Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šabalam divi vārti pret 3. līgas komandu (+video)

Andrejs Siliņš

Šabalam divi vārti pret 3. līgas komandu (+video)
Valērijs Šabala veic sitienu
Foto: fcdac.sk

Latvijas izlases uzbrucējs Valērijs Šabala guvis divus vārtus, palīdzot savai DAC vienībai Slovākijas kausa izcīņas ceturtās kārtas spēlē ar 5:0 sakaut trešās līgas vienību "Liptovska Štiavnica".

Spēle, kas norisinājās jau trešdien, beidzās ar pārliecinošu DAC panākumu - 5:0. Šabala laukumā devās komandas pamata sastāvā un jau desmitajā spēles minūtē atklāja rezultātu. 21 minūti vēlāk Valērijs guva savus un komandas otros vārtus, iecementējot drošus pamatus lielai uzvarai. Šabala laukumā pavadīja visu spēli.

"Labi iesākām spēli un īpaši pirmajā puslaikā rādījām labu sniegumu. Palīdzēja ātri gūtie vārti, pēc kuriem kļuva vieglāk. Šādos mačos ir svarīgi gūt vārtus pēc iespējas ātrāk," maču kluba mājaslapā komentēja Šabala. "Man bija daudz iespēju, bet otrajā puslaikā neizmantoju nevienu no tām. Jāturpina strādāt, lai tās realizētu. Esmu priecīgs par iespēju būt pamatsastāvā, centos to izmantot un parādīt sevi no labākās puses."

Slovākijas čempionātā Latvijas izlases uzbrucējam šosezon izdevies izcelties tikai reizi - 6. jūlijā zaudējumā Bratislavā pret vietējo "Slovan" (2:3). Valērijs piedalījies astoņās spēlēs, sešās no tām ejot laukumā pamata sastāvā.

Pēc smagā sezonas sākuma DAC nu klājas labāk, komanda nav zaudējusi jau četrās čempionāta spēlēs pēc kārtas (trīs neizšķirti un viena uzvara) un šobrīd ar septiņiem punktiem desmit mačos ieņem desmito vietu 12 komandu konkurencē. Ja skaita arī kausa spēles, tad pēdējās sešās spēlēs trīs uzvaras un trīs neizšķirti, bet pēdējās četrās cīņās trīs uzvaras.

Nākamo spēli DAC, kas nav zaudējusi jau ilgāk nekā mēnesi (20. augustā pēdējā neveiksme pret "Zemplín Michalovce") aizvadīs rītdien, kad čempionāta 11. kārtas mačā viesos tiksies ar trešajā vietā esošo "Ružomberok".

Pateicoties šim panākumam, DAC iekļuva Slovākijas kausa izcīņas astotdaļfinālā.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-30 12:15, pirms 8 gadiem
Jebala spēlē labi, prieks!

  +3 [+] [-]

, 2016-09-30 13:34, pirms 8 gadiem
Šabalam hat-trick būtu bijis, bet #77 (savs komandas beidrs) nocēla tieši no sitiena un pēc tam vel kko plātās, ka golu ielicis.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-30 16:48, pirms 8 gadiem
Jurichs4 rakstīja: Šabalam hat-trick būtu bijis, bet #77 (savs komandas beidrs) nocēla tieši no sitiena un pēc tam vel kko plātās, ka golu ielicis.
Mjā, nesmuki izskatījās, pat ļoti.