Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Rudņevs bruģē ceļu uz Bundeslīgu

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Viedoklis: Rudņevs bruģē ceļu uz Bundeslīgu
Artjomam Rudņevam nākamsezon jāspēlē kādā no Eiropas vadošajām līgām. Visticamāk, tā būs Vācijas Bundeslīga (Foto: sport.gadu-gadu.pl)

Nedēļas sākumā izskanējušo ziņu, ka Latvijas futbolists Artjoms Rudņevs jau vienojies ar Vācijas Bundeslīgas vienību "Hamburger SV", pagaidām par oficiālu nosaukt nevar, jo nekādas garantijas, ka daugavpilietis rudenī būs Hamburgā, nav. Taču visas zīmes rāda, ka vārti uz Vācijas Bundeslīgu uzbrucējam ir plaši atvērti, kas nozīmē, ka aiz kalniem nevajadzētu būt brīdim, kad mums atkal būs Eiropas Top 5 līgas pārstāvis.

Rudņevs izvēlējies virzienu un aģentu

Sapņošana ne vienmēr nāk par labu, taču Latvijas futbola līdzjutējiem šībrīža situācijā nekas cits neatliek. Mūsu spēlētāji Eiropā pēdējā laikā nav bijuši tik pieprasīti, lai šobrīd mēs varētu lepoties ar kādu savējo, kurš regulāri spēlētu Eiropas Top 5 līgā. Ja skatāmies pavisam kritisku aci, tad bez Mariana Pahara "Southampton" rindās neviena cita, kas tik augstā līmenī regulāri spēlētu ilgāk par sezonu, mums nemaz nav bijis. Taču, ja pasapņojam, tad jau pēc dažiem mēnešiem situācija varētu izskatīties krietni patīkamāka.

Uz Eiropas spēcīgāko futbola čempionātu Anglijas premjerlīgu jau otro pavasari pēc kārtas ceļu bruģē Latvijas valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs (30), kurš ir stabils "Reading" komandas balsts. Lielu soli pretī iekārotajam mērķim Kaspars var spert jau šopēcpusdien, kad "Reading" viesos tiksies ar sīvāko sekotāju "West Ham". Starp citu, spēli tiešraidē plkst.17 translēs NTV+, kas Latvijā daudziem uztverams TV, bet visiem – internetā. Panākuma gadījumā vieta "Championship" divniekā un spēlēšana Premjerlīgā nākamsezon sešas kārtas pirms sezonas beigām būtu daudz reālāk sasniedzami mērķi.

Ja Kasparam svarīgākās sezonas nedēļas vēl priekšā laukumā, daugavpilietis Artjoms Rudņevs savā ziņā tur jau izdarījis visu nepieciešamo, par ko jāuztraucas mērķtiecīgam uzbrucējam, lai cerētu uz ļoti labu līgumu – Poznaņas "Lech" līderim ir lieliska statistika Polijā jau otro sezonu pēc kārtas. Turklāt ir progress – 26 spēlēs 22 vārti Polijā šosezon (pērn 31 mačā 15 precīzi raidījumi Ekstraklasā un kausa izcīņā kopā). Kamēr "Lech" kūņojas pa Polijas čempionāta tabulas vidusdaļu un Eirokausus drīzāk neaizsniegs, Rudņevs vasarā Poliju būs gatavs atstāt visādā ziņā. Svarīgs solis tika veikts gada sākumā, kad Artjoms beidzot izšķīrās par salīdzinoši meistarīga aģenta pakalpojumiem.

Rudņevu nu pārstāv vācu Soccertalk aģentūra (tātad arī karjeras attīstības virziens tika izvēlēts jau ziemā), kuras klientu vairākums spēlē tieši Bundeslīgā – piemēram, Levans Kobiašvili (Berlīnes "Hertha") jau šodien var kļūt par Bundeslīgas rekordistu-ārzemnieku čempionātā aizvadīto minūšu ziņā, uz horvāta Srdžana Lakiča atmošanos cer "Hoffenheim", Sandro Vāgners pirms pāris gadiem kļuva par Eiropas U-21 čempionu Vācijas izlases rindās utt. No otras puses, arī aģentūrai Rudņevs var kļūt par lielo veiksmes ķērienu, jo starp visiem klientiem Rudņevs ar aptuveno vērtību 5,5 miljoni eiro šobrīd ir vērtīgākais (Transfermarkt.de dati).

Hamburgas direktors "Rudņevs grib mums pievienoties!"

