Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šteinboram dramatisks zaudējums 96. minūtē, Tobers rezervē

Andrejs Siliņš

Šteinboram dramatisks zaudējums 96. minūtē, Tobers rezervē
Pāvels Šteinbors. Foto: SIPA / Scanpix

Latvijas futbola izlases vārtsarga Pāvela Šteinbora pārstāvētā Gdiņas "Arka" svētdien Polijas Ekstraklases 27. kārtas mačā viesos ar rezultātu 3:4 piekāpās Kristera Tobera pārstāvētajai Gdaņskas "Lechia". Uzvaras vārtus mājinieki guva sestajā kompensācijas laika minūtē.

Šī bija abu komandu pirmā spēle kopš piespiedu pārtraukuma koronavīrusa pandēmijas dēļ. Trīspilsētu reģiona derbijs Gdaņskā, tiekoties divām principiālām sāncensēm, tika aizvadīts bez līdzjutēju klātbūtnes. Dienu pirms sezonas atsākšanas "Arka" komandā par kapteini tika iecelts 34 gadus vecais Šteinbors, kurš jau kļuvis par Gdiņas kluba leģendu.

Trīspilsētu reģiona derbijs nelika vilties. Pirmajā puslaikā pārsvars piederēja mājiniekiem, tomēr vārtu guvumu nebija. Otrajā puslaikā viss mainījās - jau dažas minūtes pēc spēles atsākšanās "Arka" savā soda laukumā nospēlēja ar roku, un uz Šteinbora vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. Pāvels nebija glābējs, un mājinieki izvirzījās vadībā. Nepilnas desmit minūtes vēlāk pārkāpums tika fiksēts jau pretējā soda laukumā, un "Arka" ar 11 metru soda sitienu panāca izlīdzinājumu - 1:1.

Vēl pēc dažām minūtēm pēc "Arka" izpildītā stūra sitiena "Lechia" pussargs Jaroslavs Kubickis ar galvu ieraidīja bumbu savos vārtos, un pirmo reizi vadību mačā pārņēma viesi (1:2). Piecas minūtes vēlāk pēc stūra sitiena pie "Arka" vārtiem Šteinbors atvairīja pirmo sitienu, bet atsisto bumbu vārtos raidīja Flavio Paičao, gūstot savus otros vārtus spēlē un panākot 2:2.

Nepagāja ne desmit minūtes, kad otros vārtus mačā guva arī "Arka" pussargs Marko Vejinovičs - pēc centrējuma soda laukumā ar roku nospēlēja kāds no "Lechia" spēlētājiem, un tiesnesis jau trešo reizi mačā norādīja uz 11 metru atzīmi. Nīderlandiešu leģionārs bija nekļūdīgs un atguva vadību viesiem (2:3). Piecas minūtes vēlāk pēc Konrāda piespēles no kreisās puses ar galvu tālajā augšējā stūrī Šteinbora vārtos bumbu raidīja Lukāšs Zvolinskis (3:3).

Daudzie notikumi otrajā puslaikā lika ievilkties arī kompensācijas laikam, un pašā tā izskaņā veiksmīgāki izrādījās mājinieki - pēc centrējuma soda laukumā no kājām ar izklupienu tika nogāzts Gdaņskas spēlētājs un sekoja vēl viena pendele. Tāpat kā iepriekšējās divas, arī šo veica Paičao, esot precīzs arī šoreiz. Portugāļu veterānam šosezon vairākkārt bija izdevies gūt pa diviem vārtiem spēlē, bet "hat-trick" tika fiksēts pirmo reizi. "Arka" piedzīvoja zaudējumu ar 3:4.

Šteinbora komandai tas bija trešais zaudējums pēc kārtas un 25 iekrātie punkti 27 aizvadītajās spēlēs ļauj atrasties vien priekšpēdējā 15. vietā. "Lechia", kuras rindās Tobers palika uz rezervistu soliņa, tika pie pirmā panākuma pēc divu maču pārtraukuma un 41 punkts 27 spēlēs ļauj ieņemt septīto vietu tabulā.

     [+] [-]

, 2020-05-31 22:02, pirms 4 gadiem
Uh..kas par over izspēlets

  +1 [+] [-]

, 2020-05-31 22:46, pirms 4 gadiem
Tobers jau sāk sildīt soliņu līdzko izpirka viņu

     [+] [-]

, 2020-06-01 09:45, pirms 4 gadiem
Soliņš visdrošākā vieta traumas negūšanai.

  -2 [+] [-]

, 2020-06-01 11:38, pirms 4 gadiem
Visa pasaule spelē futbolu, tikai mikstie latvieši guļ)) pec tam prasa, kapec mums tik zems limenis???))))))

     [+] [-]

, 2020-06-01 12:40, pirms 4 gadiem
Vajag Sporta ministru Latvijai nevis izglītības un slimību ministru ...