Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Soloveičiks: "Mūsu dalība Elites kārtā kļuva par īstiem svētkiem mazajai Latvijai"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Soloveičiks: "Mūsu dalība Elites kārtā kļuva par īstiem svētkiem mazajai Latvijai"
Vladislavs Soloveičiks
Foto: fc-zenit.ru

Pēdējo dienu, nedēļu un pat gadu pozitīvākais notikums Latvijas futbolā bija U-19 izlases sniegums 2018. gada Eiropas čempionāta atlases ciklā. Pārvarējuši kvalifikāciju (izsista mājiniece Horvātija), Elites kārtā Latvijas komanda pārspēja gan Maķedoniju, gan Ungāriju, uz finālturnīru palaižot vareno Angliju. U-19 izlases kapteinis Vladislavs Soloveičiks (maija beigās apritēs 19 gadi) ikdienā pārstāv Krievijas granda "Zenit" otro komandu, šodien ar 0:1 Krievijas otrajā spēcīgākajā līgā piekāpjoties "Rotor". Intervijā Sanktpēterburgas kluba mājas lapai viņš stāsta gan par sekmēm klubā, gan Latvijas U-19 izlasē.

Radās priekšstats, ka līdz pārtraukumam abas komandas darbojās ļoti piesardzīgi, cenšoties minimizēt kļūdu skaitu.
Patiešām, visi spēlēja akurāti, jo gan mums, gan pretiniekiem kā gaiss bija nepieciešami trīs punkti. Šāda uzmanīga spēle bija ne tikai pirmajā puslaikā, bet arī līdz pat pēdējai minūtei.

Tomēr tieši pirmajā puslaikā ļoti reti komandas tika līdz sitieniem. Vairāk spēka bija spēlei aizsardzībai?
Protams. Domāju, visiem bija skaidrs, ka ļoti daudz kas, ja ne viss, izšķirsies spēles galotnē. Tā arī notika - mēs kļūdījāmies un ielaidām vārtus. Rēķinājāmies, ka pēdējās 10 minūtēs varēs pielikt un izraut uzvaru. Neizdevās.

Uzmanīga taktika bija ieplānota jau pirms spēles?
Nē, tāda uzdevuma nebija. Taču, spriežot pēc visa, abu komandu futbolistu zemapziņās bija, ka noteikti jāņem punkti cīņā ar tabulas kaimiņu. Tāpēc izveidojās tāda spēle.

Dažādu iemeslu dēļ "Zenit-2" ir problēma ar uzbrūkošajiem centra pussargiem. Šodien šī loma tika uzticēta tev. Kā sanāca?
Tā pilnībā nav mana pozīcija. Turklāt man bija cits uzdevums - es uzmanīju pretinieku futbolistu ar astoto numuru [Aleksejs Rebko], skrēju viņam pakaļ visas spēles garumā. Tā nu sanāca, ka mani nomainīja [81. minūtē] un pēc minūtes nomainīja arī viņu. Mūsu mikroduelī sanāca neizšķirts - uzskatu, ka uzdevumu izpildīju [spēles vienīgos vārtus "Zenit-2" ielaida 88. minūtē - aut.].

Kaļiņingradā un Voroņežā komandai izdevās gūt uzvaras vārtus spēļu galotnē. Varbūt šodien fortūna nolēma pāriet pretinieku pusē?
Varbūt, viesiem arī paveicās. Taču ne tikai tas izšķīra spēles iznākumu. Mums pie "Rotor" vārtiem vajadzēja izveidot vairāk momentu. Ne tik bieži sitām pa vārtiem kā gribētos. Uzbrukumā ir jāspēlē agresīvāk.

Virknē epizožu bija pamanāms, ka "Rotor" spēlētāji ir jaudīgāki fiziskā ziņā - viņi biežāk uzvarēja gaisa divcīņās. Pret tādu pretinieku nav vienkārši spēlēt agresīvi.
Volgogradas komanda spēlē spēka futbolu. Mums tas nebija noslēpums, mēs tamlīdzīgai pretinieku spēlei gatavojāmies un sagaidījām, ka viņi darbosies tādā manierē.