Pagājušajā nedēļā izskanējušo informāciju par Rudņeva vienošanos ar "Hamburger SV" Latvijā daudzi futbola līdzjutēji ir uztvēruši kā vēl vienu baumu, jo tādu nudien nav trūcis jau kopš Artjoma karjeras pagaidām labākās spēles pret Turīnas "Juventus" 2010. gada rudenī. Savukārt Vācijā Rudņeva pāreja tiek uzskatīta par noformētu – ar noteikumu, ka "Hamburger SV" noturēsies Bundeslīgā. Jau sākumā informāciju diezgan ticamu padarīja fakts, ka to izplatīja nevis kāda baumu lapele, bet viens no vadošajiem Ziemeļvācijas laikrakstiem "Hamburger Abendsblatt".

Savukārt ceturtdien HSV sporta direktors Franks Arnesens, savulaik Dānijas izlases pussargs, bet līdz pagājušajai vasarai Londonas "Chelsea" direktors, sarunā ar Kicker apstiprināja: "Mēs gribam piesaistīt Rudņevu, un arī viņš vēlas pievienoties mums – ja vien turpināsim spēlēt Bundeslīgā. Pretējā gadījumā gan mēs nemaz nepavilktu viņa finansiālās prasības." Identiskā situācijā ir arī bijušais Vācijas izlases vārtsargs Renē Adlers, par kura priekšlaicīgo vienošanos ar Hamburgu zināms jau pāris mēnešu, taču darījums notiks tikai tad, ja Bundeslīgas dinozaurs (kopš čempionāta dibināšanas 1963. gadā Hamburga ir vienīgā valsts komanda, kas labāko sabiedrībā spēlējusi visas sezonas!) pārvarēs naudas taupīšanas un sastāva atjaunināšanas laikus.

Artjoms Rudņevs ir Poznaņas "Lech" līderis (Foto: sport.interia.pl)

Skandāli un strīdi komandas iekšienē norāda, ka līdz kārtībai patālu. Arī situācija turnīra tabulā izsaka visu – vēl nesenā Eirokausu dalībniece nu ir dalītā 15./16. vietā, par punktu apsteidzot Berlīnes "Hertha" un izkrišanas pozīciju. Tas, ka "Lech" pagaidām uzbrucēja pārdošanu noliedz (Poznaņas viceprezidents Kaspžaks citēts poļu plašsaziņas līdzekļos: "Nekāds darījums nav noticis. Viņš joprojām ir mūsu spēlētājs ar spēkā esošu līgumu!"), ir tikai normāli – visu varēs apstiprināt tikai tad, kad būs vajadzīgie paraksti, garantijas un pārskaitīti miljoni. Tātad – ne ātrāk kā vasarā.

Lai nu kā šī sezona Hamburgai beigsies, taču laikā, kad ne tikai Latvijas sportisti, bet arī citi tautieši pozitīvā ziņā par sevi Eiropā skaļi liek runāt reti, ir patīkami vismaz Vācijas vadošajos laikrakstos lasīt, piemēram, tādus virsrakstus kā "Latvietis nākamsezon uguņos Hamburgā" un "Petriča aizvietotājs: HSV vienojusies ar latviešu zvaigzni Rudņevu" (Bild). Atgādināšu, ka līdz šim neviens mūsējais Vācijas pirmajā Bundeslīgā kāju nav spēris.

Jānobruģē atlikušais ceļa posms

Trīs miljoni eiro – cena, no kādas pēc Hamburger Abendblatt informācijas Hamburga atvadīsies, lai iegūtu Rudņevu, kuram paredzēta slavenā horvāta Mladena Petriča (viņš ar HSV nepagarinās līgumu) aizstājēja loma, lielajā futbola biznesā nav liela. Taču atcerēsimies, ka runa ir par Latvijas futbolistu, kurš sevi pagaidām pierādījis Ungārijas un Polijas čempionātos. Un, ja nu HSV no Bundeslīgas izkritīs? Diez vai Rudņevam būs jāpaliek Poznaņā – daugavpilieša uzvārds locīts abu Bundeslīgas klubu "Borussia" sakarā (abas meklē šāda tipa rezultatīvu uzbrucēju), un, kā jau zināt, tādu pašu baumu līmenī vēl vismaz desmit dažādos pieklājīgos Eiropas klubos. Rudņeva statistika aģentiem darbiņu noteikti būs atvieglojusi.

