Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Cauņas CSKA zaudē "Dinamo", Dzagojevam neiztur nervi

Cauņas CSKA zaudē "Dinamo", Dzagojevam neiztur nervi
Aleksandrs Cauņa
Foto: championat.ru

Šodien Krievijas Premjerlīgas 10. kārtas spēlē Aleksandra Cauņas pārstāvētā Maskavas CSKA komanda savā laukumā ar 0:2 zaudēja citam galvaspilsētas klubam "Dinamo". Cauņam 86 minūtes, bet viņa komandas biedrs Alans Dzagojevs pie 0:2 nesavaldījās, iesita pretiniekam un saņēma sarkano kartīti, kurai noteikti sekos arī nopietnāka diskvalifikācija.

Aleksandrs Cauņa, kā pēdējā laikā ierasts, izgāja Maskavas CSKA sākumsastāvā, ieņemot balsta pussarga pozīciju, pārējo vidējo līniju aizņemot Alanam Dzagojevam, Keisukem Hondam, Rasmusam Elmam un Zoranam Tošičam. Vienīgā uzbrucēja pozīcijā par tādu padarītais malējais pussargs Ahmeds Musā (Seidū Dumbijā joprojām savainots). Pretinieku Maskavas "Dinamo" rindās rezervē tika atstāti tādi vīri kā Kevins Kuranji, Zvezdans Misimovičs, Kristians Noboa. CSKA pirms šīs kārtas ar 7-0-2 bija līdere, kamēr "Dinamo" ar 2-0-7 atradās lejasgalā, izpelnoties lielas savu fanu dusmas un sekojošas izdarības. CSKA ļoti vēlējās turpināt sešu uzvaru sēriju.

CSKA uzsāka ļoti labi - ne tikai paņēma bumbu savā kontrolē, bet arī izveidoja divus lieliskus momentus. Vispirms Tošičs uzsita no 16 metriem, un Armēnijas izlases vārtsargs Romāns Berezovskis ar pūlēm atvairīja, bet pēc sekojošā stūra sitiena cīņā uzsita Sergejs Ignaševičs, un šoreiz bumba tika izsista no "Dinamo" vārtu līnijas. Arī turpinājumā CSKA itin regulāri apdraudēja pretinieku vārtus un izskatījās, ka vārti ir tikai laika jautājums. 35. minūtē uzbrukumam pieslēdzās Cauņa un no soda laukuma robežām ļoti bīstami sita - bumba trāpīja pa vārtu tīkla ārpusi. Neilgi pirms tam Saša arī "nokārtoja" dzelteno kartīti pretiniekam Aleksandram Sapetam. Un tomēr, neskatoties uz spēles ritējumu, 38. minūtē negaidīti iesita "Dinamo" - mēģinot pārtvert tālo piespēli, diezgan neveiksmīgi nospēlēja zviedrs Elms, un ungārs Balašs Džudžaks pārspēja Igoru Akinfejevu (0:1). Elms, vēloties izpirkt vainu, 42. minūtē pēc Tošiča standarta ar galvu raidīja bumbu pret "Dinamo" stabu... CSKA acīmredzami trūka veiksmes - 0:1 pēc 45 minūtēm.

CSKA turpināja uzbrukt, bet 51. minūtē "Dinamo" pretuzbrukumā iesita vēl vienus - šoreiz ar individuālo meistarību uzspīdēja Aleksandrs Kokorins un 2:0. Tie bija pirmie(!) CSKA ielaistie vārti 2. puslaikā šosezon Premjerlīgā. Armijnieki pirms nedēļas bija iedzinējos ar 0:2 pret 'Volga", beigās izraujot 3:2 uzvaru, taču atkārtot šādu varoņdarbu šodien neizdevās. Precīzāk - šādu cerību stariņu iznīcināja Dzagojevs. 58. minūtē dinamietis Lūks Vilkšīrs asi iebrauca Alanam kājās (dzeltenā), bet Dzagojevam neizturēja nervi, viņš piecēlās un spēcīgi iesita pāridarītājam. Sarkanā kartīte, taču noteikti sekos lielākas sankcijas, jo Dzagojevam tas jau otrais noraidījums sezonā, pie tam tiešām nopelnīts rupjā veidā. Mazākumā 67. minūtē pie sitiena no soda laukuma tika Cauņa, raidījums padevās labs, bet atkal glāba Berezovskis. Cauņu nomainīja Seku Olisē 86. minūtē, bet rezultāts vairs nemainījās. "Dinamo" uzvarēja ar 2:0, pārtraucot CSKA uzvaru sēriju, kas bija sasniegusi sešas spēles (Premjerlīgā). Visdrīzāk šodien vadību turnīrā no CSKA, kurai nākamais mačs būs pret Maskavas "Spartak", pārņems "Anzhi".

