un mos vel Stolcers, Jo Verpis top liga nekad nespeleja. Vins ir top liga top komanda roel player kas sit golus. ne jau par skaistam acim vins tur ir. un tie kas saka ka slikta statistika... futbola pasaule 98% futbolistu gribetu but Rudneva limeni. futbols nav tikai ronaldo un messi bet ari igaunijas liga, mozambikas liga un ari Rezeknes amatieru liga. un to ligu speletaji sapno par tada rudneva skilu un iespeju tada limeni spelet. Lv vnk to neapjedz un nenoverte. Lv vsp reti ko cilveki novete.. tikai NOLIEK

     [+] [-]

, 2017-01-02 12:45, pirms 7 gadiem
Manning rakstīja: nelaime ta ka LV atkal nenoverte. Cik tadi rudnevi mums vsp ir bijusi? tikai Pahars un mos vel Stolcers, Jo Verpis top liga nekad nespeleja. Vins ir top liga top komanda roel player kas sit golus. ne jau par skaistam acim vins tur ir. un tie kas saka ka slikta statistika... futbola pasaule 98% futbolistu gribetu but Rudneva limeni. futbols nav tikai ronaldo un messi bet ari igaunijas liga, mozambikas liga un ari Rezeknes amatieru liga. un to ligu speletaji sapno par tada rudneva skilu un iespeju tada limeni spelet. Lv vnk to neapjedz un nenoverte. Lv vsp reti ko cilveki novete.. tikai NOLIEK
Vai Spaanijas liiga nau Top liiga?

     [+] [-]

, 2017-01-02 13:15, pirms 7 gadiem
Labs raksts. Pat izcils raksts, saturīguma ziņā. Iesaku katram, pirms vērtēt sniegumu, paskatīties spēles, nevis statistiku. Treneris arī vēro spēles un tikai pēc tam (varbūt) skatās statistiku. Un Rudnev laukumā veic ļoti normālas darbības. Ne viss sanāk, bet domāšanas virziens ir labs. Piespēles cenšas dot uz priekšu. Iet uz brīvo vietu, nodarbina aizsargus. Cīnās par bumbu. Uzsit, kad ir iespēja, kaut arī to uzbrukumu un iespēju nav nemaz tik daudz. Nav jau arī Ķelne nekāda uzbrūkošā vienība ar daudz momentiem. Lielāko daļu golu iesit "no nekā".