Līdz vasarai gan atliks tikai sapņot un cerēt, ka notikumi attīstīsies Latvijas futbolam labvēlīgi. Nav izslēgts, ka cerību stariņš kādas spēcīgas līgas sakarā vasarā pazibēs Šveices čempionāta labākajam vārtsargam Andrim Vaņinam vai Gdaņskas "Lechia"pussargam Ivanam Lukjanovam (jūlijā būs brīvais aģents). Taču, ja skatāmies šodienas acīm, tad novēlēsim gan Gorkšam, gan Rudņevam vasarā priecāties par pelnītiem sasniegumiem. Kaspara gadījumā tā būs vieta Premjerlīgā, Rudņevam – Polijas čempionāta rezultatīvākā spēlētāja tituls un līgums Vācijā.

Jādomā, ka uzbrucēja tuvumā nu ir cilvēki, kas viņam palīdzēs nobruģēt atlikušo ceļa gabaliņu līdz Eiropas Top līgas klubam gludi un bez liekiem līkumiem, lai jau vasarā Artjoms varētu papildināt Latvijas miljonāru sarakstu un sevi mēģināt pierādīt jaunā kvalitātē ar visaugstāko motivāciju. Tikai tad būs sagaidīts brīdis un sāksies pavisam cits ceļš, par ko sapņo ikviens Latvijas futbolists – ar nodrošinātu nākotni un mierīgu prātu nu varēs sevi censties izcelt starp labākajiem planētas futbolistiem.

P.S. Ja reiz par Hamburgu – šopēcpusdien komandai sešu punktu spēle pret pēdējā vietā esošo "Kaiserslautern". Trīs punkti Torstena Finka padotajiem lieti noderētu, lai justos drošāk par savu vietu labāko sabiedrībā. Drošākām sajūtām Hamburgas panākums noderētu arī Artjomam.

 +16 [+] [-]

, 2012-03-31 03:34, pirms 12 gadiem
gribētos viņu redzēt bundeslīgā. Pietiek Poliju.

  -4 [+] [-]

, 2012-03-31 03:39, pirms 12 gadiem
piedo man, bet kas tad cits ir taas vaacu aviizes, ja ne vien ja ne baumu lapeles
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-03-31 07:34, pirms 12 gadiem
"Atliek tikai sapņot un cerēt" un "uzbrucēja tuvumā ir cilvēki, kas palīdzēs nobruģēt atlikušo ceļa gabaliņu". Daiļļiteratūra, ibio rio.

Kad parakstīs līgumu, tad arī rakstus taisiet. Līdz tam laikam lieciet Rudņevam mieru, lai viņu žagas nerausta bruģējot ceļu.

  -1 [+] [-]

, 2012-03-31 09:04, pirms 12 gadiem
Sub Radiis rakstīja: "Atliek tikai sapņot un cerēt" un "uzbrucēja tuvumā ir cilvēki, kas palīdzēs nobruģēt atlikušo ceļa gabaliņu". Daiļļiteratūra, ibio rio.

Kad parakstīs līgumu, tad arī rakstus taisiet. Līdz tam laikam lieciet Rudņevam mieru, lai viņu žagas nerausta bruģējot ceļu.
Visos laikos un visā pasaulē sporta pasaulē tiek ziņots par iespējamajiem sportistu, treneru kontraktiem, transfēriem u.t.t.
Cita lieta ir ziņot/neziņot par nopietniem kluba direktora izteikumiem vai kāda ekstrasensa sapni, kuru viņš pastāstījis vietējā rajona avīželē. Šajā gadījumā nosodījums manuprāt lieks.

Ja viss notiks pēc Arnesena scenārija, tad vācu bundeslīga kļūs par 7. čempionātu, kuram pastiprināti sekošu līdz.
Lai izdodas!!!

 +11 [+] [-]

, 2012-03-31 09:37, pirms 12 gadiem
Nu ko, ja tā, tad jāsāk fanot par Hamburgeriem, lai neizkrīt

  +5 [+] [-]

, 2012-03-31 11:44, pirms 12 gadiem
nu neizkritīs HSV tas ir vairāk kā skaidrs

  +2 [+] [-]

, 2012-03-31 12:55, pirms 12 gadiem
bembists rakstīja: Nu ko, ja tā, tad jāsāk fanot par Hamburgeriem, lai neizkrīt
Hamburgai tagad ir papildus stimuls, lai noturētos Bundeslīgā!...

     [+] [-]

, 2012-03-31 13:10, pirms 12 gadiem
Uz to arī ceram. Būs vēl lielāks iemesls sekot Bundeslīgai. Pēdējā laikā labi ja sanāk redzēt "Bayern" mačus. Vakar ballītes dēļ palaidu garām episko "Borussia" maču Būs jānoskatās atkārtojumā.

