Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Gutkovskis: "Sezonas otrajā daļā pie jaunā trenera sajutu, ka varu būt arī līderis"

Agris Suveizda

Gutkovskis: "Sezonas otrajā daļā pie jaunā trenera sajutu, ka varu būt arī līderis"
Vladislavs Gutkovskis
Foto: termalica.brukbet.com

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis nopietnas traumas dēļ sezonas vidū izlaida vairāk nekā piecus mēnešus. Līdz savainojumam viņš Maceja Bartošeka vadībā sāka tikai trīs no deviņām spēlēm, kurās piedalījās, bet pēc traumas, kad komandu jau vadīja Jaceks Zeļinskis, sāka astoņas no 11 spēlēm. Un tieši sezonas beigās 23 gadus vecais Gutkovskis guva visus savus trīs vārtus. Tiesa, "Termalica", kuru pārstāv arī Vitālijs Maksimenko, sezonas pēdējā kārtā zaudēja vietu Ekstraklasē.

- Kāda būs tava nākotne, ņemot vērā, ka esat izkrituši, bet līgums tev vēl ir spēkā līdz 2020. gadam?
- Pirms braukšanas prom no Polijas runāju ar treneri, un viņi grib, lai es paliktu un nākamsezon palīdzētu atgriezties Ekstraklasē.

- Treneris Zeļinskis paliek, vai ne?
- Jā, treneris paliek.

- Vai ir bijušas sarunas ar vadību, cik daudz nākamsezon mainīsies sastāvs?
- Pirms braucu prom, nebija pārāk daudz runu par to, kurš paliks un kurš ne. Tagad grūti pateikt, vēl nekas nav zināms. Un arī es par sevi nevaru pateikt, ka palikšu par 100%. Tas viss būs atkarīgs no mūsu vadības.

- Sezonas beigās poļu medijos rakstīja, ka par tevi interesējoties "Jagiellonia" un "Korona". Tās bija tikai baumas vai ir bijušas kādas sarunas?
- Sarunas ir bijušas, taču ar citiem klubiem, nevis šiem. Par šiem diviem pats tikai izlasīju internetā, neko vairāk nezinu.

- Tās sarunas bija jau tagad vai ziemā?
- Tagad, pēc sezonas pēdējās spēles. Ar vadību vēl nerunāju, bet aģents kaut ko sacīja.

- Neatklāsi klubus?
- Nē. No Ekstraklases.

- Ar vadību ir bijušas sarunas, cik viņi gribētu par tevi saņemt transfēra gadījumā?
- Nē. Līgumā nekādas summas nav, un arī nezinu, cik klubs par mani vēlētos. Grūti arī pateikt, vai klubs mani grib pārdot. Ar klubu tas nav apspriests, runāju vien ar treneri, kurš pateica, ka grib, lai es paliktu.

- Ja paliktu klubā, tev 1. līga nešķistu pārāk liels solis uz leju?
- Domāju, ka nē. Kādēļ gan? Arī 1. līgā ir daudz labu spēlētāju, un domāju, ka man tas varētu būt papildus grūdiens un motivācija – karjerā vēl neesmu izcīnījis trofejas, tādēļ arī uzvara 1. līgā vai ceļazīme atpakaļ uz Ekstraklasi būtu patīkama. Arī tur varētu izvirzīt augstus mērķus – kļūt par labāko vārtu guvēju un, protams, izcīnīt trofeju.

- Klubam skaidrs, ka sezona nebija veiksmīga. Bet kā vērtē savu individuālo sniegumu? Trīs vārti, arī mazāk spēļu traumas dēļ (iepriekšējā sezonā 31 spēlē bija astoņi vārti).
- Savainojuma dēļ diezgan daudz izlaidu, tādēļ pirmās pāris spēles bija diezgan sarežģītas. Pēc tam jau iegāju spēlē. Arī treneris uzticējās – pirms tam iepriekšējais treneris [Macejs Bartošeks] ne pārāk vēlējās, lai es spēlētu, un mani neredzēja sākumsastāvā. Bet pie šī trenera jau sajutu, ka varu būt līderis, paņemt spēli uz sevi un ka vispār protu spēlēt futbolu. Kad pēdējās divās spēlēs guvu vārtus, tad jau jutos ļoti labi.

- Kādā pozīcijā spēlēji?
- Tagad vairs nevienu spēli un nevienu minūti neaizvadīju kā malējais uzbrucējs, visu laiku biju smailē. Spēlējām ar 4-2-3-1.

- Pastāsti, kas tev īsti bija par veselības problēmām.
- Menisks un sānu saites. Menisku man nevis izņēma ārā, bet gan kaut ko iešuva. Klubā bijām domājuši, ka ātrāk būšu atpakaļ ierindā [sākumā tika runāts vien par diviem mēnešiem] un ziemā jau varēšu kopā ar komandu doties uz nometni, bet neizdevās – nācās gaidīt ilgāk.

- Kādas pašam ir sajūtas, kur būsi nākamsezon un kur gribētu būt?
- Būtu apmierināts arī tad, ja paliktu. Tas tomēr ir mans pirmais ārzemju klubs, un man pašam ir sajūta, ka arī es esmu vainīgs pie tā, ka izkritām uz 1. līgu. Tāpēc visiem kopā jāpaliek stipriem un jātiek atpakaļ. Tas, protams, nebūs viegli, jo arī 1. līga ir ļoti grūts čempionāts, taču tas ir jāizdara.

Gutkovskis iesit vārtus Šteinboram (no 4:02)