Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Gorkšam pirmā uzvara Čehijā, Ikaunieks atgriežas laukumā Francijā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Gorkšam pirmā uzvara Čehijā, Ikaunieks atgriežas laukumā Francijā
Jānis Ikaunieks
Foto: FCMetz.com

Piektdien daži mūsu futbola leģionāri aizvadījuši spēles savu pārstāvēto klubu rindās.

Kaspars Gorkšs Prāgas "Dukla" sastāvā Čehijas augstākajā līgā debitēja 26.septembrī ar zaudējumu 1:2. Pēc tam sekoja trīs neizšķirti pēc kārtas, bet šodien beidzot pirmā uzvara. Latvietim nospēlējot visas 90 minūtes, "Dukla" mājās ar 1:0 pieveica "Zlin", kurai pirms šī mača bija par diviem punktiem vairāk. Tagad "Dukla" šo komandu apsteigusi un tabulā izvirzījusies 10.vietā 16 komandu konkurencē. "Dukla" pārtrauca piecu spēļu sēriju bez uzvarām Čehijas čempionātā.

Pēc ilgāka pārtraukuma laukumā galvenās komandas sastāvā ticis Jānis Ikaunieks. Pēc 1.augustā gūtā savainojuma sadziedēšanas viņš nospēlēja ne to veiksmīgāko maču 18.septembrī un nākamajās piecās spēlēs netika pat pieteikumā. Šodien viņš atgriezās pieteikumā, bija rezervē un tika laukumā kompensācijas laika beigās. "Metz" ar 2:1 pārspēja "Paris" un atgriezās 1.vietā tabulā. Tiesa, konkurentes "Dijon" un "Nancy", kurām ir par trim punktiem mazāk, savas 13.kārtas spēles vēl tikai aizvadīs.

Deniss Rakels Polijas Ekstraklases pēdējā kārtā tieši pirms nedēļas guva divus vārtus, kā arī vēl vienus svarīgus vārtus iesita otrdien Polijas kausa izcīņas mačā, tomēr šodien savu rezultatīvo sēriju turpināt nespēja. Augstajā 3.vietā esošā "Cracovia" Polijas čempionāta mačā viesos cīnījās ar Lenčnas "Gornik" un zaudēja ar 0:1, ļaujot pretiniecei sevi panākt tabulā. Rakelam pilna spēle. Viņa kontā Ekstraklasē joprojām seši vārti, kas snaiperu listē dod 3.-6.vietu.

Igaunijas čempionātā šodien aci pret aci bija jātiekas diviem Latvijas futbolistiem, tomēr "Infonet" pārstāvim Vladislavam Kozlovam spēle pret Vitālija Ziļa pārstāvēto "Trans" dzelteno kartīšu limita sasniegšanas dēļ bija jāizlaiž. Ziļs nospēlēja pilnu maču, tomēr savai komandai nespēja palīdzēt - ar 1:0 uzvarēja "Infonet", kas atrodas 4.vietā un pretendē uz piedalīšanos Eiropas līgā nākamgad. "Trans" ieņem 6.vietu.

     [+] [-]

, 2015-11-01 19:16, pirms 8 gadiem
Ierakstu komentāru, lai nepazūd šādi raksti : )