Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Ošs un "Xamax" izlaiž divu vārtu pārsvaru, Dubras klubs paceļas uz ceturto vietu

Agris Suveizda

Ošs un "Xamax" izlaiž divu vārtu pārsvaru, Dubras klubs paceļas uz ceturto vietu
Mārcis Ošs. Foto: Sport.ch

No Latvijas izlases futbolistiem šodien spēles ārzemju līgās aizvadīja Kaspara Dubras, Mārča Oša, Vladislava Gutkovska, Vitālija Maksimenko un Daniela Ontužāna pārstāvētie klubi.

Ukrainas Premjerlīgā uz ceturto vietu pakāpās "Oleksandria", kas izbraukumā ar 1:0 apspēlēja "Vorksla". Kaspars Dubra aizvadīja pilnu spēli, bet pirmā puslaika vidū vienīgos vārtus pēc stūra sitiena guva Dmitro Šastals, kurš bija pirmais pie atlēkušās bumbas. "Oleksandria" sešās spēlēs ieguvusi deviņus punktus un par diviem atpaliek no vicelīderes "Desna", tiesa, septītajā pozīcijā esošais Kijevas "Dynamo" ir nospēlējis tikai četrus mačus.

No pēdējās vietas Šveices Superlīgā neizrāpās Neišateles "Xamax", kas izbraukumā otrajā puslaikā izlaida divu vārtu pārsvaru pār 1. līgas čempioni "Servette" (2:2). Mārcis Ošs aizvadīja visu spēli un bija tuvumā abiem ielaistajiem vārtiem. Vispirms 65. minūtē viņš pēc stūra sitiena izspēles neaizsniedzās līdz centrējumam, bet 77. minūtē citā standartsituācijā bija starp vairākiem aizsargiem, kuri vārtsarga laukumā nenoturēja izlīdzinājuma vārtu autoru Aleksu Šalku. "Xamax" sešās spēlēs ir iekrājusi četrus punktus, turpinot gaidīt pirmo uzvaru Superlīgas sezonā.

No ceturtā zaudējuma pēc kārtas Polijas 1. līgā izvairījās "Nieciecza", kas mājās izrāva neizšķirtu 2:2 pret "Podbeskidzie". Vladislavs Gutkovskis aizvadīja 73 minūtes un tika nomainīts pie rezultāta 1:2. "Nieciecza" ar desmit punktiem septiņās spēlēs ieņem astoto vietu. Slovēnijas pagaidu līderpozīciju atguva Ļubļanas "Olimpija", kas viesos atspēlējās un ar 2:1 pārspēja "Tabor". Vitālijs Maksimenko palika rezervē. "Olimpija" astoņās spēlēs ir 17 punkti, bet "Aluminij", kas atpaliek par diviem punktiem, vēl ir spēle rezervē. Lai arī Slaviša Stojanovičs izteica cerību, ka Daniels Ontužāns šodien debitēs Minhenes "Bayern" otrajā komandā, Latvijas izlases pussarga arvien nebija pat pieteikumā. Komanda ar 1:2 mājās piekāpās "Unterhaching" un Vācijas 3. Bundeslīgā ar septiņiem punktiem septiņās spēlēs ir 15. vietā.

Viktora Dobrecova trenētā Klaipēdas "Atlantas" viesos ar 0:1 piekāpās Kauņas "Žalgirim". Ņikita Juhņevičs laukumā devās 75. minūtē, bet trenera dēls Devids Dobrecovs - 87. minūtē. Tikmēr septīto zaudējumu pēc kārtas, neskaitot tehnisko uzvaru pār no līgas izslēgto Kauņas "Stumbras", piedzīvoja "Palanga", kas ar 0:4 mājās kapitulēja līderim Viļņas "Žalgirim". Andrejs Kiriļins aizvadīja 20 minūtes, bet Vladislava Kuzmina pieteikumā nebija. "Atlantas" ar 19 punktiem 22 spēlēs ir sestajā vietā, bet pēdējā ar 13 punktiem ir "Palanga". "Stumbras" par diviem punktiem nosacīti apsteidz "Palanga", taču izslēgšanas dēļ automātiski finišēs astotajā vietā.

Izmantotie resursi:
https://alyga.lt/rungtynes/2019-08-...
https://alyga.lt/rungtynes/2019-08-...

     [+] [-]

, 2019-09-01 08:52, pirms 5 gadiem
Njā.....mūsējie turpina "spīdēt" ārzemēs......