Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Metz" par J. Ikaunieku sākumā prasīja 1,1 miljonu vairāk, nekā piedāvāja čehi

"Metz" par J. Ikaunieku sākumā prasīja 1,1 miljonu vairāk, nekā piedāvāja čehi
Jānis Ikaunieks
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Kamēr Francijā aizrit pāreju perioda pēdējā diena, Latvijas futbola izlases pussargs Jānis Ikaunieks joprojām ir neziņā, kur turpinās sezonu. Latvijā strādājošs vācu aģents Olivers Šlēgls, kurš Čehijā iekārtoja Dāvi Ikaunieku, sarunā ar Sportacentrs.com sacīja, ka notika pārrunas ar dažādiem čehu klubiem, taču pāreju uz Liberecas "Slovan" izjauca "Metz" pārspīlētās prasības un uzvedība pārrunu laikā, vilcinoties ar atbildi.

"Meklējām īres iespējas Čehijā, un pirmā parādījās Prāgas "Dukla", kas bija ļoti, ļoti ieinteresēta un gribēja Jāni ņemt nekavējoties. Taču Jānis tobrīd nebija pārāk ieinteresēts doties uz "Dukla"," sacīja Olivers Šlēgls. "Pēc tam bija Liberecas "Slovan", kas viņu gribēja īrēt. Pārrunās bijām tikuši diezgan tālu, bet pēc tam abi klubi mainīja savas domas. Abas puses – gan "Metz", gan "Slovan".

Pirmkārt, "Slovan" sākumā gribēja īrēt - bez īres maksas - un nosegt visu algu. Un tas bija viss – īre līdz nākamā gada jūnijam. Pēc tam viņi pēkšņi sacīja, ka grib iekļaut iespēju pēc īres beigām izpirkt līgumu, kas mums bija ļoti svarīgi, ja Jānis Čehijā aizvada labu sezonu. Turklāt bija sajūta, ka "Slovan" iekļūs Eiropas līgas grupu turnīrā, kur Jānis varētu sevi pierādīt starptautiskā līmenī. Tādēļ viņi teica – nē, mēs gribam arī izpirkuma iespēju. Cik daudz viņi piedāvāja? 400 tūkstošus eiro. Un tad sākās problēmas…

Vispirms "Metz" teica: "Hmm, iespēja izpirkt? Labi, jūs varat tādu dabūt par pusotru miljonu eiro." Prasīju, vai tas ir joks. Un tad viņi nāca ar otru piedāvājumu. Un teica, ka tā viņi lietas kārto Francijā. Kas nav tiesa, taču viņi tā teica. Un viņi sacīja, ka Liberecai viņš ir jāpērk, ja viņš nospēlē 25 spēles. Ne tikai Čehijas čempionātā, bet visos turnīros kopā. Un tādā gadījumā summa būtu 600 tūkstoši eiro. Un čehi teica, ka nē un ka viņi nepieņem tādu variantu, ka viņiem ir jāpērk [obligāti].

Arī spēlētājam tas būtu slikti, jo "Slovan" viņam varbūt ļautu nospēlēt 24 spēles un tad vairs neļautu spēlēt 25. spēli, lai neriskētu, ka viņiem būtu jāizpērk. Jānis ir jauns spēlētājs, un viņam ir jāspēlē. Tas viņam šobrīd ir svarīgākais – viņam ir jāspēlē tik daudz, cik vien ir iespējams. Taču šo 25 spēļu robežu būtu diezgan viegli sasniegt jau martā vai aprīlī. Tā kā "Metz" pārrunas veica diezgan lēni, "Slovan" zaudēja interesi un teica, ka viss ir beidzies, ka jau ir par vēlu.