Tu no balles nonāci uz kuģa. Vēl otrdien Elites kārtā piedalījies Eiropas čempionāta atlases ciklā. Pastāsti par iespaidiem!
Mūsu dalība Elites kārtā kļuva par īstiem svētkiem mazajai Latvijai. Pirms tam neviena izlase tik veiksmīgi nestartēja. Apspēlējām Maķedonijas un Ungārijas vienaudžus, ieņēmām otro vietu grupā. Turklāt palaidām garām Angliju tikai sliktākas gūto un ielaisto vārtu bilances dēļ [arī vārtu bilance Anglijai patiešām bija labāka, taču vietu sadalījumu izšķīra savstarpējā spēle - aut.]. Tomēr, godīgi sakot, iespēju apsteigt angļus nebija. Viņu līmenis mūsu komandai ir kosmoss. Pēc 70. minūtes mums sāka beigties spēki, un pretinieki uz meistarības rēķina noveda spēli līdz 3:0 uzvarai. No citas puses visi ir ļoti apmierināti ar rezultāti - ieguvām tikpat punktu, cik Anglija.

Tu spēlēji aizsardzības centrā?
Katrā spēlē spēlēju citā pozīcijā. Vispirms [pret Maķedoniju] spēlēju aizsardzības centra kreisajā pusē, pret Angliju spēlējām ar piecu aizsargu shēmu un es atrados aizsardzības centra labajā pusē, savukārt pret ungāriem nospēlēju labajā malā. Sanāk, ka 10 dienu laikā [ieskaitot maču "Zenit-2" rindās - aut.] pamanījos uzspēlēt četrās pozīcijās. Jau pierasts mainīt pozīcijas.

Soloveičiks U-19 izlases rindās kvalifikācijas kārtā 40. minūtē tika noraidīts spēlē pret Horvātiju, tomēr Latvija mazākumā izturēja un pret mājiniekiem nospēlēja 0:0, kas vēlāk ļāva horvātus izsist no turpmākas cīņas. Elites kārtā Soliveičikam visās trīs spēlēs 90 minūtes, noslēdzošajā mačā atkal tiekot pie noraidījuma - tas gan notika jau pēc 3:2 panākšanas kompensācijas laikā pret ungāriem, kad Vladislavs aiz priekiem "iznīcināja" stūra karodziņu. "Zenit-2" rindās Soloveičiks Krievijas Nacionālajā līgā šodien aizvadīja devīto spēli (pamatsastāvā - sesto), starta vienpadsmitniekā šogad izejot pirmo reizi. "Zenit-2" 20 komandu konkurencē atrodas pirmspēdējā vietā, apsteidzot tikai Ivana Lukjanova pārstāvēto "Fakel". Pat pēc šīs dienas zaudējuma pirmo vietu turnīrā saglabā "Enisey", kuras futbolists Vladimirs Kamešs pēc sezonas atsākšanās nav spēlējis angīnas dēļ.

Izmantotie resursi:
https://2.fc-zenit.ru/news/2018-03-...

  -1 [+] [-]

, 2018-04-01 01:09, pirms 6 gadiem
MAZAJAI Latvijai par īstiem svētkiem kļūtu tas, ja Vladislavs Soloveičiks MAZĀS Latvijas sastāvā pārtrauktu regulāri pelnīt pendeles, dzeltenās un sarkanās kartiņas...

     [+] [-]

, 2018-04-01 11:34, pirms 6 gadiem
Kādā valodā notika intervija?

     [+] [-]

, 2018-04-01 16:39, pirms 6 gadiem
Latviski! Sanktpeterburgā visi taču runā latviski.

     [+] [-]

, 2018-04-02 18:16, pirms 6 gadiem
Jānovēl Vladislavam nostiprināties Zenit-2 pamatsastāvā. Tas būtu pirmais solis pretī iekļūšanai RPL komandā.