Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Ikaunieks palīdz izraut punktu, Dubram uzvara sezonas atsākšanas mačā

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Ikaunieks palīdz izraut punktu, Dubram uzvara sezonas atsākšanas mačā
Kaspars Dubra gaisa divcīņā. Foto: fco.com.ua

Debiju savā jaunajā komandā Čehijas čempionātā piedzīvos Dāvis Ikaunieks, palīdzot “Fastav” izraut neizšķirtu, bet Ukrainas Premjerlīgas atsākšanas mačā pie vērtīgas uzvaras tika Kaspara Dubras “Oleksandria”.

Ukrainas futbola čempionāts pēc vairāk nekā divu mēnešu pauzes tika atsākts arī ar Latvijas spēlētāju dueli – “Oleksandria” uzņēma “Zoria” , kuru pārstāv Andrejs Cigaņiks. Latvijas izlases aizsargs Kaspars Dubra devās laukumā mājinieku starta sastāvā un aizvadīja visu maču, bet Cigaņiks palika rezervē.

Jau pirmo minūšu laikā komandas nodemonstrēja, cik ļoti noilgojušās pēc futbola, apmainoties bīstamiem momentiem. Pamazām bumbas kontroli pārņēma turnīra tabulā otrajā vietā esošā “Zoria”, taču momentus veidoja arī mājinieki, taču bumba vārtos negāja ne vienai, ne otrai komandai. Galu galā, pirmā puslaika vienīgais ieraksts protokolā bija brīdinājums, bet otrā sākumā viesa burtiski ielenca “Oleksandria” soda laukumu, pasvīst dabūja arī Dubra, tomēr ļoti labus vārtu gūšanas momentus čempionāta vicelīderi neizveidoja. Daudz bīstamāki bija mājinieku pretuzbrukumi, taču arī viņiem nekā neizdevās gūt pirmos vārtus pēc ilgās pauzes. 84. minūtē viesi palika mazākumā, jo trīs minūšu laikā divus brīdinājumus nopelnīja Bogdans Mihailičenko.

Sezonas atsākšanas mačā ar to vēl jautrība nebeidzās, jo jau pamatlaika pēdējā minūtē darbināta tika arī VAR sistēma un ilgi pētīts, vai mājinieki ir pelnījuši izpildīt pendeli. Bija pelnījuši un mača trešajā kompensācijas minūtē tomēr atklāja rezultātu – 1:0. Lai arī viesi centās saglābt vismaz punktu, “Oleksandria” aizsardzība kļūdas nepieļāva un nosargāja vērtīgo uzvaru.

Dubras pārstāvētajai komandai pēc 24 mačiem ir 43 punkti un tā tikai par vienas uzvaras tiesas atpaliek no otrās vietas un “Zoria”.

Ne mazāk aizsraujoša sanāca Dāvja Ikaunieka debija Zlinas “Fastav” sastāvā, Pirmajā puslaikā rezultātu atklāja viesi no Ostravas, kas bija vadībā arī 68. minūtē, kad laukumā devās Latvijas futbolists. Ikaunieks tūlīt piedalījās vairākos bīstamos momentos pie sāncenšu vārtiem, bet pats izcelties nespēja. Laba iespēja bija arī spēles pamatlaika pēdējā minūtē, taču to, kas nesanāca Dāvim, pēc mirkļa spēja paveikt viņa komandas biedrs Adnans Džavičs, tomēr izlīdzinot rezultātu – 1:1.

Ar 23 punktiem “Fastav” gan joprojām atrodas pārspēļu zonā (14. vieta), bet no vietu augstāk esošās “Karvina” atpaliek tikai par punktu, tiesa, tuvākajiem sāncenšiem ir par vienu spēli mazāk.

Izmantotie resursi
en.fortunaliga.cz
upl.ua