Taču ir arī trešais klubs, vēl viens čehu klubs – "Slovacko". Arī viņi vēlējās īri uz gadu, taču bez izpirkuma iespējas. Bet pēc divām dienām arī viņi bija mainījuši domas un tagad arī vēlas izpirkuma iespēju. Viņi piedāvāja diezgan mazu summu, tādēļ iespējas viņu parakstīt nav pārāk reālas. Tomēr viņi piektdien vēlas ierasties "Skonto" stadionā, lai redzētu, kā Jānis spēlē." Šlēgls piebilda, ka izredzes pārcelties uz Čehiju labākas nepadara arī izlašu spēles un pāreju perioda beigu straujā tuvošanās: "Tas nebūs viegli – tīri tehnisku iemeslu dēļ. Latvijas izlase lidos uz Andoru, kur 6. septembrī būs spēle, un, cik zinu, 7. septembrī lidos prom. Čehijā pāreju periods beidzas 8. septembrī, un Jānim ir nepieciešams iziet medicīnisko pārbaudi, kam laika ir ļoti maz. To nevar darīt izlasē, jo klubs vēlas, lai to veiktu viņu ārsti – ārsti, kuriem viņi uzticas."

"Interesējās arī Gdiņas "Arka", kur tagad ir Pāvels Šteinbors, taču viņu attieksme ir atšķirīga – poļu klubi vienmēr vispirms grib pārbaudes laiku, kas ir sarežģīti tādam klubam kā "Metz", kas nevēlas, lai spēlētājs dotos uz pārbaudi," Šlēgls turpināja. "Arī viņi teica, ka Jānis ir ļoti, ļoti interesants spēlētājs, bet ne brīdi nebija runas par izpirkuma iespēju. Jānim galvenais ir spēlēt. Ir iespēja par pāriešanu uz "Ligue 2" ["Auxerre" un "Tours" - A.S.], taču, manuprāt, viņam ir jāspēlē daudz tehniskākā līgā – paši zināt, cik atlētisks un kāda tipa futbols ir "Ligue 2"." Interviju ar Jāni Ikaunieku, kurā viņš stāsta gan par vasaras pāreju periodu, gan neizdevušos sezonu Mecā, gan gaidāmo spēli pret Luksemburgu, varat lasīt ŠEIT.

Jāatgādina, ka Latvijas un Luksemburgas izlašu spēle piektdien tiešraidē tiks translēta Sportacentrs.com TV kanālā, bet pirms tās plānota arī pirmsspēles ekspertu studija.