     [+] [-]

, 2012-03-31 13:17, pirms 12 gadiem
Starp citu, Gorkša spēli WestHam-Reading tiešraidē rādīs arī ukraiņu kanāls Sport-1, kas tagad ir pieejams vienā no Baltcom digitālās TV testa kanāliem.

     [+] [-]

, 2012-03-31 13:17, pirms 12 gadiem
a par Oliveru Kānu esam jau aizmirsuši? Tas bija latvietis vēl vairāk kā Rudņev!

  +2 [+] [-]

, 2012-03-31 13:37, pirms 12 gadiem
76 rakstīja: a par Oliveru Kānu esam jau aizmirsuši? Tas bija latvietis vēl vairāk kā Rudņev!
Latviešu izcelsmes? Vaņinam tāls radinieks?

     [+] [-]

, 2012-03-31 15:01, pirms 12 gadiem
Jo ātrāk, jo labāk. Ja ilgi paliks Lech, nogrims kopā ar to komandu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-03-31 16:51, pirms 12 gadiem
Lūdzu nevajag to urlu budeslīgā. Tā jau būs jāsāk pārddzīvot pret HSV, bet objektīva iemesla nav, izņemot tā Pleskavas šosejas patriota draudus pārcelties uz HH.
Sāks arī šeit smirdināt gaisu ar saviem stāstiem par to, kāds viņam patiesībā ir uzvārds, ka ir krievs, utt.
GER gan tas būs pagrīti, jo GER nacionalitāti nosaka valstiskā piederība un arī Ozils un Boatengs ir vācieši, respektīvi Rudņevs - latvietis.
Bet anyway - labāk , lai smirdina gaisu citur.

     [+] [-]

, 2012-03-31 17:55, pirms 12 gadiem
"West Ham" "Reading" 1:2 pēc 1.puslaika. Gorkšs ar galvu 44.min izlīdzināja. Linki te: LiveStream, Broadcast West Ham

     [+] [-]

, 2012-03-31 19:00, pirms 12 gadiem
Reading uzvarēja 4:2

     [+] [-]

, 2012-03-31 20:19, pirms 12 gadiem
No Saturna Vērotājs rakstīja: Lūdzu nevajag to urlu budeslīgā. Tā jau būs jāsāk pārddzīvot pret HSV, bet objektīva iemesla nav, izņemot tā Pleskavas šosejas patriota draudus pārcelties uz HH.
Sāks arī šeit smirdināt gaisu ar saviem stāstiem par to, kāds viņam patiesībā ir uzvārds, ka ir krievs, utt.
GER gan tas būs pagrīti, jo GER nacionalitāti nosaka valstiskā piederība un arī Ozils un Boatengs ir vācieši, respektīvi Rudņevs - latvietis.
Bet anyway - labāk , lai smirdina gaisu citur.
Kas ir urlu budeslīga?

     [+] [-]

, 2012-03-31 20:46, pirms 12 gadiem
mkr rakstīja: Latviešu izcelsmes? Vaņinam tāls radinieks?
''Kahn was born in Karlsruhe. He is of Latvian descent; he had a Latvian grandmother and his father was born in Latvia, in a city named Liepāja, where he remains well-known.''
Avots:http://en.wikipedia.org/wiki/Oliver_Kahn

     [+] [-]

, 2012-03-31 21:21, pirms 12 gadiem
Nu jācer, ka izdosies un nākamgad redzēsim vismaz divus mūsējos TOP5 līgās. Skaidrs, ka par Rudņevu interese vasarā būs milzīga. Gorkšam un Reading jāpaveic darbiņš. Ļoti ticami, ka arī Vaņins pēc Sion izkrišanas no līgas varētu sev atrast citu labu klubu. Lai veicas!

     [+] [-]

, 2012-03-31 21:33, pirms 12 gadiem
reikons rakstīja: Nu jācer, ka izdosies un nākamgad redzēsim vismaz divus mūsējos TOP5 līgās. Skaidrs, ka par Rudņevu interese vasarā būs milzīga. Gorkšam un Reading jāpaveic darbiņš. Ļoti ticami, ka arī Vaņins pēc Sion izkrišanas no līgas varētu sev atrast citu labu klubu. Lai veicas!
Ja Sion uzvarēs kausā, tad Vaņins paliks...un ja neizkritīs no Super League - arī paliks...laikam jau neizkritīs tak...nupat Grasshoppers 0 - 2 Sion...

     [+] [-]

, 2012-03-31 22:56, pirms 12 gadiem
Youtube pie Rudņeva video arvien vairāk parādās komentāri vācu valodā un ir arī atrodami tādi video kā "Welcome to HSV" Artem Rudnev # 16 - Welcome to HSV
- YouTube