Krievijas Premjerlīga, 10. kārta

SpēleRezultāts
Zenit St. Petersburg - Lokomotiv Moscow1:1
Amkar Perm - Spartak Moscow1:3
Kuban Krasnodar - Terek Grozny2:1
CSKA Moscow - Dynamo Moscow0:2
Anji Makhachkala - Volga Nyzhnyi
Rostov - Rubin Kazan
Krylya Sovietov S. - FC Krasnodar
Mordovya - Alania Vladikavkaz

Krievijas Premjerlīgas tabula

VKlubsSP
1CSKA Moscow1021
2Anzhi Makhachkala920
3Lokomotiv Moscow1020
4Terek Grozny1019
5Spartak Moscow1019
6Zenit St. Petersburg1018
7Kuban Krasnodar1016
8Rubin Kazan915
9Amkar Perm1012
10Krasnodar911
11Krylia Sovetov Samara911
12Rostov99
13Dynamo Moscow109
14Alania Vladikavkaz98
15Volga Nizhny Novgorod94
16Mordovia Saransk94

, 2012-09-30 15:37, pirms 11 gadiem
izskatas mana otra komanda sak savakties tikpat labi ka spurs.
, 2012-09-30 15:43, pirms 11 gadiem
CSKA pārvērteja speekus
, 2012-09-30 15:49, pirms 11 gadiem
, 2012-09-30 16:16, pirms 11 gadiem
Normāls pančs Dzagojevam sanāca. CSKA bez nomināliem uzbrucējiem būs grūti. Cerams Dumbia drīz varēs spēlēt.
, 2012-09-30 16:55, pirms 11 gadiem
Anzhi izvirzās 1.vietā. Eto'o - tā ir pasaules klase, gols + piespēle, mača tā īpaši patneiespringstot.
Vitālijs Maksimenko. Foto: LFF
9

Maksimenko: "Jaunā trenera vadībā izlases treniņi ir intensīvi, sapulces - īsākas"

Vitālijs Maksimenko Latvijas izlases kandidātu sarakstā atgriezies pēc trīs gadu pārtraukuma. Sarunā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki viņš izteica prieku par atgriešanos izlasē un raksturoja jaunās vēsmas treneru kolektīvā.
Dāvis Ikaunieks ar komandas biedriem pēc vārtu guvuma. Foto: FA Šiauliai
2

Dāvim Ikauniekam cīņas galotnē izšķirošie vārti panākumā pār Kauņas "Žalgiri"

Lietuvas A līgā futbolā otrajā spēlē pēc kārtas vārtus guvis Dāvis Ikaunieks, kurš šodien pamatlaika izskaņā izvirzīja vadībā Šauļu komandu, sniedzot tai uzvaru (2:1) pār Kauņas "Žalgiri".
Kaspars Dubra. Foto: FK Panevėžys

Toberam 25. pilnā spēle Šveicē, Lietuvas čempionei katastrofāls sezonas sākums

Šveices futbola Superlīgā 25 no 28 kārtām "no zvana līdz zvanam" spēlējis Latvijas valstsvienības aizsargs Kristers Tobers, Cīrihes "Grasshoppers" 80. minūtē atspēlējoties (1:1) un izcīnot punktu pret "St. Gallen".