, 2016-08-31 13:17, pirms 8 gadiem
autoram kā gramatikas lietotājam savā darba maizē derētu ielāgot virsrakstā, ka pirms salīdzinājuma komats nav jāliek..
, 2016-08-31 13:21, pirms 8 gadiem
Kaada starpiiba, reaali vinsh neko nav sasniedzis veel.
, 2016-08-31 13:23, pirms 8 gadiem
Paldies par interviju!
, 2016-08-31 13:26, pirms 8 gadiem
specha rakstīja: autoram kā gramatikas lietotājam savā darba maizē derētu ielāgot virsrakstā, ka pirms salīdzinājuma komats nav jāliek..
Suvezdjē tač gramatikas ''eksperts'' Rīt uz skolu Suvezdjē, kungs!!!
, 2016-08-31 13:36, pirms 8 gadiem
Viena tukša pļerkstēšana.Skaidrs,ka savulaik Metz iepirkās ar Ikaunieku un nu grib kaut kādā veidā dabūt naudiņu atpakaļ.Ikaunieka līmenis ir Latvijas virslīga,nu varbūt vēl Polijas līga.Tas arī viss.
, 2016-08-31 13:48, pirms 8 gadiem
specha rakstīja: autoram kā gramatikas lietotājam savā darba maizē derētu ielāgot virsrakstā, ka pirms salīdzinājuma komats nav jāliek..
Viņš latviešu valodu nemāk, tikai zviedru
, 2016-08-31 13:55, pirms 8 gadiem
Taa vieta lai jus diskutetu par rakstu juus njematies ar nebutiskam gramatikas kljudam.
, 2016-08-31 14:04, pirms 8 gadiem
Kļūdas nav, kļūdās speča: šajā gadījumā komats ir pareizs.
, 2016-08-31 14:10, pirms 8 gadiem
olga rakstīja: Kļūdas nav, kļūdās speča: šajā gadījumā komats ir pareizs.
Tieši tā. Ja "nekā" ievada palīgteikumu, tad komats ir jāliek.
, 2016-08-31 14:11, pirms 8 gadiem
Metz reāli iegrābās ar Ikaunieku , un Jāņa aģentam ir tagad jauzņemās atbildība , ka viņš nespēlē , jo virslīgā bija top spēlētājs un pēc tam pārlekt uz Francijas čempionātu nav prāta darbs , kaut kas līdzīgs bija ar šābalas transēru.
, 2016-08-31 14:21, pirms 8 gadiem
Vai nu virsraksts ir mainīts, vai arī specha galīgi sapīpējies. Bet ja tā, tad lielākie pajoļi ir ooopiits un dzīvelīgais muris, kuri tizli kaut ko līdzi bļauj, paši neko nejēgdami. Ciest nevaru tādus tirliņus pa dzīvi.
, 2016-08-31 15:12, pirms 8 gadiem
21 gadus vecam spēlētājam tomēr var saskatīt arī perspektīvu - tikai par to protams neviens neraujas maksāt
alguns rakstīja: Ikaunieka līmenis ir Latvijas virslīga,nu varbūt vēl Polijas līga.Tas arī viss.
, 2016-08-31 15:26, pirms 8 gadiem
Visa pagājusī sezona bija dīkstāvē un regress ir manāms. Vēl viena tāda pati sezona būtu galīgi nevietā.
, 2016-08-31 15:53, pirms 8 gadiem
Puertoriko rakstīja: Vai nu virsraksts ir mainīts, vai arī specha galīgi sapīpējies. Bet ja tā, tad lielākie pajoļi ir ooopiits un dzīvelīgais muris, kuri tizli kaut ko līdzi bļauj, paši neko nejēgdami. Ciest nevaru tādus tirliņus pa dzīvi.
Jo? Es kaut ko sliktu pateicu? Izteicu tikai savu viedokli. Par kļūdām es vispār nevienu teikumu nepieminēju.
, 2016-08-31 16:02, pirms 8 gadiem
Uz Omskij gaz mjas
, 2016-08-31 16:11, pirms 8 gadiem
Kad viņam beidzas līgums ar Metz ?
, 2016-08-31 16:28, pirms 8 gadiem
emersons rakstīja: Kad viņam beidzas līgums ar Metz ?
pēc 2-3 sezonām
, 2016-08-31 16:49, pirms 8 gadiem
Visi mani nories, ja es pateikšu, ka Jānis izskatās reti meitenīgs džeks!?
, 2016-08-31 17:03, pirms 8 gadiem
Andzzeys rakstīja: Visi mani nories, ja es pateikšu, ka Jānis izskatās reti meitenīgs džeks!?
Kuru uztrauc kā viņš izskatās? Gribi uz randiņu aicināt??
, 2016-08-31 17:08, pirms 8 gadiem
Agrāk Raiča Grafs bija "baby face",tagad J.Ikaunieks
, 2016-08-31 17:23, pirms 8 gadiem
Kas tas par skolnieku nobildets?
, 2016-08-31 17:30, pirms 8 gadiem
to Olga
Domāju, ka runa iet par šo teikumu: "Tomēr viņi piektdien vēlas ierasties "Skonto" stadionā, lai redzētu, kā Jānis spēlē", un komats tur ir lieks.
, 2016-08-31 19:46, pirms 8 gadiem
Boxy rakstīja: to Olga
Domāju, ka runa iet par šo teikumu: "Tomēr viņi piektdien vēlas ierasties "Skonto" stadionā, lai redzētu, kā Jānis spēlē", un komats tur ir lieks.
Pirmkārt, specha runā par virsrakstu (pats to uzrakstīja), otrkārt, tajā teikumā komats ir vajadzīgs, jo "kā Jānis spēlē" ir palīgteikums.
, 2016-08-31 20:37, pirms 8 gadiem
M.Jordan rakstīja: Agrāk Raiča Grafs bija "baby face",tagad J.Ikaunieks
Pa vidu vēl bija Jekimovs
, 2016-08-31 21:32, pirms 8 gadiem
On YouTube, the video has garnered almost a quarter of a million views, with about 150 comments.

Tokyo: Barcelona youth team comforts losing...
, 2016-08-31 23:25, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Viena tukša pļerkstēšana.Skaidrs,ka savulaik Metz iepirkās ar Ikaunieku un nu grib kaut kādā veidā dabūt naudiņu atpakaļ.Ikaunieka līmenis ir Latvijas virslīga,nu varbūt vēl Polijas līga.Tas arī viss.
Savu labāko spēli viņš parādīja savā debijas spēlē. Kā lai negrābj!
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov
1

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.